2 Απρ 2024

Διαβάσαμε «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» του Charlie Mackesy

Ο Charlie Mackesy συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο του με τίτλο «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους το 2023. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
α) Συγγραφέας: Charlie Mackesy
β) Τίτλος: Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο
γ) Ημερομηνία Έκδοσης: 11/2020
δ) Έκδοση: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο». Το παιδικό βιβλίο του Charlie Mackesy, αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες σε όλο τον κόσμο. Πολύ γρήγορα έγινε παγκόσμια επιτυχία και δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη. 

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) διαβάσαμε και προτείνουμε το γραφιστικό μυθιστόρημα του Charlie Mackesy, «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο»
Έμαθα πως να ζω στο παρόν. Πως; ρώτησε το αγόρι. Βρίσκω ένα ήσυχο μέρος, κλείνω τα μάτια μου κι ανασαίνω. 
Ένα μικρό αγόρι έχει απομείνει μόνο του, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για ζωή. Ξαφνικά στην ερημιά σκάει μύτη ένας τυφλοπόντικας. Μαζί θα περάσουν αρκετές ώρες. Ώσπου σε μια περιπλάνηση τους θα συναντήσουν μια αλεπού. Το αγόρι είναι γεμάτο ερωτήσεις για την ζωή. Ο τυφλοπόντικας λιγουρεύεται ένα γλυκό ενώ η αλεπού είναι σιωπηλή και δύσπιστη για τη ζωή, που την έχει πληγώσει. Στη συνέχεια των περιπλανήσεων θα γνωρίσουν και ένα άλογο. Ένα μεγάλο, ευγενικό και σοφό ζώο. Οι περιπέτειές τους θα ξεκινήσουν την άνοιξη όταν ξαφνικά θα πέσει χιόνι. Και μετά το χιόνι απρόσμενα θα έρθει ο ήλιος. 

Τέσσερις ήρωες που διαφέρουν μεταξύ τους θα συναντηθούν, θα γνωριστούν καλύτερα και θα σάς κρατήσουν συντροφιά. Οι τέσσερις χαρακτήρες μαζί θα εξερευνήσουν τον κόσμο. Μια απροσδόκητη φιλία θα ξεκινήσει. Τέσσερις απίθανοι φίλοι που περιηγούνται στην άγρια φύση, εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας ενώνουν όλους.
Το να είσαι καλός με τον εαυτό σου είναι από τις πιο μεγάλες καλοσύνες 
Με απλά σχέδια και λέξεις, ο συγγραφέας δημιουργεί έναν κόσμο όπου όλοι είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε όλοι μαζί. Η όμορφη πλοκή σε συνδυασμό με τα αποφθέγματα και την ιδιαίτερη αυτή εικονογράφηση συνθέτουν ένα συγκινητικό και τρυφερό βιβλίο που, χρησιμοποιώντας τα ζώα, διδάσκει σημαντικές αξίες της ζωής. 

Συνοπτικά, «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» είναι ένα καλογραμμένο γραφιστικό αλληγορικό παραμύθι γεμάτο μηνύματα για τη ζωή, την αγάπη, τη φιλία, την συντροφικότητα, την αλληλοβοήθεια και την καλοσύνη!! 

Πλοκή:
 Ένα τρυφερό, οικουμενικό παραμύθι, που μιλάει στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Αφηγείται μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σ' ένα μικρό παιδί με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του, έναν τυφλοπόντικα λαίμαργο και γεμάτο ζωή, μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες, κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο. Οι τέσσερις μαζί εξερευνούν τον απέραντο κόσμο. Θέτουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Υπομένουν και ξεπερνούν καταιγίδες. Μαθαίνουν ν' αγαπούν. Αυτή η ωδή στην αθωότητα και την καλοσύνη έχει συγκινήσει βαθιά πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες. 
Η ιστορία είναι μια απόδειξη της δύναμης που έχουν τα όνειρα στη ζωή του ανθρώπου. 






* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δημοσίευση σχολίου