Λατινοαμερικάνικες παρέες που μεγαλώσαμε μαζί τους

23 Αυγ 2015

Κατά την δεκαετία του '90, τους παρακολουθούσαμε με μανία, δε χάναμε επεισόδια, τα περισσότερα από τα οποία παίζονταν πάντα τις μεσημεριανές ώρες, κυρίως μετά την επιστροφή μας από το σχολείο. Παρέες που μεγαλώσαμε μαζί τους και που σήμερα σπεύδουμε στο Youtube για να ξαναδούμε κάποια επεισόδια και να νοσταλγήσουμε για λίγο, εκείνη την παιδική ηλικία. Ποιος ξεχνάει τους Ατρόμητους(Cebollitas), τους Τσικιτίτας(Chiquititas), τις Ανυπότακτες Καρδιές(Rebelde Way) και άλλες τέτοιες λατινοαμερικάνικες παρέες που μας πρόσφεραν γέλιο, τραγούδι και άλλα πολλά ακόμη. Σήμερα λοιπόν ανατρέχω σε εκείνα τα όμορφα χρόνια και ξαναθυμάμαι εκείνες τις παρέες που μεγάλωσα μαζί τους, με υλικό που μάζευα τότε από τα περιοδικά ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΑΦΙΣΟΡΑΜΑ, και ευτυχώς κάποια δεν πετάχτηκαν και μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία. Κάποιες από τις φωτογραφίες ίσως κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 

Πάμε να θυμηθούμε πέντε παρέες, πέντε λατινοαμερικάνικες παρέες μέσα από πέντε αγαπημένες σειρές. Κι αν υπάρχει κάποια που να ξέχασα, ας μου την θυμίσετε εσείς.

1.Οι Ατρόμητοι (Cebollitas)
Αν και κορίτσι, πάντα μαζί με τα αδέρφια μου, καθόμουν και έβλεπα τους Ατρόμητους, οι οποίοι παίζονταν μεσημέρι στην ET1, μετά την εκπομπή "Ουράνιο τόξο". Οι Ατρόμητοι, μια παρέα αγοριών από την Αργεντινή, ήταν μια ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούμενη από τους Φέντε, Κόκκι, Κάρροτ, Ταρούσα, Μπόκα, Γκαστόν, ο Τόμας και άλλους που δεν θυμάμαι τα ονόματα τους. Και πάντα αυτήν την παρέα κάποιος ήθελε να τη χαλάσει. Γιατί πάντα υπάρχει και κάποιος κακός στην όλη υπόθεση και στη συγκεκριμένη σειρά ήταν ο Αλφόνσο. Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια που παιζόταν η σειρά με μεγάλη επιτυχία για δύο σεζόν. Κι αν δε πανηγυρίζαμε όταν κέρδιζαν τους αγώνες κι αν δεν στενοχωριόμασταν με τις ήττες τους. Κι αν δεν στενοχωρηθήκαμε όταν πέθανε ο προπονητής της ομάδας κ.Λουτσέρο(ακόμα θυμάμαι πόσο είχα στενοχωρηθεί). Πολλά από τα τραγούδια της σειράς έγιναν γνωστά και τα άκουγα χιλιάδες φορές τότε. Κάποια από αυτά διασκευάστηκαν και στα ελληνικά και μετά από κάποια επεισόδια ακούγονταν στην ελληνική γλώσσα. Ακόμα και σήμερα τα θυμάμαι απέξω και τα σιγοτραγουδάω, βλέποντας τα επεισόδια στο youtube. Σήμερα υπάρχουν πολλές ομάδες και σελίδες στα social media, που δείχνουν πως έχουν γίνει οι ηθοποιοί και με τι ασχολούνται, επιπλέον είναι κι αυτές που θέλουν να ξαναδούν στην τηλεόραση την αγαπημένη τους ομάδα.

2.Οι Τσικιτίτας (Chiquititas)
Άλλη μια σειρά που έβλεπα φανατικά, και τις περισσότερες φορές, ξεκινούσε μετά τους Ατρόμητους, ήταν και οι Τσικιτίτας. Μια παρέα παιδιών σε ένα ορφανοτροφείο ή την παρέα μέσα στον αχυρώνα. Δυο σεζόν που παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία. Βέβαια εγώ την πρώτη σεζόν, με το ορφανοτροφείο, την έβλεπα περισσότερο από τη δεύτερη. Μια παρέα παιδιών που προστάτευε το ένα το άλλο, δημιουργούσε μπελάδες στους ανώτερους του, κι αντιμετώπιζαν οποιοδήποτε πρόβλημα. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα. Στην Ελλάδα παίχτηκαν και άλλες σεζόν από την εν λόγω σειρά, που προσωπικά δεν τις είδα ποτέ. Παρά μόνο τις δύο. 

