Πρωταπριλιάτικες φάρσες που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά

Τα χρόνια έχουν περάσει και πολλές φορές νοσταλγούμε εκείνα τα όμορφα, για κάποιους, παιδικά χρόνια. Τι κι αν έχουν περάσει όμως. Σαν χτες θυμάμαι κάποιες πρωταπριλιάτικες πλάκες που κάναμε στο σχολείο και όχι μόνο εκεί. Μια μέρα σαν κι αυτή, σηκώνει μόνο πλάκες. Στο σπίτι, σε φίλους, σε ξαδέρφια, σε θείους. Όσα χρόνια κι αν περάσουν αυτές οι πλάκες, έχουν γράψει ιστορία και έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας. Από τις κλασσικές μέχρι και τις πιο τραγικές που ίσως να είχαν άσχημη κατάληξη. 

1η πλάκα: Τα κορδόνια σου λύθηκαν
Πρωί πρωί με το που σηκωνόμασταν για να ετοιμαστούμε στο σχολείο, η κλασσική πλάκα που μας έκαναν οι γονείς μας ή τα αδέρφια μας και στην συνέχεια την κάναμε κι εμείς αλλά δεν έπιανε ήταν " Ει κοίτα κάτω σου λύθηκαν τα κορδόνια"

2η πλάκα: Ανταλλαγή των τάξεων
Ίσως η πρώτη πλάκα που κάναμε στο δάσκαλο όταν πηγαίναμε στο σχολείο ήταν να αλλάξουμε τάξη, αφού είχαμε συνεννοηθεί από την προηγούμενη μέρα με άλλη τάξη καμιά φορά και μεγαλύτερη, και να νομίζει ότι μπήκε σε άλλη. Φυσικά τα γέλια ήταν πολλά όπως και της δασκάλας που τότε έκανε την ανήξερη. Καμιά φορά συνέχιζε κι εκείνη την πλάκα, αφού καθόταν στην έδρα κι έκανε κανονικό μάθημα για κανένα 10λεπτο.

3η πλάκα: Αράχνες & φιδάκια
Ψεύτικες αράχνες, πλαστικά φιδάκια, ψεύτικες κατσαρίδες, μικρά ποντικάκια. Κι άλλα τόσα που παίρναμε από το περίπτερο, κάποια μάλιστα τα τρώγαμε μετά. Μόνο μια δασκάλα είχε βάλει τις τσιρίδες γιατί φοβόταν τις αράχνες...Δεν είναι και λίγο να κάνει μάθημα και να βλέπει μια ψεύτικη αράχνη να κρέμεται από πάνω της...Ευτυχώς της είπαν άμεσα ότι πρόκειται για πλάκα. 

4η πλάκα: Καρφίτσα στην καρέκλα
Όσο σκέφτομαι αυτήν την πλάκα...νομίζω ήταν κάπως. Να βάζουμε 2 καρφίτσες στην καρέκλα και μόλις κάτσει η δασκάλα στην έδρα να πεταχτεί επάνω. Ευτυχώς δεν υπήρχαν αληθινά ατυχήματα. Μόνο κάτι φωνές. Και να μην επαναληφθεί. 

5η πλάκα: Οδοντόκρεμα στην κιμωλία
Ποτέ δε κατάλαβα ούτε κι έκανα αυτή τη πλάκα. Να βάζεις οδοντόκρεμα στην κιμωλία και όταν πάει ο δάσκαλος να γράψει κάτι στον πίνακα εκείνη να μην γράφει. Όχι ότι δεν είχε αποτέλεσμα και γέλια. 

6η πλάκα: Τηλεφωνικές φάρσες
Αδιαμφισβήτητα οι τηλεφωνικές φάρσες ήταν μια από τις πλάκες που κάναμε όλοι μας, ακόμα και όταν δεν ήταν πρωταπριλιά. Παίρνεις ένα γνωστό σου τηλέφωνο άλλαζες φωνή και του μιλούσες....και σε έπαιρνε στα σοβαρά. Προϋπόθεση να μην σε πιάσουν τα γέλια. Καμιά φορά βάζαμε ένα φίλο να πάρει τους γονείς μας τηλέφωνο και να του πει "Να κ.Χ η κόρη σας είχε ένα ατυχηματάκι. Έπεσε και έσπασε το χέρι της". Καμιά φορά οι γονείς έρχονταν σε μάζευαν από κει που είσαι...μπορεί να σε έβλεπαν μέσα στα αίματα (να ναι καλά η κέτσαπ που έκανε φοβερή δουλειά) και σε έτρεχαν στα νοσοκομεία. Ευτυχώς όμως για αυτούς τους λες μια πλάκα έκανα πρωταπριλιά....τώρα αν τα άκουγες από πάνω αυτό ήταν άλλο θέμα. Ίσως μια κακόγουστη πλάκα.

7η πλάκα: Τι έχεις εδώ;
Ναι ήταν κάτι που το συνηθίζαμε όλοι έτσι για να κάνουμε μια πλάκα και να τους τρομάξουμε λιγάκι. Πόσες φορές είπατε στο φίλο σας ή στα αδέρφια σας ή σε οποιονδήποτε "Τι έχεις εδώ;" , "Τι έχεις στο κεφάλι σου;", "Αχ κάτι έχεις εδώ" και όλοι απαντούσαν με τρόμο "Τι έχω; Πάρτο γρήγορα" ή τους έλεγες "Κοίτα πάνω" και αυτοί πάντα κοιτούσαν. 

Αυτές και άλλες πολλές που δεν μου έρχονται στο μυαλό. Πολλές πλάκες που ο καθένας μας έκανε όταν ήταν σε μικρή ηλικία. Σίγουρα αυτές οι 7 ήταν οι πιο κλασσικές πλάκες. Υπήρχαν και υπάρχουν και οι κακόγουστες πλάκες. Πλέον εγώ έχω σταματήσει να κάνω πλάκες γιατί απλούστατα μερικοί έχουν χάσει το χιούμορ τους, ακόμα και στις πιο cult ή cool πλάκες. 

__________________________________________________________ 
Το blog αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπου εκφέρεται καθαρά η προσωπική μου άποψη. Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών του blog, με σαφή αναφορά στην αρχική πηγή τους. Ότι δημοσιεύετε σ΄αυτή τη σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog Οι Δικές μου Στιγμές Copyright © 2010 XP All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.