Τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή στην tv

22 Μαρ 2015

Με αφορμή την επιστροφή-αναβίωση του τηλεπαιχνιδιού "Ο Τροχός της τύχης" στο Star, θυμήθηκα και εγώ εκείνη την παλιά και ωραία εποχή της ελληνικής τηλεόρασης. Νοστάλγησα εκείνη την περίοδο και εκείνα τα τηλεπαιχνίδια που τα έπαιζα τότε με τους φίλους, στο σπίτι, όταν βρισκόμασταν. Συνήθως κάποια από αυτά τα παιχνίδια έπαιζαν τα μεσημέρια, με την επιστροφή μου από το σχολείο κι αφού πετούσα την τσάντα, ξεχνούσα το μεσημεριανό φαγητό και καθόμουν μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να τελειώσουν. Σήμερα λοιπόν, δράττομαι της ευκαιρίας, και λίγο πριν αρχίσει η μετάδοση του παιχνιδιού "Ο Τροχός της τύχης" στο Star, να θυμηθώ κάποια από αυτά και να σας τα θυμίσω για όσους δεν τα θυμούνται.


Την αρχή την κάνω με ένα παιχνίδι που αγαπήθηκε απ΄όλους και το θυμόμαστε όλοι. Εμείς που το παίζαμε στην αυλή του σπιτιού με την παρέα μας, το είχαμε ονομάσει ως "Σπασμένο ή Σκουριασμένο Τηλέφωνο". Στην τηλεόραση το παιχνίδι αυτό είχε ένα όνομα που έμεινε χαραγμένο σε όλους μας ως Ρουκ Ζουκ. Προβλήθηκε από το Mega Channel για τρεις χρονιές, από τον Απρίλιο του 1994 μέχρι και τον Ιούνιο του 1997 με παρουσιάστρια την Μαίρη Μηλιαρέση. Στο παιχνίδι συμμετείχαν 2 ομάδες και σε κάθε γύρο - νομίζω ήταν 5 γύροι - οι παίχτες φορούσαν όλοι τους ακουστικά, για να μην τους ακούν οι συμπαίκτες τους και ο πρώτος παίκτης της ομάδας, επέλεγε μια λέξη από τις δύο λέξεις που του δινόταν, την οποία έπρεπε να περιγράψει στο δεύτερο παίκτη χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις παράγωγες ή με την ίδια ρίζα. Μέχρι και σήμερα, εν έτη 2015, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τηλεπαιχνίδι στα πρότυπα του Ρουκ Ζουκ. Ίσως και να είναι καλύτερα. Μερικά παιχνίδια είναι αναλοίωτα στο χρόνο και δεν πρέπει να τα ακουμπάνε.




Ένα παιχνίδι που έβλεπα φανατικά και θα το ξαναέβλεπα και σε επανάληψη είναι το "Παιχνίδια χωρίς σύνορα" αλλιώς Jeux Sans Frontières, που προβλήθηκε από την ΕΤ1, με τεράστια επιτυχία, με τη συμμετοχή μόνο Ευρωπαϊκών χωρών σε διάφορα παιχνίδια. Η Ελλάδα συμμετείχε - για πρώτη φορά - το 1993 μέχρι και το 1999, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει καμιά νίκη σε τελικό. Στην παρουσίαση του παιχνιδιού ήταν η Δάφνη Μπόκοτα και ο Κώστας Σγόντζος, που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με το εν λόγω παιχνίδι, λόγω και των περιγραφών τους.  Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 2014, ένα παιχνίδι στα πρότυπα του Παιχνίδια χωρίς σύνορα, ζωντανεύει μέσα από τη συχνότητα του Ant1 και την Νάντια Μπουλέ στην παρουσίαση ως The biggest game show in the world, χωρίς όμως την μεγάλη επιτυχία. Στο ίδιο κανάλι, παίχτηκε γύρω στο 2000, δε θυμάμαι χρονιά, το τηλεπαιχνίδι Ποπ και Πάμε με τον Αδάμ στην παρουσίαση και δύο ομάδες μικρών παιδιών. Η μια ομάδα ήταν οι λεγόμενοι Κόκκινοι Δράκοι, την άλλη δεν θυμάμαι το όνομα. Το έβλεπα φανατικά ωστόσο για το εν λόγω παιχνίδι, αν και έχω ψάξει στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κάποια αναφορά ούτε υλικό. Θυμάμαι πάντως ότι ξεκινούσε πάντα με τους Ατρόμητους, μια παιδική αργεντίνικη σειρά.  

