27 Φεβ 2024

Είδαμε την σειρά «Σωτέ» στον ANT1+

Η πικάντικη γαστροκωμωδία που σερβίρει εδώ και καιρό ο ΑΝΤ1+  στην πλατφόρμα του ακούει στο όνομα «Σωτέ» και βασίζεται σε μια ιδέα των Γιώργου Γαρεφαλάκη, Παναγιώτη Μελίδη και και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.  Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σωτέ Βοκάκη υποδύεται η αγαπημένη ηθοποιός Δάφνη Λαμπρογιάννη. Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών. 

Η Σωτηρία Βοκάκη (Σωτέ) είναι μια βραβευμένη σεφ με δικό της εστιατόριο κάπου στην Βαρκελώνη. Από την Ελλάδα λείπει πολλά χρόνια μέχρι που μια πρόταση από την κόρη της, με την οποία δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις, για να γίνει κριτής σε μαγειρικό ριάλιτι, θα την κάνει να επιστρέψει. Κατά την διάρκεια της πτήσης της η Σωτέ ανακαλύπτει πως έχει χάσει την γεύση της. Και τότε ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Εκτός του ότι το εστιατόριο της στην Βαρκελώνη βρίσκεται υπό κατάρρευση, η Σωτέ έχει να αντιμετωπίσει την ίδια της την κόρη αλλά και τον συμπαρουσιαστή της και δεύτερο κριτή του μαγειρικού ριάλιτι. 

Η ιστορία που έχουν στήσει οι Γαρεφαλάκης - Μελίδης- Αντωνόπουλος, είναι εξαιρετικά πρωτότυπη. Σαν να βλέπει κανείς το MasterChef πίσω από τις κάμερες. Ο θεατής παρακολουθεί όλα τα στάδια μέχρι να βγει on air στην τηλεόραση ένα μαγειρικό show. Οι συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, ο τρόπος που στήνεται μια εκπομπή, τα κριτήρια για την επιλογή των κριτών και ο ρόλος που παίζουν τα κοινωνικά δίκτυα σε αυτό. Έπειτα παρακολουθεί κανείς τι γίνεται όταν το πρώτο επεισόδιο δεν είναι αυτό που περίμενε το κανάλι και οι αλλαγές που γίνονται από τους παραγωγούς του συγκεκριμένου project, ώστε να μην κοπεί το show. Η σειρά εκτός από το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, εστιάζει και στην σχέση μητέρας και κόρης. 

Η μουσική της σειράς ξεχωρίζει. Όπως και η πρωταγωνίστρια Δάφνη Λαμπρογιάννη ως Σωτέ, σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, που δεν την έχουμε συνηθίσει. Ερμηνευτικά ξεχώρισε και η Κατερίνα Μαυρογεώργη, που υποδύεται την κόρη της Σωτέ. Σκηνοθετικά, ενδυματολογικά και φωτογραφικά είχε μια άλλη αισθητική η σειρά. Η ροή από την άλλη σε κάποια επεισόδια είναι καλή, σε άλλα κάπως αργή.  

Συνοπτικά το «Σωτέ» είναι μια μαύρη κωμωδία με φόντο το κόσμο της γαστρονομίας. Έχει πολλούς και αληθινούς χαρακτήρες, με τον καθένα από αυτούς να έχει την δική του μοναδική προσωπικότητα. Παρά το γεγονός ότι η σειρά είχε ενδιαφέρον και ήταν αρκετά αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα, τα δύο τελευταία επεισόδια δεν βοήθησαν στην εξέλιξη της ιστορίας ενώ και το φινάλε του άφησε πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ίσως υπάρξει δεύτερος κύκλος. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10 

TRAILER:

Δημοσίευση σχολίου