Μύρισε Χριστούγεννα με κουλουράκια κανέλας

Δεκεμβρίου 22, 2013
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και στο σπίτι επικρατεί Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το ραδιόφωνο ανοίγει και παίζει για πολλοστή φορά "Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα", η ένταση στο τέρμα και η ώρα για τα κουλουράκια κανέλας έφτασε. Τα καλύτερα κουλουράκια κανέλας που έφτιαξα με τη μητέρα μου. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι φυσικά. Η τρίτη πιατέλα έτοιμη - οι άλλες δύο έχουν τα μελομακάρονα και τους μπισκοτοκουραμπιέδες. Τα "Χριστούγεννα" της Δ.Βανδής παίζουν στο ραδιόφωνο και τα κουλουράκια κανέλας μέσα σε ένα μισαωράκι είναι έτοιμα. Δίνω παρακάτω την συνταγή.

Τα υλικά μας:

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (ηλιέλαιο ή ότι έχετε)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο (προαιρετικά)
  • αλεύρι όσο πάρει
  • διάφορα κουπάτ με χριστουγεννιάτικα σχήματα

Η εκτέλεση:

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Μέσα στον χυμό προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μπολ. Εν συνεχεία προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο(αν θέλετε). Δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι μας προσθέτοντας παράλληλα αλεύρι.Συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε σχήματα με τη χρήση κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα μπισκοτάκια βγαίνουν τραγανά και λίγο ξεροψημένα. Αν τα θέλετε πιο μαλακά τα ψήνετε σε λιγότερους βαθμούς. 

Πηγή: Η συνταγή είναι από τις Συνταγές Παρέας

Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.