Είτε λεγόταν Κόντρες είτε Κόντρα Πλακέ, ήταν το ίδιο και το αυτό. Δύο παιχνίδια με το ίδιο κόνσεπτ στο ίδιο κανάλι, αυτό του MEGA. Μόνο οι παρουσιαστές αλλάζανε. Ήταν όμως και παραμένει ένα αγαπημένο τηλεπαιχνίδι. Την αρχή την έκανε το 1992, ο αξέχαστος Βλάσσης Μπονάτσος, με τις Κόντρες, με μεγάλη επιτυχία και την ατάκα "πάρα πολύ ωραίο" να γίνεται must της εποχής. Το 1996 αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, το παιχνίδι μετονομάζεται σε Κόντρα Πλακέ, και η επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού διαρκεί για τέσσερα χρόνια. Αν και ήμουν σε μικρή ηλικία, θυμάμαι ακόμη αυτά τα δύο τηλεπαιχνίδια. Σήμερα το εν λόγω παιχνίδι συνεχίζεται με επιτυχία εδώ και 2 χρόνια από τη συχνότητα του Alpha ως Άκου τι είπαν με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.


Ο τροχός της τύχης ήταν από τα τηλεπαιχνίδια που δεν είδα στην τηλεόραση. Για καλή μου τύχη, το παρακολούθησα λίγα χρόνια αφότου τελείωσε η μετάδοση του από το κανάλι του Ant1, όπου και μεταδίδονταν, από τις βιντεοκασέτες, που τότε γράφαμε τα επεισόδια για να τα έχουμε. Για την ιστορία πάντως, το παιχνίδι αυτό διήρκεσε 4 χρόνια (1990-95), παρουσιάστηκε από 3 παρουσιαστές(Δ.Κατρανίδης, Π.Χαϊκάλης), με μεγάλη επιτυχία όμως από τον Γιώργο Πολυχρονίου. 

Και μιας που ανέφερα τον Γ.Πολυχρονίου, να αναφέρω ότι ο λόγος που έφυγε από τον Τροχό της τύχης, ήταν για άλλο παιχνίδι και μάλιστα σε αντίπαλο κανάλι, αυτό του MEGA. Το Mega Banca, ήταν ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων που σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Για αυτό το λόγο και μετονομάστηκε Mega Banca Show, όπου από παιχνίδι έγινε σόου. Στην παρουσίαση μαζί του ήταν η τότε ανερχόμενη Ελένη Μενεγάκη. Ένα ακόμη παιχνίδι που είδα από βιντεοκασέτες, τις οποίες μάλιστα είχα λιώσει τότε. To 2002 ο Πολυχρονίου παρουσίασε στο Star, την Παγίδα ή The Trap, χωρίς να σημειώσει επιτυχία, αφού παιζόταν πρωινές ώρες. Θυμάμαι λίγο πριν φύγω για το σχολείο ίσα που προλάβαινα την αρχή. 


Τα Τετράγωνα των Αστέρων ήταν ένα τηλεπαιχνίδι όπου εγώ προσωπικά την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού με την Μαρία Αλιφέρη, δεν την είδα ποτέ, μιας που παίχτηκε χρονιά που δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Ωστόσο είδα την δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο από το MEGA. Και θυμάμαι ακόμα κάποιους αστέρες όπως, τον Χ.Ρώμα, τον Ι.Τριανταφυλλίδη, τον Σ.Μπουλά, την Άβα Γαλανοπούλα και την Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι γονείς μου μού έλεγαν ότι δεν ήταν σαν το πρώτο. Αλλά από τη στιγμή που δεν το είδα δεν μπορούσα να κρίνω. Εμένα η δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού μου άρεσε και το έβλεπα ανελλιπώς.  




Ένα διαφορετικό απ΄όσα έχουμε συνηθίσει τηλεπαιχνίδια ήταν το Ραντεβού στα Τυφλά. Τρεις εκδοχές, τρεις παρουσιαστές, δυο κανάλια. Όλα είχαν σαν αποτέλεσμα τη γνωριμία ενός ζευγαριού με έπαθλο ένα ταξίδι. Εγώ μπορώ να πω ότι είδα και τις τρεις εκδοχές. Βέβαια την πρώτη τη θυμάμαι αμυδρά. Στην πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού παρουσιάστρια ήταν η Βάσια Τριφύλλη- όπου αργότερα έκανε ένα ακόμη παιχνίδι με παρόμοιο κόνσεπτ Η ώρα η καλή, αν θυμάστε - αργότερα ανέλαβε το 1994 για την δεύτερη εκδοχή, η Ισαβέλλα Βλασιάδου, όπου διήρκεσε μόλις 1 χρόνο. Δεκατρία χρόνια μετά, η Ναταλία Γερμανού παρουσιάζει τη νέα έκδοση μέσα από το σταθμό του Alpha. Οι δύο πρώτες εκδοχές του παιχνιδιού έγιναν από το MEGA.