3.Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν
Η τρίτη θέση ανήκει δικαιωματικά, στη αγαπημένη μου παρέα. Μια παρέα φίλων, που ζουν στο χωριό Verano Eterno ανακαλύπτει ότι τα παιχνίδια ανήκουν στον κόσμο των παιδιών και ότι ένα φιλί μπορεί να σε κάνει να γνωρίσεις έναν άλλο κόσμο. Οι εννέα νεαροί πρωταγωνιστές αναρωτιούνται συνεχώς "Εμείς θα αλλάξουμε". Ζουν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι όπου συνειδητοποιούν ξαφνικά ότι έχουν περάσει στη δύσκολη ηλικία της εφηβείας. Με την εν λόγω σειρά ήμουν τόσο κολλημένη τότε και σήμερα δεν θυμάμαι καν τα ονόματα των πρωταγωνιστών καθώς αδυνατώ να τα θυμηθώ. Ευτυχώς έχω ακόμα κρατημένο το X-TRA αφιέρωμα για latin σειρές, που είχε κυκλοφορήσει με το περιοδικό ΚΑΤΕΡΙΝΑ, αν και κάποιες σελίδες μου λείπουν. 
  

 

4.Καρουζέλ (Carrusel)
Το Καρουζέλ ήταν μια σειρά που όταν πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα, δεν την είχα δει. Θα ήμουν πιο μικρή μάλλον. Ήμουν τυχερή όμως και την πέτυχα σε επανάληψη. Ωστόσο δεν την έβλεπα φανατικά. Η κλασσική εικόνα που φέρνω στο μυαλό μου είναι μια τάξη γεμάτη παιδάκια, χαρούμενα, που έκαναν ότι ήθελαν, αφού έβλεπαν το σχολείο μόνο σαν αγγαρεία. Και μια δασκάλα που αν και στην αρχή δεν τα άντεχε και δεν μπορούσε να διδάξει στο τέλος ήταν μαζί τους, συμμετείχε στις περιπέτειες τους και η αποχώρηση της, έφερε δάκρυα, μιας που τα μικρά κατάφεραν να τη συμπαθήσουν. Αστεία, κλάματα, πολλές γκάφες από όλους τους ήρωες και ένας επιστήμονας που μόνο επιστήμονας δεν ήταν. Το μοναδικό όνομα φυσικά που θυμάμαι από όλη τη σειρά αυτή, ήταν της Μαρία Χοακίνα, μετέπειτα Τίτα, στη σειρά "Μαρία της γειτονιάς". 

5.Ανυπότακτες Καρδιές (Rebelde Way)
Τη συγκεκριμένη σειρά, δεν την έβλεπα φανατικά όσο την έβλεπε ανελλιπώς η αδερφή μου, χάρη στην οποία και το πλούσιο υλικό που έχω στα χέρια μου. Από τις Ανυπότακτες Καρδιές, θυμάμαι τα τραγούδια, μιας που καθόμουν πάντα και έβλεπα τους τίτλους αρχής. Θυμάμαι όμως πως το αγαπημένο μου ζευγάρι ήταν, δυο παιδιά που τα είχα πρωτογνωρίσει στους Τσικιτίτας. Μιλάω φυσικά για τους Πάμπλο και Μαρίσα. Οι σχέσεις των ζευγαριών της σειράς περνά από σαράντα κύματα...η αγάπη όμως θα νικήσει όλα τα εμπόδια και το συγκρότημα Erreway θα φτάσει στην κορυφή. Η σειρά μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία και αποτελείται από δύο σεζόν ενώ κυκλοφόρησε και ταινία, με την περιοδεία του συγκροτήματος. 


Από το mini album με αυτοκόλλητα που κυκλοφόρησε από το περιοδικό ΚΑΤΕΡΙΝΑ* Όλο το φωτογραφικό που παρουσιάζεται είναι μέσα από το προσωπικό μου αρχείο. Οποιαδήποτε αντιγραφή των εικόνων ανέβει κάπου αλλού, να αναφερθεί η πηγή του προσωπικού μου ιστολογίου. 
** Όλο το φωτογραφικό υλικό για τη σειρά "Ανυπότακτες Καρδιές" προέρχεται από τα περιοδικά ΑΦΙΣΟΡΑΜΑ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ. 

9 σχόλια

 1. Τι μου θύμισες σήμερα...πω πω ωραία χρόνια. Τα έβλεπα όλα και από τους Τσικιτίτας έχω δει κι άλλες σεζόν που παίχτηκαν και στο ALTER νομίζω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία χρόνια όντως και ωραίες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/9/15 10:46 π.μ.

   Με πήγες πολλά χρονιά πίσω το καρουζελ δεν το πρόλαβα αλλά τους ατρόμητους το έβλεπα φανατικά, της ανυπότακτες της έβλεπε πιο πολύ η αδελφή οπότε ήθελα δεν ήθελα έβλεπα και εγώ λίγο , το τσικιτικας πρέπει να είδα μόνο την τελευταια σεζόν αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, για της πεταλούδες δεν ξέρω γιατί το θυμάμαι αλλά το θυμάμαι (το λεω αυτό γιατί από ότι είδα παιζότανε το 1996 οπότε δεν γίνετε να το θυμάμαι γιατί ήμουν 2 χρονών, έκτος αν το έδειχνε και επαναλήψεις).

