Το μπαούλο της γιαγιάς #2

Φεβρουαρίου 18, 2014
Το μπαούλο της γιαγιάς ανοίγει για δεύτερη φορά και δίνει μικρά tips για καθημερινά πράγματα. Συμβουλές από πάππου προς πάππου, που λένε, που μου έχουν δώσει αλλά και έχω ακούσει από γιαγιά, μαμά, και θείες.

1. Οινόπνευμα για καθαρά παράθυρα
Αν δεν το ξέρατε για να καθαρίσετε καλύτερα καλύτερα τα παράθυρα του σπιτιού σας, πάρτε εφημερίδες και ρίξτε πάνω τους άφθονη ποσότητα οινοπνεύματος και στη συνέχεια τρίψτε με αυτές τα παράθυρα. Τα σημάδια από τα παράθυρα θα εξαφανιστούν και θα φαίνονται γυαλιστερά.

2. Ελληνικός καφές για κρεμμύδι
Αν έχετε μαγειρέψει και η οσμή από το κρεμμύδι μείνει στα χέρια σας, κάτι που εγώ το παθαίνω πολλές φορές, πάρτε λίγο ελληνικό καφέ στη χούφτα σας και τρίψτε τα χέρια σας με αυτόν. Στη συνέχεια πλύντε τα χέρια σας καλά και η μυρωδιά έχει φύγει.

3. Τσάι μέντα για πόνο στο στομάχι
Η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές μας "πιάνει" το στομάχι μας. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα και ειδικά μετά το φαγητό, ένα τσάι μέντας είναι το κατάλληλο, πιστέψτε με. Πιείτε το και ο πόνος στο στομάχι θα εξαφανιστεί, μπορεί και πριν το καταναλώσετε ολόκληρο.  

4.Αυγό αντί για οδοντόκρεμα για κάψιμο
Έχετε καεί ενώ μαγειρεύατε ή σιδερώνατε. Για ανακούφιση από τον πόνο μην βάλετε αυτή τη φορά οδοντόκρεμα, όπως κάνετε πάντα αλλά χρησιμοποιήστε ένα αυγό και μάλιστα το ασπράδι. Χτυπήστε το για λίγα λεπτά και βάλτε το πάνω στο κάψιμο. Θα ανακουφιστείτε πολύ πιο γρήγορα και επιπλέον δε θα εμφανιστεί κανένα σημάδι.

5.Άλατα στη βρύση
Όταν βρίσκουμε άλατα στη βρύση του μπάνιου ή της κουζίνας, μην χρησιμοποιήστε αυτά τα σπρέι για λίπη & άλατα που βάζετε πάντα. Αυτή τη φορά πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα ρίξτε ζεστό νερό στα άλατα και τρίψτε τα. Το ζεστό νερό με την οδοντόβουρτσα δεν θα αφήσουν κανένα σημάδι και θα καθαρίσει και την παραμικρή γωνιά της βρύσης.
Το μπαούλο της γιαγιάς για σήμερα κλείνει. Την επόμενη φορά με πέντε ακόμα μικρές συμβουλές για μικρά καθημερινά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.