"Θρακιώτικοι Αντίλαλοι": Ένα νεανικό παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα

Οι "Θρακιώτικοι Αντίλαλοι"* είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο νεανικό παραδοσιακό μουσικό σχήμα από την Αλεξανδρούπολη. Ένα συγκρότημα παθιασμένο με την παράδοση, που παρά την μικρή ηλικία των μελών του έχει να επιδείξει μια δημιουργική πορεία με αρκετές συμμετοχές σε συναυλίες, καθώς και συμπράξεις μεμονωμένες με άλλα σχήματα. Απόσταγμα της μουσικής παιδείας και των ποικίλων παραδοσιακών ακουσμάτων που έχουν όλα τα παιδιά, είναι η συνειδητοποιημένη επιλογή και το ξεκάθαρο ύφος της μουσικής που ερμηνεύουν. Το ρεπερτόριο τους βασίζεται στους παραδοσιακούς δρόμους γνωστών Θρακιώτικων μελωδιών από τον Έβρο, ανάμεικτο με σπάνια ακούσματα από την Βόρεια και Ανατολική Θράκη, χαρίζοντας με τον τρόπο αυτό έναν ήχο γεμάτο από ιδιαίτερες πινελιές άκρως παραδοσιακές.


Επί δυο συναπτά έτη βρίσκονται στις γιορτές της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη,στο στέκι των ΕΒΡΙΤΩΝ.

Τη μουσική ομάδα απαρτίζουν οι:
Δήμητρα Παπάζογλου: Πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια που με την αισθαντική της φωνή χαρίζει μια ιδιαίτερη ερμηνεία στα τραγούδια.
Γιώργος Μπεζιργιαννίδης: Ένα σπουδαίο ταλέντο στην γκάιντα που καταπλήσσει τους θεατές με την άρτια τεχνική του.
Βαλάντης Κασπαρίδης: Ένας ουτιέρης μεστωμένος παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Δημήτρης Μπεζιργιαννίδης: Ο μικρός της παρέας, που καθορίζει το συνολικό μουσικό αποτέλεσμα με τα πλήκτρα του ακορντεόν του.
Βασίλης Καβανόζης: Είναι στα κρουστά, όπου με την τέλεια αίσθηση του ρυθμού, ολοκληρώνει το μουσικό σχήμα.
Δείτε και ακούστε τους στο παρακάτω βίντεο, όπου τραγουδούν Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2011,στο Πάρκο Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη, και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών "Ο ΕΒΡΟΣ".
*Πάντως αν βρεθείτε κάπου και τους συναντήσετε σίγουρα θα περάσετε πολύ ωραία, με πολύ χορό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.