ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: BookishPride


Αχ αυτός ο Ιούνιος....έφυγε και μας άφησε με ζέστη με πολύ ζέστη και το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς. Όπως λέει όμως και το τραγούδι "40 Βαθμοί λιώνει το κορμί λύση είναι μία πάμε παραλία" όλοι καταφύγαμε στην παραλία για να δροσιστούμε λίγο. Οι περισσότεροι έκαναν και τα πρώτα τους μπάνια....όσοι πάλι δεν είχαν την ευκαιρία να τα κάνουν, ο Ιούλιος προμηνύεται καυτός.

Φέτος τον Ιούνιο, όλα τα φώτα στράφηκαν στην Αθήνα για το φεστιβάλ που ακούει στο όνομα Athens Pride 2017. Μια γιορτή για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κ.α. Σε αυτή τη γιορτή εκτός από τους Έλληνες, έδωσαν το παρών πολλοί άνθρωποι, απ΄όλον τον κόσμο. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη γιορτή, διοργανώθηκε από τους βιβιοαναγνώστες κι μια γιορτή για τα βιβλία. Αλλά τι γιορτή;

Με πρωτοβουλία του χρήστη somuchreading, στο instagram, οι λάτρεις της λογοτεχνίας ανέβασαν φωτογραφίες, σε όλα τα social media με το hastag #bookishpride, βιβλία με εξώφυλλα στα χρώματα του Pride. Δηλαδή, την Τετάρτη 7/6: βιβλία με κόκκινο εξώφυλλο, την Πέμπτη 8/6: βιβλία με πορτοκαλί, την Παρασκευή 9/6: βιβλία με κίτρινο, το Σάββατο 10/6: βιβλία με πράσινο, την Κυριακή 11/6: βιβλία με μπλε και την Δευτέρα 12/6: βιβλία με μωβ. Η συγκεκριμένη γιορτή είχε μεγάλη απήχηση στους βιβλιοαναγνώστες, πολλοί από τους οποίους βρήκαν ακόμη τα πρώτα τους βιβλία.

Εγώ συμμετείχα μόνο τη μία μέρα και αυτό γιατί τα περισσότερα βιβλία που έχω στη βιβλιοθήκη μου είναι μαύρα, άσπρα και κίτρινα. Τα κίτρινα είναι αυτά τα βιβλία που έκανα τα πρώτα μου βήματα στη ελληνική λογοτεχνία. Κάποια από αυτά είναι τα κίτρινα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι...και κάποια άλλα της νεανικής λογοτεχνίας. Βιβλία που με έκαναν να γυρίσω σε μια εποχή που όποιο βιβλίο ήθελα, το είχα αφού οι γονείς μου, φρόντισαν να με κάνουν να αγαπήσω τα βιβλία και να τα διαβάζω...τα εξωσχολικά δηλαδή γιατί για τα ενδοσχολικά άστα να πάνε. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται κάποια βιβλία της νεανικής και σύγχρονης λογοτεχνίας. Βιβλία μιας ζωής!!!

Τραβήχτηκε από Nikon B500, χωρίς φίλτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.