Το κορυφαίο και αγαπημένο τηλεπαιχνίδι για το κανάλι του MEGA ήταν το Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Δεκαπέντε ερωτήσεις με έπαθλο πολλά εκατομμύρια δραχμές και μετέπειτα ευρώ. Τρεις βοήθειες, αυτές του κοινού, του τηλεφώνου και το 50/50. Το παιχνίδι διήρκεσε μέχρι το 2004, αλλάζοντας μόνο στέγη καναλιού αφού από το MEGA μετακόμισαν στη ΝΕΤ. Το 2005, γίνεται ένα διάλλειμα για το παιχνίδι Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος και ο Σπύρος Παπαδόπουλος παρουσιάζει στη ΝΕΤ το τηλεπαιχνίδι Τοις μετρητοίς. Το 2006 το παιχνίδι επέστρεψε στους δέκτες του Alpha με παρουσιαστή τον Θ.Αθερίδη, μόνο για μία χρονιά. Σήμερα εν έτη 2015, το παιχνίδι επιστρέφει ως Hot Seat με παρουσιαστή τον Γ.Ζουγανέλη από το ΣΚΑΙ.


Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει συνδέσει το όνομα του με τα τηλεπαιχνίδια, Άντρες έτοιμοι για όλα από τη συχνότητα του ANT1 - που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τους σπρώχνανε μέσα στην πισίνα - το Μεγάλο Παζάρι από τη συχνότητα του ANT1 και μετέπειτα στον Alpha, το Θα πεις κι ένα τραγούδι πάλι από τη συχνότητα του Alpha και το Θησαυροφυλάκιο από τη συχνότητα του ANT1. 




Λυπάμαι πολύ. Είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος. Μα τι παιχνίδι, τι κόλλημα. Κι η Ελένη Ακρίτα πόσο ψυχρά σου την έλεγε έτσι απλά ότι πρέπει να αποχωρήσεις από το παιχνίδι και να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια, κυριολεκτικά όμως. Από αυτό το παιχνίδι αγάπησα την Έλενα Ακρίτα. Εννιά γύροι, εννέα παίκτες που έπρεπε να απαντήσουν μέσα σε λίγο χρόνο. Ένα παιχνίδι που αν και είχε μεγάλη επιτυχία, έμεινε μόλις ένα χρόνο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από τη συχνότητα του MEGA. 

Είναι από τους παρουσιαστές που έχει συνδέσει μαζί με τον Γ.Πολυχρονίου, τον Α.Μικρούτσικο και τον Χρήστο Φερεντίνο, το όνομα του με τα τηλεπαιχνίδια της τότε εποχής. Ο λόγος για τον Μίλτο Μακρίδη. Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που παρουσίασε ήταν Ο καλύτερος κερδίζει το 1994 από τη συχνότητα του ANT1, το δεύτερο τηλεπαιχνίδι Βρες τη φράση το 1998 από τη συχνότητα του MEGA και διήρκεσε για τρεις χρονιές με μεγάλη επιτυχία. Αγαπήθηκε όμως από το παιχνίδι Ρώσικη Ρουλέτα, όπου και έβλεπα φανατικά, που προβλήθηκε από τη συχνότητα του MEGA. Όποιος παίκτης έδινε λάθος απάντηση ενεργοποιούσε τη Ρώσικη Ρουλέτα, μια καταπακτή άνοιγε και εξαφάνιζε στο πιτς φιτίλι τον παίκτη. Από τη συχνότητα του Star παρουσίασε την Ταυτότητα.  



Έχει κάνει ουκ ολίγα τηλεπαιχνίδια στην ελληνική τηλεόραση και όλα έγιναν επιτυχίες και διήρκεσαν πάνω από 1 χρόνο μετάδοσης στους τηλεοπτικούς δέκτες. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα ακάθεκτος σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να κρατάει συντροφιά τους τηλεθεατές, να τους ψυχαγωγεί και να μοιράζει λεφτά. Μιλάω φυσικά για τον Χρήστο Φερεντίνο. Έχει περάσει σχεδόν και από όλα τα μεγάλα κανάλια εκτός του MEGA. Από τον Ant1, στο Star και μετά στον Alpha. Η αρχή έγινε το με το παιχνίδι οι Κολλητοί και την επόμενη χρονιά με το ΜΠΑΜ όπου έκανε πλάκες, όπου και έγινε γνωστός μέσα από τη συχνότητα του Ant1. Ακολούθησαν τα τηλεπαιχνίδια, ο Μονομάχος, οι Κληρονόμοι και το Fort Boyard από τη συχνότητα του Star με μεγάλη επιτυχία. Επιστρέφει μετά από χρόνια στο κανάλι που καθιερώθηκε, τον Ant1 και παρουσιάζει για χρόνια την Λίστα, το Deal, Super Deal, Show me the money αλλά και το Ελλάδα έχεις ταλέντο. Σήμερα από τους δέκτες του Alpha παρουσιάζει τον Άκου τι είπαν, εκδοχή του Κόντρες και Κόντρα Πλακέ.






