Αληθινές Ιστορίες: 5 Ιατρικά Θαύματα

Φεβρουαρίου 18, 2013
5 Αληθινές Ιστορίες. 5 Αληθινά Ιατρικά Θαύματα.

1.Επέζησε μετά από πτώση 47 μέτρων

Κανονικά, όταν πέφτει κάποιος κατακόρυφα από ένα ψηλό κτίριο στο πεζοδρόμιο, δεν ζει για να πει την ιστορία.  Κι όμως πριν από ένα χρόνο ένας Αμερικανός, ο Alcides Moreno, επέζησε παρά το γεγονός ότι έπεσε από τον 47ο όροφο του ουρανοξύστη , στον οποίο δούλευε ως καθαριστής τζαμιών, μαζί με τον αδερφό του. Ο αδερφός του σκοτώθηκε πέφτοντας από την πλατφόρμα. Ο ίδιος αρχικά πιάστηκε από τον ανελκυστήρα. ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα τα χέρια του άνοιξαν και το κορμί του ακολούθησε την πορεία του αδερφού του προς το πεζοδρόμιο.

Όταν έφτασαν τα ασθενοφόρα και οι γιατροί, δεν πίστευαν ότι ακόμη ανέπνεε. Τα μέλη του είχαν διαλυθεί και τα εσωτερικά του όργανα είχαν γίνει μια άμορφη μπλεγμένη μάζα. Δεν μπορούσαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση. Σε ελάχιστη ώρα διαμόρφωσαν το δωμάτιο υπηρεσίας του ουρανοξύστη, σε δωμάτιο νοσοκομείου και τον τοποθέτησαν εκεί. Τον παρακολουθούσαν 24 ώρες το 24ωρο και περίμεναν πότε θα πέθαινε συνδεδεμένος στα μηχανήματα. Έμεινε σε αυτή την κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου επί 4 εβδομάδες. Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2010, ο Αλκίντες σαν από θαύμα, άρχισε να μιλάει και ένα μήνα μετά βγήκε από το δωμάτιο- νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε κανονικό νοσοκομείο. Οι γιατροί του είπαν ότι γλίτωσε αλλά θα έμενε ανάπηρος. Σε 3 μήνες ο 37χρονος στάθηκε στα πόδια του και σήμερα περπατάει κανονικά.

2.Αν είχα μια καρδιά

Μια Αμερικανή έφηβος επέζησε για σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς καρδιά ,διατηρούνταν στη ζωή μέσω μιας προσαρμοσμένης συσκευής με  τεχνητό αίμα, έως ότου ήταν σε θέση να γίνει μια μεταμόσχευση καρδιάς. Τώρα φυσικά είναι μια χαρά, η ίδια έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και συνεχίζει τη ζωή της.


3.Η δύναμη της αράχνης

Για 20 χρόνια ένας παραπληγικός ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι . Τώρα, αυτός ο παραπληγικός άνδρας περπατάει ξανά, και οι γιατροί του το ονόμασαν  θαύμα.  Ο David Blancarte, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αισθάνεται τα πόδια του ,για δύο δεκαετίες μετά από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, πήγε στο νοσοκομείο μετά από τσίμπημα μιας καφέ αράχνης(δηλητηριώδης)για να δουν το δάγκωμα. Μια νοσοκόμα παρατήρησε σπασμό στο πόδι του. Πέντε ημέρες αργότερα, περπατούσε ξανά. 
  


4. Δεν χρειάζεται να διαλέξετε

Στο Κολοράντο, η Shannon και ο Mike Gimbel αντιμετώπισαν μια αγωνιώδης επιλογή. Οι γιατροί τους είπαν πως ένα από τα δίδυμα κορίτσια που περίμεναν να γεννηθεί έπρεπε να πεθάνει ή ναα πεθάνουν και τα δύο. Ευτυχώς, οι γιατροί έκαναν μια χειρουργική επέμβαση, που δεν είχε γίνει ποτέ, με λέιζερ στη μήτρα για να καυτηριάσουν τα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν, και σιγά-σιγά σκοτώνει, τα δίδυμα. Τα δίδυμοι της μαμάς φέρεται να είναι αρκετά ευχαριστημένα για την ανορθόδοξη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ στη μήτρα και χαίρουν άκρως υγείας.


5. Μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος
Ένα 14χρονο κορίτσι είναι ο μοναδικός επιζών από ένα Airbus A310-300 τζετ που μετέφερε 153 άτομα από την Υεμένη και  συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά των νήσων Κομορών νήσων. το κορίτσι είχε αποτραβηχτεί από τη θάλασσα αφότου το αεροπλάνο έπεσε σε κακές καιρικές συνθήκες μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης του.

Πηγή:http://www.mainstreet.com/slideshow/family/family-health/shocking-medical-miracles-back-brink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.