Τι φώτο τύπος είστε;

Νοεμβρίου 10, 2015
Οι φωτογραφίες των διακοπών, πέρα από ενθύμιο κάποιων ιδιαίτερων στιγμών μας, αποτελούν και ένα είδος ψυχογραφήματος αφού αποκαλύπτουν στοιχεία για το χαρακτήρα μας. Σας αρέσουν τα φυσικά τοπία ή προτιμάτε να απαθανατίζετε ιστορικά μνημεία; Το επόμενο "κλικ" θα σας φανερώσει πολλά για την προσωπικότητα σας.


Αν συνηθίζετε να μιλάτε στο κινητό ακουμπώντας τη συσκευή στο δεξί σας αυτί είστε πολύ κοινωνικός τύπος. Αν πάλι πασπατεύεται ασταμάτητα τα μαλλιά σας είστε κλασσικός νάρκισσος. Καθεμία από τις μικρές μας συνήθειες, αποκαλύπτει κι ένα στοιχείο του χαρακτήρα μας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις φωτογραφίες που μας αρέσει να τραβάμε κατά τη διάρκεια των διακοπών: φωτογραφίζετε αδιάκοπα το μικρό σας κάθε φορά που χαμογελά, προτιμάτε να τραβάτε φυσικά τοπία ή μήπως τους φίλους σας μπροστά από κάπου; Όποια κι αν είναι η φωτογραφική σας ...κλίση, το σίγουρο είναι ότι έχει πολλά να σας πει για το χαρακτήρα σας.

Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε φυσικά τοπία: Μια φωτογραφία που απεικονίζει την απεραντοσύνη της θάλασσας, μιας πεδιάδας, ενός βουνού υποδηλώνει έναν άνθρωπο εσωστρεφή, ντροπαλό που διστάζει να πλησιάσει τους άλλους και να επικοινωνήσει μαζί τους. Εκτιμά βαθύτατα τη μοναξιά και την αναζητά έντονα. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τοπία φανερώνουν και την ανάγκη για απόδραση. Οι ψυχολόγοι μάλιστα θεωρούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που τραβάνε τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι συνήθως αγχωμένοι ή δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οπότε μέσα από τις φωτογραφίες δραπετεύουν από την καθημερινότητα τους.
Αν αρκείστε στο να φωτογραφίζετε τα παιδιά σας: Οι γονείς που συνηθίζουν να απαθανατίζουν διαρκώς τα παιδιά τους, από το πρωί, την ώρα που παίρνουν το πρωινό τους, στο σπίτι, στο ξενοδοχείο, στη συνέχεια στη θάλασσα - μέσα και έξω από το νερό - μέχρι το βράδυ αγκαλιά με το αρκουδάκι τους, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, ουσιαστικά αρνούνται να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι κάποια μέρα τα σπλάχνα τους, τα τέκνα τους θα μεγαλώσουν και θα απομακρυνθούν από κοντά τους. Φωτογραφίζοντάς τα σε κάθε τους βήμα και με την παραμικρή αφορμή, ουσιαστικά θέλουν να κρατήσουν για πάντα κοντά τους κάθε στιγμή που έχουν περάσει με τα παιδιά τους ώστε να την ανακαλούν όταν εκείνα θα λείπουν από το σπίτι ή να τη μοιράζονται μαζί όταν θα τους επισκέπτονται τις Κυριακές για φαγητό. 
Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε ιστορικά μνημεία: Τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ιστορικά μνημεία είναι χώροι που συνήθως επισκέπτονται σχολεία ή φοιτητές και αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ανθρώπους που αισθάνονται ή θέλουν να παραμείνουν για πάντα νέοι. Πιο απλά, οι άνθρωποι που φωτογραφίζουν τέτοιου είδους παραστάσεις απλά φοβούνται να μεγαλώσουν. Επίσης μπορεί να κρύβουν μια προσωπικότητα που επιθυμεί να επιδεικνύει διαρκώς τις γνώσεις του μπροστά σε τρίτους και το καλύτερο μέρος για να το πετύχουν είναι σε κάποιον ιστορικό χώρο, μπροστά σε φίλους, τουρίστες ή και μαθητές σχολείων.
Αν φωτογραφίζετε φίλους ή άγνωστους: Μήπως συνηθίζετε να φωτογραφίζετε κάθε αυτόχθονα που βρίσκεται στο δρόμο σας έτσι για να είναι πιο "παραδοσιακή" η φωτογραφία που τραβήξατε στο εξωτερικό; Αυτή σας η συνήθεια φανερώνει ότι είστε άκρως κοινωνικός χαρακτήρας και έχετε αυξημένη την αίσθηση της επικοινωνίας. Αγαπάτε τη ζωή, αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και τίποτε δε σας εμποδίζει από το να χτίζετε παντού σχέσεις και φιλίες με άγνωστους. Και φυσικά με ένα μαγικό τρόπο κερδίζετε αμέσως τη συμπάθεια τους.Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να φανερώνει και έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη από τρυφερότητα και φροντίδα.
Αν λατρεύετε να φωτογραφίζετε μαζί όλα τα μέλη της οικογένειας σας: Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένη στιγμή για σας από εκείνη που βρίσκεστε συγκεντρωμένοι οικογενειακώς σε ένα μέρος και στρέφετε το φακό της μηχανής σας προς όλα τα μέλη της οικογένειας, - από τον παππού μέχρι το δισέγγονο του - με την προσδοκία να χωρέσουν όλοι στη φωτογραφία που αισιοδοξείτε να τραβήξετε. Η διάθεση σας να διαφυλάξετε για πάντα την οικογενειακή γαλήνη αποκαλύπτει την ανάγκη σας για συνεχή επιβεβαίωση. Μέσα στην οικογενειακή αγκαλιά, αισθάνεστε σαν ένα παιδί το οποίο αναζητά ένα σίγουρο καταφύγιο που θα το προστατεύσει από τους κινδύνους της ζωής. Επίσης η τάση για συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες μπορεί να φανερώνει έναν άνθρωπο νοσταλγικό και ευαίσθητο ή να είναι ένδειξη ενός ασφαλούς χαρακτήρα.

Τζένη Περγιαλιώτου
Αρθρογράφος
Πρόεδρος Prix Galien

1 σχόλιο:

Από το Blogger.