Ένα ακόμη τηλεπαιχνίδι με τη συμμετοχή μικρών παιδιών ήταν και το Είσαι πιο έξυπνος από ένα 10χρονο με τη Σοφία Αλιμπέρτη στην παρουσίαση και προβλήθηκε από τον Ant1 για δύο σεζόν. Ένας παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήσεις από Δημοτικά βιβλία. Μοναδική βοήθεια οι 5 μικροί φίλοι, από τον οποίο μπορεί να δει ή να αντιγράψει την απάντηση του.  

Το καλό παιδί της τηλεόρασης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, δε θα μπορούσε να λείψει από παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού. Ο Εισοδηματίας και το Money Drop είναι από τα παιχνίδια που είχαν μεγάλη επιτυχία στο MEGA και προστέθηκαν στο ενεργητικό του παρουσιαστή. 


Ένα από τα παιχνίδια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα ήταν το Wipe Out στον Ant1. Ακόμη και τώρα που παίζει μεταμεσονύκτια, κάνει νούμερα τηλεθέασης. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Δημήτρης Μενούνος, με τις απίστευτες περιγραφές των παικτών και το "ξεπατώθηκα" του Τρύφωνα Σαμαρά θα μείνουν σίγουρα αξέχαστες. 
 

Από τα τηλεπαιχνίδια που αξίζει μια αναφορά και έγιναν τα τελευταία χρόνια, και που έβλεπα και ξεχώρισα, ήταν Η στιγμή της αλήθειας με την Ε.Μανωλιδου, το Big in Japan με την Καλομοίρα, Black Out με τη Ν.Μπουλέ, το Κράτα γερά με τον Γ.Λιανό στον Ant1, το Fatus Olus με τον Γ.Μητσικώστα και μετέπειτα Σ.Καλυβάτση, το Password με τον Γ.Τσαλίκη στον Alpha, το Sumusu με τον Θ.Τσαταλμπάση, το Λεφτά στα τυφλά με τον Χ.Σιμαρδάνη, το Μια τρύπα στο νερό με τον Γ.Πυρπασόπουλο, το 50-50 (Fifty-Fifty) και Η Εκδίκηση της Ξανθιάς με τον Γ.Λιάγκα, το Power of 10 με τον Κ.Μαρκουλάκη, το Minute to win it και το Smartface με τον Δ.Ουγγαρέζο, το Taxi girl με τη Β.Σταυροπούλου στο MEGA, το Πάμε για άλλα με τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο,στο Star, το Πως τον λεν τον ποταμό με τη Δ.Παπαδοπούλου στη ΝΕΤ και το Κάθε Τόπος μια Ιστορία με τον Ρ.Χαραλαμπίδη στην ΕΡΤ.

* Σαφώς και θα έχω ξεχάσει ακόμα περισσότερα τηλεπαιχνίδια που ο καθένας μας έβλεπε και ξεχώρισε. Ελπίζω τουλάχιστον να κάλυψα στο έπακρον το θέμα. Το ευτύχημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα έχω σε βιντεοκασέτες...το δυστύχημα ότι ακόμα να τις μετατρέψω. Όποτε γίνει αυτό όμως σίγουρα το υλικό θα ανέβει.


__________________________________________________________ 
Το blog αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπου εκφέρεται καθαρά η προσωπική μου άποψη. Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών του blog, με σαφή αναφορά στην αρχική πηγή τους. Ότι δημοσιεύετε σ΄αυτή τη σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog Οι Δικές μου Στιγμές Copyright © 2010 XP All rights reserved

