Η ιστορία του Γκράχαμ

Μια αληθινή ιστορία. Οι Πρώτες Βοήθειες εμφανίζονται μέσα από την αληθινή ιστορία του Γκράχαμ Έλιοτ.
Ένα οικογενειακό δώρο για τα γενέθλια του Γκράχαμ Έλιοτ μετατράπηκε σε μια νύχτα που δεν θα ξεχνούσε ποτέ. Η γυναίκα του και τα παιδιά του είχαν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να του κρατήσουν μυστικό το δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο της περιοχής. Έτσι, ο Γκράχαμ ένιωσε πραγματική έκπληξη όταν έφτασε και είδε την οικογένεια και τους φίλους του να καταλαμβάνουν σχεδόν όλα τα τραπέζια του εστιατορίου. 

Η σπεσιαλιτέ του συγκεκριμένου εστιατορίου ήταν το ψάρι. Ο  Γκράχαμ διάλεξε ένα νοστιμότατο ορεκτικό με θαλασσινά ακολουθούμενο από την πρόταση της ημέρας του σεφ, που στον κατάλογο περιγραφόταν ως μια "ποικιλία απ΄ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η θάλασσά μας".

Ο Γκράχαμ ανυπομονούσε γιατί το λευκό ψάρι ήταν ένα από τα αγαπημένα του πιάτα. Το γρατσούνισμα που ένιωσε ξαφνικά ο Γκράχαμ στο λάρυγγά του τού έδειξε ότι είχε καταπιεί κάποιο κόκαλο. Στην αρχή προσπάθησε να μην τραβήξει την προσοχή, πνίγοντας το βήχα του (που ήταν περισσότερο μια προσπάθεια να αναπνεύσει) πίσω από την πετσέτα του. Η γυναίκα του, που καθόταν δίπλα του, είχε αντιληφθεί τον καταπιεσμένο του βήχα αλλά δεν είχε ιδέα ότι πνιγόταν και του πρότεινε να πιει λίγο νερό. Το νερό δε βοήθησε και ο Γκράχαμ άρχισε να πανικοβάλλεται. Ένας από τους συνδαιτύμονες του τον συμβούλεψε να φάει ένα κομμάτι ψωμί για να σπρώξει το κόκαλο. Αυτό χειροτέρεψε την κατάσταση. Πλέον ο Γκράχαμ  δυσκολευόταν εμφανώς να αναπνεύσει και είχε τραβήξει την προσοχή των περισσοτέρων πελατών και σερβιτόρων.

Ο γαμπρός του Γκράχαμ  άρχισε να τον χτυπάει στην πλάτη, αλλά ούτε αυτό δε φάνηκε να έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο Γκράχαμ τώρα ένιωθε άρρωστος, φοβισμένος και ντροπιασμένος. Άρχισε να ζαλίζεται, να έχει λιποθυμική τάση και να νιώθει σαν να τον στραγγαλίζουν. Ξαφνικά το ψωμί βγήκε πάλι από το στόμα του και ο Γκράχαμ ένιωσε ότι μπορούσε και πάλι να αναπνεύσει. Πονούσε ακόμα και ένιωθε ένα κάψιμο βαθιά στο στόμα του και μέσα στο λαιμό του. Η κόρη του τον πήγε στο νοσοκομείο και όταν τον εξέτασαν βρήκαν ένα μικρό ψαροκόκαλο σφηνωμένο στο λάρυγγά του. Ο Γκράχαμ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις μέρες αργότερα και ακόμα και τώρα μετά από χρόνια νιώθει τύψεις που χάλασε τη βραδιά όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.