   Διαγραφή
  3. Οι πεταλούδες είχαν παιχτεί σε επανάληψη, μπορεί από κει να το θυμάσαι, πρέπει να ήταν το 2000 ή στα μέσα εκείνης της δεκαετίας. Χαίρομαι που σε πήγα χρόνια πίσω...!!!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/9/15 3:52 μ.μ.

   γιατί το θυμάμαι αρκετά ιδικά το τραγούδι στους τίτλους αρχής .

   Διαγραφή
  5. GiorgosΑΕΚαρα το τραγούδι των τίτλων αρχής από τις πεταλούδες διασκευάστηκε στα ελληνικά από τους Domenica, ετοιμάζω αφιέρωμα με soundtracks και θα συμπεριλάβω και το εν λόγω τραγούδι.

   Διαγραφή
 2. Εγώ φανατικά έβλεπα ατρόμητους, τσικιτίτας και καρουζέλ. Τις ανυπότακτες καρδιές τις έβλεπα μεν, αλλά όχι φανατικά δε. Όσο για αυτό το οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν, κάτι μου λέει, αλλά δεν το έχω δεί ποτέ μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορεις να αβεβασεις ότι εχεις και δεν εχεις με τις Ανυπότακτες Καρδιες? Εχεις πολύ καλη ποιοτητα στις εικονες και από τοτε που επιασε φωτια το σπιτι μου εχασα τα παντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα είναι αρκετό το υλικό που έχω. Κάποια στιγμή πιθανόν με την νέα χρόνια θα κάνω αφιερώματα με τις παραπάνω σειρές την κάθε μία ξεχωριστά και θα ανεβάσω μερικό φωτογραφικό υλικό.

   Διαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (28) #Hashtag (7) #psichogiosbooks (43) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (93) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (52) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Αποκλειστικά (28) Απόκριες (2) Απολογισμός (3) Αυτοβελτίωση (5) Αφιέρωμα (25) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (321) Βιβλιονέα (25) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (3) Γλυκιές Αμαρτίες (16) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (21) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (127) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (14) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (44) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελληνικές Σειρές (3) Ελληνική Λογοτεχνία (141) Ελληνικός Κινηματογράφος (16) Ενημερωτικά (8) Ευ Ζην (6) Εύκολα και Γρήγορα (9) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (19) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (212) Ημερολόγιο (12) Θεατρικό έργο (1) Θέατρο (31) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτικη ποίηση (7) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (31) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (9) Κριτικές (196) Κριτικές Ταινιών (117) Κυρίως Πιάτο (4) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (4) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (13) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (29) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (9) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (130) Ξένη Λογοτεχνία (53) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (15) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (12) Περί ορέξεως (29) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (13) Προ(σ)κλήσεις (9) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (91) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (7) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (14) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (35) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (77) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (24) Τα Κείμενα μου (118) Ταινίες (126) Ταξίδια (12) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (21) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (1) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (120) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (74) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Υγεία (25) Φωτογραφία (26) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (21) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (21) Χρονομπαούλο (9) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (20) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (8) Blogαλλαγές (7) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Coffee and Breakfast (3) Comenius (1) Comics (1) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (25) GlutenFree (1) Goodreads (1) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (8) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (59) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (13) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (132) MovieOnDVD (12) MovieOnline (14) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (57) Netflix (24) NetflixReview (24) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p.Άγκυρα (2) p.ΑΓΡΑ (1) p.ΑΕΝΑΟΝ (8) p.Ανάτυπον (5) p.ΑΝΙΜΑ (1) p.Αύρα (2) p.Βακχικόν (3) p.Βάρφη (3) p.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) p.ΔΙΟΠΤΡΑ (25) p.Ελκυστής (1) p.Ελληνική Πρωτοβουλία (3) p.ΕΞΗ (1) p.ΕΣΟΠΤΡΟΝ (1) p.ΖΕΝΙΘ (2) p.Θύραθεν/Επιλογή (1) P.ΙΚΑΡΟΣ (5) p.ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (2) P.ΚΕΔΡΟΣ (1) p.ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ (45) p.ΛΙΒΑΝΗ (8) p.Λυκόφως (21) p.ΜΑΤΙ (1) p.ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (29) p.ΜΙΝΩΑΣ (1) p.ΟΞΥ (4) p.ΟΣΤΡΙΑ (4) p.Παπαδόπουλος (1) p.ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) p.ΠΑΤΑΚΗ (5) p.Πηγή (43) p.ΠΝΟΗ (6) p.Σαιξπηρικόν (1) p.ΣΙΔΕΡΗΣ (4) p.Υδροπλάνο (4) p.Φίλντισι (3) p.ΨΥΧΟΓΙΟΣ (82) p.ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) p.Anubis (3) p.Bell (25) p.Key Books (1) p.McRiver Publications (1) p.Nightread (7) p.Opera (1) p.Polaris (1) p.Printa-Ροές (1) p.Sanofi-Aventis (1) p.Workshop (1) Photo-A-Day (15) playlist (9) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (22) Top 5 (26) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (24) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (130)