54 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο αφιέρωμα, κι εγώ, παρότι είμαι γεννημένος το 1998, τα έβλεπα αυτά τα τηλεπαιχνίδια.
    Μερικές σημειώσεις για αυτά για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί:
    -Για το ποπ και πάμε στην ετ1, ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι, είχαμε πάει εγώ με τον ξάδερφό μου, που είμαστε στην ίδια ηλικία, οι ομάδες ήταν δυο κίτρινη και κόκκινη, το παρουσίαζε ο Άνταμ Άρνλοντ, παιζόταν ανάμεσα στην άνοιξη 2000 μέχρι και το 2003 στην ετ1 και το έβλεπα καθημερινά μαζί με το τσικιτίτας, το ουράνιο τόξο και τους ατρόμητους (πρωτότυπος τίτλος cebollitas). Πέρασα πολύ ωραία όταν πήγα στο ποπ και πάμε και είχα κάνει γνωριμίες με κάποια παιδιά, κάποιες από τις οποίες έχω κρατήσει ακόμα(έκεινες τις μέρες, πήγα και στο ουράνιο τόξο, πάλι με τον ξάδερφό μου). Αν έχεις υλικό από το ποπ και πάμε, ανέβασέ το σε παρακαλώ.
    -Για τον εκατομμυριούχο, το έβλεπα κάθε μέρα από το 1999, μέχρι το τέλος του και αυτό που θέλω να αναφέρω, είναι ότι από το 1999 ως το 2002, που παιζόταν στο mega, έβγαινε κάθε παρασκευή μαζί με τον τηλεθεατή μια κάρτα παίξτε και κερδίστε, με τον εκατομμυριούχο, την οποία αγόραζα κάθε εβδομάδα και πιστεύω να τις κράτησα όλες τις κάρτες που έβγαζε ο τηλεθεατής. Μετά, όταν το 2002 πήγε στη νετ, σταμάτησε αυτή η συνήθεια. Αν έχεις καμία τέτοια διαφήμιση, ανέβασε την σε παρακαλώ.
    -Τον Ανδρέα Μικρούτσικο, τον πρωτοείδα στο θησαυροφυλάκιο, ένα παιχνίδι που επίσης μου άρεσε πάρα πολύ.
    -Μου άρεσε η Ακρίτα στον αδύναμο κρίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Εγώ είμαι γεννημένη το 1989 και χαίρομαι που υπάρχει κάποιος που θυμάται το Ποπ και Πάμε. Το έβλεπα φανατικά και όπως είπες το έβλεπα μαζί με Ουράνιο τόξο και Ατρόμητους. Έχω πολλές βιντεοκασέτες αλλά ο VHS Player μου είναι πολύ παλιός και τις δίνω σιγά σιγά να μου της μετατρέψουν σε videoclub. Δε θυμάμαι αν έχω υλικό από Ποπ και Πάμε και παραξενεύομαι που δεν υπάρχει κάτι στο ίντερνετ, παρά μόνο μια αναφορά στο όνομα του παιχνιδιού. Εννοείται πως αν βρω κάτι θα ανέβει άμεσα.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, για ένα λάθος.
      Στο ποπ και πάμε, ήταν κίτρινη και πράσινη και παρουσιαστής ο Άνταμ Άρνολντ.
      Πολύ ωραίο παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. Είχα την εντύπωση ότι ήταν η κόκκινη και η πράσινη ομάδα αλλά οκ πάνε και χρόνια, μπορεί να κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    4. Θα σου πω. Ήταν η πράσινη και η κίτρινη ομάδα στο ποπ και πάμε. Την επόμενη σεζόν και για 2-3 χρόνια, βγήκε στην ετ1, ένα άλλο παιχνίδι, που παρουσίαζε πάλι ο Άδαμ και λεγόταν τακάτ τακ και οι ομάδες ήταν οι κίτρινοι τίγρεις και οι κόκκινοι δράκοι. Στο ποπ και πάμε, το οποίο προβαλλόταν κάπου ανάμεσα στο 2000 και το 2003 ή 2004, ήταν κίτρινοι και πράσινοι. Το τακάτ τακ, προβαλλόταν ανάμεσα στο 2003 ή 2004 (μόλις σταμάτησε το ποπ και πάμε) μέχρι το 2005 ή 2006.

      Διαγραφή
    5. Στο 9:38 εδώ πέρα βρήκα trailer από το ποπ και πάμε
      https://www.youtube.com/watch?v=OxXb7_HRV6s

      Διαγραφή
  2. -Τον Μίλτο Μακρίδη, τον πρωτοείδα στο βρες τη φράση, αλλά μου άρεσε πολύ στη ρώσικη ρουλέτα. Έχω κρατήσει δυο επεισόδια από τη ρώσικη ρουλέτα, αλλά θα μου μείνει αξέχαστο, το επεισόδιο, το οποίο πήγε και ο
    Ηλίας Μαμαλάκης(παρακαλώ να διορθώσετε την retrodb σε αυτό το θέμα).
    -Με τα παιδιά από το δεκάχρονο, είχαμε γίνει φίλοι, καθώς σε όλα σχεδόν τα επεισόδια ήμουν παρών.
    Ξέχασες τρία παιχνίδια.
    -Το ''Ο πιο έξυπνος'' με τον Αντώνη Καφετζόπουλο,
    -Το ''Show των εκατομμυρίων'' με τον Φ. Σεργουλόπουλο
    -Το ''Στην κουζίνα ολοταχώς'' με τον Η.Μαμαλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τηλεπαιχνίδι με τον Α.Καφετζόπουλο δε το θυμάμαι καθόλου μάλλον εκείνη τη χρονιά θα έβλεπα άλλο παιχνίδι φανατικά και δεν θα έδωσα σημασία. Ομοίως και το με το ''Show των εκατομμυρίων'' που προσπαθώ να το θυμηθώ. Όσο για το ''Στην κουζίνα ολοταχώς'' είναι από αυτά που ξέχασα αλλά και δεν πολυέβλεπα φανατικά γιατί ήταν η ώρα που κοιμόμουν ή η ώρα του διαβάσματος.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν είχα διαβάσματα εκείνο τον καιρό, εγώ είχα γεννηθεί το 1998.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/15 5:26 μ.μ.

