28 Φεβ 2019

Το Τραγούδι του Μήνα: Φεβρουάριος 2019



Ένας ακόμη μήνας, μας αποχαιρετά αλλά τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν, παραμένουν στις προτιμήσεις πολλών ραδιοφωνικών σταθμών. Κάποια από αυτά φαίνεται πως θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, αφού τα αναμέναμε. Ο δεύτερος μήνας της φετινής χρονιάς, έφερε πολλά καλά, δυνατά και ξεχωριστά τραγούδια. Τραγούδια που από το πρώτο ή και δεύτερο άκουσμα, τα αγαπήσαμε, τα τραγουδήσαμε και τα ξεχωρίσαμε.

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας, που δισκογραφικά, δυο καλλιτέχνες επέστρεψαν με νέο άλμπουμ. Πρόκειται για τους Φωτεινή Βελεσιώτου και Μάριο Φραγκούλη. Ο Μάριος Φραγκούλης στις αρχές του μήνα, επέστρεψε με το νέο δίσκο που φέρει τον τίτλο «Γαλάζια Λίμνη» με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει ήδη. Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει πιο δυναμικά, και με νέο δίσκο, με τίτλο «Ένας κύκλος είναι όλα». Από το δίσκο έχουν ξεχωρίσει πολλά τραγούδια ένα από αυτά, το τραγούδι «Πονάει η καρδιά μου»

Άλλα τραγούδια που άκουσα, ξεχώρισα και αγάπησα είναι: «Είμαι Κι Απόψε Χάλια» των Droulias Brothers, «Το Άλλο μου Εγώ» του Δημήτρη Καρρά, «Πυρετός» και «Αλλότινες μου Εποχές» επανεκτέλεση από τον Σωκράτη Μάλαμα, «Ζήτημα Ζωής» του Δημήτρη Χριστοδουλάκη , «Πληγωμένος Αετός» του Κωνσταντίνου Γαλανού, «Ήλιος αν δε βγαίνει αν δε πεις Καλημέρα» της Καίτη Γαρμπή, «Σαλονίκη» του Μάκη Δημάκη, «Φταις» του Δήμου Αναστασιάδη, «Σ΄αγαπώ» του Κώστα Καραφώτη, «Ντροπή» του Γιάννη Κότσιρα, «Απευθείας στην Καρδιά» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Μικροπράγματα» του Κωστή Μαραβέγια, «Μάθε μου» του Λεμονή Σκοπελίτη, «Δεν Παλεύεται» του Θέμη Αδαμαντίδη, «Δε σε διάλεξα» της Ανδρομάχη, «Έχεις τρελαθεί» της Χρύσπα, «Το Καλό που σου θέλω» του Βασίλη Καρρά,«Αδιαφορώ» του Δημήτρη Καραδήμου, «Το χειρότερο σου ψέμα» του Γιώργου Παπαδόπουλου, «Παράνοια» νέα επανεκτέλεση τραγουδιού του Νίνο, το ντουέτο των Αρετή Κετιμέ και Δημήτρη Καρρά με τίτλο «Έλα στη θέση μου» και το ντουέτο των Βασίλη Καρρά και Σωκράτη Μάλαμα με τίτλο «Όλοι για τα μπετά δουλεύουμε»

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας, που ο Κώστας Θωμόπουλος, συστήθηκε με το πρώτο του και δυνατό τραγούδι με τίτλο «Θα με ψάχνεις παντού».  

Ένα τραγούδι όμως από το πρώτο άκουσμα το λάτρεψα. Άλλωστε περίμενα εδώ και καιρό το νέο τραγούδι του καλλιτέχνη. Το τραγούδι αυτό,  ακούστηκε πολλές φορές, παίχτηκε από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεπέρασε τις 2.000.000 προβολές ενώ βρέθηκε πρώτο και στις τάσεις του Youtube. «Δυο ζωές», λοιπόν, του Νίκου Οικονομόπουλου. Σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλιας. 


Δημοσίευση σχολίου