9 Απρ 2024

Είδαμε την σειρά «Blackshore»

Η σειρά μυστηρίου «Blackshore» έκανε πρεμιέρα στην Cosmote Tv αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ιρλανδικό αστυνομικό δράμα που αποτελείται από έναν κύκλο έξι επεισοδίων. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η συγγραφέας Kate O' Riordan (στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο της, «Ο άγγελος του σπιτιού» το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις, το 2006) ενώ τη σκηνοθεσία ο Daithí Keane. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στο Killaloe, μια μικρή πόλη στην ανατολική πλευρά της Ιρλανδίας. Υπάρχουν σκέψεις η σειρά να συνεχίσει για δεύτερο κύκλο, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι επίσημο. 

Η ντετέκτιβ Fia Lucey μπαίνει σε μπελάδες όταν θα μπει σε τουαλέτα ενός μπαρ του Δουβλίνου και θα βλάψει έναν κακό άνθρωπο. Θα επιστρέψει στην γενέτειρα της αναλαμβάνοντας μια περίεργη υπόθεση δολοφονίας μιας ντόπιας γυναίκας. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με το τραυματικό παρελθόν της, που άλλαξε την πορεία της ζωής της αλλά και τη σκοτεινή ιστορία της πόλης. Το πρόβλημα είναι ότι οι ύποπτοι για τη δολοφονία είναι πολλοί ενώ και οι άνθρωποι της πολης φαίνεται πως κάτι κρύβουν. Η Fia δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, όμως πρέπει άμεσα να διαλευκάνει την υπόθεση

Μπορεί η ιστορία να μην πρωτότυπη, και οι διάλογοι όχι και τόσο καλοί, όμως οι πολλοί και ενδιαφέροντες χαρακτήρες της υπόθεσης, τα ρεαλιστικά σκηνικά, τα τοπία, η εξαιρετική φωτογραφία, το μουσικό background και οι ερμηνείες των ηθοποιών - ξεχώρισε η ερμηνείας της ντετέκτιβ θα κάνουν τον θεατή να παρακολουθήσει τη σειρά μέχρι τέλους ώστε να ανακαλύψει τι θα συμβεί. 

Συνολικά τα έξι επεισόδια έχουν γρήγορη ροή και διαρκούν 50 περίπου λεπτά. Από το πρώτο επεισόδιο γίνεται γνωστό ότι οι κάτοικοι της πόλης που ονομάζεται Blackwater, υποδέχονται με επιφύλαξη την ντετέκτιβ. Κι ολόκληρη η σειρά είναι χτισμένη γύρω από τον χαρακτήρα της. Τα δύο τελευταία επεισόδια είναι γεμάτα δράση και ανατροπές.  

Συνοπτικά η νέα σειρά της Cosmote Tv, «Blackshore» είναι μια σκοτεινή αστυνομική ιστορία με δόσεις δράματος και μυστηρίου. Για τους λάτρεις του αστυνομικού θρίλερ, συστήνεται. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10 

TRAILER:

Δημοσίευση σχολίου