    Παιδιά στην Ετ1 έδειχνε και το παιδικό Τηλεπαιχνίδι ΝΤΡΙΝ ΣΤΟΠ που κράτησε 4 χρόνια από το 1999 μέχρι και το 2003 και το παρουσίαζαν οι Όλγα Μιχαλοπούλου και ο Φώτης Πετρίδης το έδειχνε κάθε Σάββατο 12 το πρωί και σε αφτο είχε μαθητές σε δυο ομάδες από δυο διαφορετικά σχολεία και δεν ήταν σε κανονικό πλατό οπος το ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΑΜΕ και ΤΑΚΑΤ ΤΑΚ αλλά το πλατο του έμοιαζε με μικρό θεατράκι η κάθε ομάδα είχε 5 με 6 παίκτες που παίζανε διάφορα παιχνίδια.Τα υπόλοιπα παιδία που δεν αποτελούσαν μέρος των ομάδων και στην ουσία ηταν απλοί θεατές-εμψυχωτες τους κάναν οι παρουσιαστές διάφορες μαθησιακές Ερωτήσεις και οποίος απάνταγε σωστά κέρδιζε επιτραπέζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/15 5:46 π.μ.

      Φασικά στο ποπ και παμε και στο τακατ τακ δεν συμμετείχαν σχολεία όπως γινότανε στο ντριν στοπ αλλά αδέλφια,ξαδέλφια,φιλοι κ.τ.λ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/9/15 6:02 π.μ.

      Δυστυχώς δεν βρισκω τιποτα από αυτές της εκπομπές ούτε καν φωτογραφίες αν είχε κάνεις υλικο από αυτές της εκπομπές αν μπορεί να το ανευαση δεν υπάρχουν ούτε καν φωτογραφίες του Ανταμ Αρνολντ για να θυμηθώ πως είναι.

      Διαγραφή
    3. Το ΝΤΡΙΝ ΣΤΟΠ δεν το θυμάμαι καθόλου...θα συμφωνήσω με το Giorgos ότι δεν υπάρχει καθόλου υλικό από τα άλλα δυο παιχνίδια ούτε και φωτογραφίες του παρουσιαστή..λες και δεν υπήρξαν ποτέ. Θυμάμαι ότι ο Άνταμ είχε μουσάκι και είχε παίξει και σε μια διαφήμιση αλλά τίποτα παραπάνω. Έχω αφήσει κάποιες βιντεοκασέτες που δεν τις έχω μετατρέψει ευελπιστώ να έχω κανένα επεισόδιο. Εννοείται ότι βρω θα ανέβει άμεσα με αφιέρωμα.

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν έχω να πω μερικά πράγματα:
      1)Εγώ το ΝΤΡΙΝ ΣΤΟΠ, το θυμάμαι θολά.
      2)Το γεγονός ότι από το ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΑΜΕ και από το ΤΑΚΑΤ ΤΑΚ, δεν υπάρχει ούτε ένα αφιέρωμα, ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα επεισόδιο, αυτό με στενοχωρεί πολύ, γιατί όντως είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ και θα ήθελα πολύ κάτι να μπει, να μπουν ας πούμε μερικά επεισόδια από το ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΑΜΕ πχ.

      Διαγραφή
    5. Όσο για αυτό που λες για τον Άνταμ, με τη διαφήμιση, κάτι μου θυμίζει. Τον Άνταμ τον θυμάμαι κι εγώ, είχε μουσάκι κόκκινο και λίγα μαλλιά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/9/15 5:41 μ.μ.

    από την άλλη οι νικητές από της δοκιμασίες κέρδιζαν ξυπνητήρια, είχα παει και εγώ με το σχολείο μου αλλά δεν ήμουν από τα παιδία που έπαιζαν τα παιχνίδια αλλά στα παιδία που θεατές και είχα απάντηση σωστά σε μια από ερωτήσεις γεωγραφίας και κέρδισα ένα επιτραπέζιο στο τέλος μοίραζαν σε ολα τα παιδιά ζελεδάκια. Μέχρι και το 2005 το έδειχνε επανάληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/9/15 5:45 π.μ.

    Καλησπέρα παιδιά χαίρομαι που μπήκα στην ωραία παρέα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθε στην παρέα...χαίρομαι τελικά που δεν είμαι η μόνη που θυμάμαι τέτοια παιχνίδια όπως το Ποπ και Πάμε.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/9/15 6:04 π.μ.

    Μπάντος απο ότι θυμάμαι υπήρχαν κάποια επεισόδια στο YouTube, αυτό το θυμάμαι γιατί το 2008 που είχα παει στην Γαλλία σε κατι ξαδέλφια μου και δεν καταλάβαινα τιποτα στην tv ,έμπαινα στο YouTube και είχα βρει διάφορες Ελληνικές εκπομπές μια από αυτές και το τακατ τακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά υπήρχαν επεισόδια από τα δύο παιχνίδια...ψάχνω κάτι χρόνια και δεν βρίσκω απολύτως τίποτα και μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει οτιδήποτε παρά μόνο μια αναφορά των παιχνιδιών σε προγράμματα τηλεόρασης στη σελίδα του rizospastis.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/9/15 12:34 μ.μ.

