Παιδικές αναμνήσεις

Πριν από λίγες ώρες, αποφάσισα, με μεγάλη καθυστέρηση, πως ήταν καιρός να βγάλω τα καλοκαιρινά μου (ρούχα). Αν και οι ζέστες έχουν πιάσει εδώ και λίγο καιρό, εγώ σήμερα που ψιλόβρεχε αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά που μου έλεγαν οι δικοί μου (μαμά & αδερφή) εδώ και μέρες. Ωραία μέρα κι εσύ αποφάσισες, θα πεις αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Άντε τώρα να κατέβεις στο υπόγειο και να βρεις που τα είχες βάλει πέρσι τον Σεπτέμβρη, ψέματα Οκτώβρη.

Μια ώρα έψαχνα τίποτα...Αντί για τα ρούχα έπεσα πάνω σε κούτες και τί δεν είχαν μέσα. Η μία είχε παιχνίδια, τουβλάκια, μικρά επιτραπέζια παιχνίδια(γκρινιάρης,ντόμινο,φιδάκι κ.α), αυτοκινητάκια, του αδερφού μου, αλλά τα έπαιζα κι εγώ, στρατιωτάκια, πάλι του αδερφού μου - από αυτά δεν έπαιζα. Σε μια άλλη είχε αμέτρητες βιντεοκασέτες είτε από προσωπικές στιγμές, γάμους, βαφτίσια, είτε από παλιές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια της παλιάς καλής εποχής, είτε από ελληνικές ταινίες που δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου στη τηλεόραση, εποχής των γονιών μου, είτε με παιδικά, τα οποία δεν έχουν παίξει ποτέ στην τηλεόραση -αχ πόσο θα ΄θελα να τα ξανάβλεπα όλα. Στην άλλη μαζεμένα όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια, -εδώ ήταν και τα έψαχνα- Scrabble, Monopoli, Μυστήρια στο Πεκίνο, Ανακαλύπτοντας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, Taboo, Το παιχνίδι με τις 12 ερωτήσεις, Ο εκατομμυριούχος, Jenga κ.α. Στην τελευταία και πιο μικρή κούτα παλιές αφίσες που κολλούσαμε στον τοίχο και ένα κάδρο με τον Μίκυ και την Μίκυ -disney, την οποία θυμάμαι την είχα πάνω από το κρεβάτι μου. Ανακάλυψα και κάτι παλιά άλμπουμ από παιδί που ήμουν, σε ένα ράφι και γύρισα πίσω για λίγο...σε εκείνα τα ωραία τα χρόνια...ούτε νοιαζόμουν για τίποτα ούτε υποχρεώσεις είχα.

Μετά από τρία τέταρτα με φωνάζει η μαμά μου και με ρωτάει "Τα βρήκες;". "Όχι" της λέω. Άρχισε να μου λέει τι κάνω μια ώρα κάτω. Τελικά όταν κατεβαίνει κανείς στο υπόγειο για να βρει κάτι πάντα κάτι άλλο βρίσκει. Όπως εγώ για καλοκαιρινά κατέβηκα - που τα βρήκα μεν - αλλά και τί δεν βρήκα εκεί. Πάντως εγώ τράβηξα να έχω και το κάδρο μου γιατί δεν νομίζω να το ξαναβρώ εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.