Πρώτες Βοήθειες Part I

Ιανουαρίου 31, 2013
Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις. Τι να κάνετε. Μιας που είμαι στο χώρο της υγείας, αποφάσισα να σας παραθέσω κάποια πράγματα που θα σας είναι απαραίτητα σε καταστάσεις που τυχόν μπορεί να έρθετε. Στο πρώτο μέρος γίνεται λόγος για περιστατικά άσθματος αλλά και περιστατικά όπου το άτομο χάνει επαφή με το περιβάλλον.


1. Σε άσθμα
Έχεις άσθμα. Πρώτον κάλεσε βοήθεια. Βρείτε τον αναπνευστήρα.Καθίστε ,μείνετε ήρεμοι και πάρτε βαθιές αργιές αναπνοές. Δείτε και το βίντεο παρακάτω. 

2. Ανάνηψη 
Έχει χάσει κάποιος τις αισθήσεις του στο κοντινό σας περιβάλλον. Πρώτον ελέγξτε για τον κίνδυνο πριν πλησιάσετε το περιστατικό. Δείτε αν έχει σφυγμό και αναπνέει ανασηκώστε τους ώμους του και μιλήστε του. Καλέστε βοήθεια. Μέχρι να έρθει ανοίξτε τους αεραγωγούς τοποθετώντας το χέρι σας στο μέτωπο του και γύρτε το λίγο προς τα πίσω. Ανοίξτε το στόμα του με τα δυο δάχτυλα του χεριού σας. Δείτε το στήθος του αν ανασηκώνετε. Και μετρήστε για 10 λεπτά την αναπνοή του. Σηκώστε το δεξί του χέρι δίπλα στον ώμο. Πάρτε το άλλο του χέρι και βάλτε το στο μάγουλο του. Σηκώστε το πόδι του και γυρίστε τον προς το μέρος σας. Η αναπνοή του σιγά σιγά επανέρχεται στα φυσιολογικά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.