      ναι υπήρχαν δεν ξερω γιατί τα έχουν κατεβάσει αλλά από τότε που τα είχα βρει πέρασαν και 7 χρονια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/9/15 4:53 π.μ.

      μήπως θυμάσαι τι διαφημίση ήταν γιατί εχει αρκετές διαφημίσεις στο YouTube.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/9/15 9:12 π.μ.

      παιδια βρηκα αυτό το βίντεο στο youtube δεν ξερω αν ειναι αυτος : adam arnold killed it during the american ninja warrior

      Διαγραφή
    5. Giorgos δε θυμάμαι τι διαφήμιση ήταν έχω την εντύπωση πως ήταν όμως διαφήμιση μπύρας.
      GiorgosΑΕΚαρα καμιά σχέση αυτός είναι πολύ γυμνασμένος και το βίντεο ανέβηκε πρόσφατα το έχω δει. Ο παρουσιαστής που αναφέρω τώρα θα ναι δε θα ναι 50 χρονών. Μπορεί και παραπάνω.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/9/15 10:53 π.μ.

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος17/9/15 11:01 π.μ.

      από τη είδα το βελτιώσαν τα παιδία από βικιπαιδια οπότε χαίρομαι, ρίξε μια ματιά και πες μου αν είναι καλο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος17/9/15 11:11 π.μ.

      το ποτέ προβαλλόταν το βρήκα από το από το πρόγραμμα του ριζοσπάστη είδα της μέρες με την σειρά.

      Διαγραφή
    9. Μόνο που το σύστημα Κίτρινοι Τίγρης εναντίον Κοκκίνων Δράκων, υπήρχε στο τακάτ τακ και όχι στο ποπ και πάμε. Το ποπ και πάμε ήταν πράσινοι και κίτρινοι.

      Διαγραφή
    10. Να σαι καλά όμως που έκανες εκείνη τη σελίδα στη βικιπαίδεια, έστω και λάθος, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει, έτσι ώστε να μπουν και εικόνες και βίντεο για το ποπ και πάμε.

      Διαγραφή
    11. Ανεβάστε και επεισόδια του ποπ και πάμε σας παρακαλώ στο youtube.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος17/9/15 1:19 μ.μ.

      ευχαριστώ φιλέ μου οσα περισσότερα στοιχειά προσθέσουμε τόσο το καλύτερο οπότε αν ξέρεις και αλλά πράγματα να τα προσθέσεις.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος17/9/15 1:29 μ.μ.

      φυσικά το ήξερα ήξερα ότι οι κίτρινοι τίγρης και κόκκινοι δράκοι ηταν στο τακατ τακ, απλα δεν θυμόμουνα της ομάδες απο το ποπ και πάμε και προτίμησα να γράψω μονο για το τακατ τακ που ήμουν και σίγουρος αλώστε το αρθο αναφέρετε και στα δυο.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος17/9/15 1:44 μ.μ.

      δυστυχώς το βάλανε στης Σελίδες για γρήγορη διαγραφή.

      Διαγραφή
    15. GiorgosΑΕΚαρα ασχολούμαι με τη ελληνική Βικιπαιδεία εδώ και 2μιση χρόνια και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι αυτό που μου έμαθε είναι ότι για να φτιάξεις ένα λήμμα πρέπει να έχεις πάρει τις πληροφορίες από κάπου είτε βιβλίο είτε από διαδίκτυο και στο τέλος να τις παραθέσεις ως πηγές ή εξωτερικούς συνδέσμους. Όταν βέβαια έχει και φωτογραφία γίνεται πιο πιστευτό, πιο έγκυρο και δεν υπάρχει λόγος για διαγραφή. Βέβαια στη Βικιπαιδεία υπάρχουν διαχειριστές που με το παραμικρό, ένα λήμμα το θεωρούν ότι δε πληροί κάποια κριτήρια και στο βάζουν προς διαγραφή. Να φανταστείς ότι ένα λήμμα μου για αθλητικό σύλλογο της πόλης μου με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις ενώ είχα τοποθετήσει το σήμα και για πηγές ένα ενημερωτικό φυλλάδιο επειδή δεν είχα πηγή σελίδα του διαδικτύου μου το πρότειναν για διαγραφή. Πλέον ασχολούμαι με πιο σοβαρά λήμματα, αν και το τελευταίο διάστημα δεν έχω χρόνο να ανεβάσω νέα λήμματα.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος17/9/15 3:37 μ.μ.

      αρα μπορεί και να το διαγράψουν ;

      Διαγραφή
    17. GiorgosΑΕΚαρα Είναι πολύ πιθανόν να το διαγράψουν κι αν δεν το κάνουν τώρα να το κάνουν σε λίγους μήνες χωρίς καν να σε ειδοποιήσουν ή να το συγχωνεύσουν με κάποιο άλλο λήμμα για να μην χαθούν τα στοιχεία.

