27 Σεπ 2013

CineReview: Το Κάλεσμα (The Conjuring)

Η πολύ αναμενόμενη ταινία τρόμου, Το Κάλεσμα (The Conjuring), επιτέλους βγήκε στους κινηματογράφους. Θεωρείται από πολλούς η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου των τελευταίων ετών, αλλά και η πιο τρομακτική ταινία τρόμου των τελευταίων ετών!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Το κάλεσμα (The Conjuring)
Σκηνοθεσία: James Wan
Πρωταγωνιστούν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston, John Brotherton, Joey King, Morganna Bridgers, 
Είδος Ταινίας: Ταινία Τρόμου/Θρίλερ 
Έτος Παραγωγής: 2013 
Διάρκεια: 112' 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία περιγράφει πώς οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα. Οι Γουόρεν, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους. 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Η ταινία τρόμου έχει όλα τα στοιχεία για να είναι μοναδική, ξεχωριστή και διαφορετική στο είδος της. Είναι μια καλογυρισμένη ταινία, με δυνατό καστ, και έναν Patrick Wilson (Παγιδευμένη Ψυχή) ακόμα καλύτερο. Πολλές τρομακτικές και έντονες σκηνές, επαγγελματική και σοβαρή σκηνοθεσία, σκοτεινή ατμόσφαιρα και ηχητικά εφέ άκρως επιτυχημένα (στα συν (+) της ταινίας).Φινάλε προβλέψιμο, αναμενόμενο και λίγο πολύ ίδιο που έχουμε δει σε αντίστοιχες ταινίες τρόμου και θρίλερ. Αρκετά καλή πάντως για να περάσεις την ώρα σου. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Οι λάτρεις του είδους συστήνω να τη δουν. Δε μετάνιωσα σε καμιά περίπτωση που την είδα. Ήταν αρκετά καλό, αν και περίμενα κάτι περισσότερο.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10



ΔΕΙΤΕ ΤO TRAILER.

_______________________________________________________________________
* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δημοσίευση σχολίου