      Διαγραφή
    18. Στο 9:38 εδώ πέρα βρήκα trailer από το ποπ και πάμε
      https://www.youtube.com/watch?v=OxXb7_HRV6s

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος18/9/15 3:43 μ.μ.

      Είσαι φοβερός.

      Διαγραφή
    20. Επειδή βρήκα το trailer; Καλά, είμαι ο πρώτος που βρίσκει ένα μικρούλι διάστημα σε ένα βίντεο που να έχει σχέση με το ποπ και πάμε.

      Διαγραφή
  7. Να σου κανω μία διόρθωση. Το "Κάθε τόπος και μια ιστορία" του Ρέμου Χαραλαμπίδη, παίχτηκε από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και όχι της ΕΡΤ.

    Αλλά μπράβο σου για αυτό το αφιέρωμα. Θυμήθηκα διάφορες στιγμές από αυτά τα τηλεπαιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/9/15 7:29 π.μ.

    Τα παιχνίδια χωρίς σύνορα ήταν η μεγαλύτερη και η πιο κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση(η Eurovision δεν άξιζε μια μπροστά της) To The biggest game show in the world μπορεί να μην έκανε τα νούμερα τηλεθέασης τον παιχνιδιών χωρίς σύνορα, αλλά έκανε και αυτό ψηλά νούμερα τηλεθέασης και αν δεν ήταν τόσο ακριβή παραγωγή ο Αντ1 σίγουρα θα ξανά έπαιρνε μέρος, To The biggest game show in the World στη ουσία είναι η παγκόσμια εκδοχή τον παιχνιδιών χωρίς σύνορα(ξεκίνησε το 2005 και διοργανώνετε ανελλιπώς μέχρι και σήμερα με την συμμετέχουν χώρες από όλες της ηπείρους π.χ Αμερική, Βραζιλία, Κίνα, Καζακστάν,Ρωσία,Ισπανία,Ελλάδα κ.τ.λ)και τα δυο βασίζονται από το Γαλλικό τηλεπαιχνίδι Intervilles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως πρέπει να τονίσω ότι βρέθηκαν κάποιες πηγές για το ποπ και πάμε.
    Υπάρχει ένα trailer της εκπομπής στο βίντεο του yt "Ert Ekpompes".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως πρέπει να τονίσω ότι βρέθηκαν κάποιες πηγές για το ποπ και πάμε.
    Υπάρχει ένα trailer της εκπομπής στο βίντεο του yt "Ert Ekpompes".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλά πατήστε στο google "Κουκλομέγαλοι και Πολυσπόρια" και θα βρείτε ένα βίντεο που λέγεται "Ert Ekpompes". Εκεί, στο 9:38, υπάρχει ένα trailer από το "Ποπ και Πάμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 25 χρόνια ιδωτική τηλεόραση και έπεσα πάνω στο αφιέρωμα σου για τα τηλεπαιχνίδια που παίχτηκαν και ξεχώρισαν στην τηλεόραση καθώς το κοινοποίησε μια σελίδα στο facebook...Τυχαίο!!! Πολύ καλό το αφιέρωμα ναι νομίζω κάλυψες στο έπακρον το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/2/16 7:17 π.μ.

    παιδια υπαρχουν επεισοδια απο το ποπ και παμε στο dailymotion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τα βρήκες; Στείλε μου σε παρακαλώ τα επεισόδια σε απάντηση, ή στο mail μου mixalisdelotis@gmail.com

      Διαγραφή
    2. Σε ρωτάω γιατί πάτησα στο dailymotion ποπ και πάμε και δεν μου έβγαλε τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς τα βρήκες;
      Ή μήπως θέτεις ερώτηση για να μάθεια αν υπάρχουν, γιατί εγώ έχω ψάξει και δεν βρίσκω.

      Διαγραφή
    4. Μιχάλη, μετά και το σχόλιο του, είχα μπει κι εγώ εκείνο το διάστημα στο dailymotion αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ή θα έχουν αφαιρεθεί τα επεισόδια ή όντως θέτει ερώτηση. Για να μην απαντάει το πιο πιθανόν είναι να οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη ανάρτηση από κάπου και να άφησε το σχόλιο του, χωρίς να δώσει κάποιο e-mail ώστε να βλέπει τα μετέπειτα σχόλια.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος14/3/16 4:19 π.μ.

    Ο Ξάδελφος μου είχε ανεβάσει επεισόδια στο dailymotion πριν δυο μήνες, ήταν από προσωπικό του αρχείο που είχε σε βίντεο αλλά από τι είδα κατέβηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (18) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (401) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (153) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (28) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (1) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (257) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (241) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (20) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (27) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (2) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (44) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (37) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)