Ο Hovig Demirjian για τη μουσική και τα talent show

24 Σεπ 2020

Σίγουρα θα θυμάστε τον Hovig Demirjian, τον Κύπριο τραγουδιστή με καταγωγή από την Αρμενία. Στην Κύπρο έγινε γνωστός μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέση σε έναν μουσικό διαγωνισμό στην Λάρνακα. Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο μουσικό talent show X Factor, το 2009. Κατέκτησε την έβδομη θέση, με coach τον Νίκο Μουρατίδη. Το 2017 εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision, όπου κατέλαβε την 21η θέση, με το τραγούδι «Gravity». Έχει κυκλοφορήσει μόλις έναν ολοκληρωμένο δίσκο αλλά αρκετά singles. Σήμερα κάνει εμφανίσεις και περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Είχα τη χαρά λοιπόν, να μιλήσω με τον τραγουδιστή, έστω και ηλεκτρονικά. Ο ίδιος δέχθηκε να μιλήσει για την μουσική, τα μουσικά talent show καθώς και για την συμμετοχή του στο X Factor. 


1. Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σας;
Δεν πιστεύω πως προέκυψε η μουσική στη ζωή μου. Αλλά η ζωή μέσα στη μουσική μου. Γεννήθηκα λατρεύοντας αυτό το πράγμα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, βρισκόμουνα είτε σε κάποια σχολική εκδήλωση είτε σε κάποια χορωδία είτε ακόμη και στην χορωδία της εκκλησίας. Κιθάρα πήρα στα χέρια μου για πρώτη φορά, στα 16 μου χρόνια και έμαθα να παίζω μόνος μου. Επίσης έμαθα να παίζω με το αριστερό μου χέρι και μόνο όταν έκανα κάποια μαθήματα με δάσκαλο στα 15 μου ανακάλυψα ότι είμαι αριστερόχειρας και κρατάω την κιθάρα από την ανάποδη πλευρά. Συνειδητά άρχισα να μαθαίνω μουσική στα 12 μου, όταν με έγραψαν οι γονείς μου σε ωδείο ώστε να κάνω φωνητικά και κιθάρα. Φάνηκα τυχερός και έκανα μαθήματα με καλούς και αυστηρούς καθηγητές. Πιστεύω η μουσική γεννιέται μέσα σου και μεγαλώνει παράλληλα με τα χρόνια σου, βάση των εμπειριών και καταστάσεων που βιώνεις σαν άνθρωπος.

2. Ποιες οι μουσικές σας επιρροές και ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε ή θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Οι μουσικές μου επιρροές είναι πάρα πολλές. Λόγω της εθνικότητας μου γνωρίζω πολύ καλά την αρμένικη μουσική, η οποία μοιάζει πολύ με την ελληνική και την ανατολίτικη μουσική. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι πολύ μουσικόφιλο, ακούγοντας από Στράτο Διονυσίου και Γιάννη Πάριο μέχρι Stevie Wonder και  Mozart!!! Μου αρέσει πάρα πολύ η πιο «μαύρη» μουσική, τύπου jazz soul blues rnb, επειδή με εξιτάρει η ενέργεια και η μουσικότητα που έχουν. Καλλιτέχνες από το εξωτερικό που τους μελετάω συνέχεια είναι οι James Brown, Ella Ftzgerald, Eric Clapton, Stevie Wonder, Sting,.. Από πιο νέους τους Jamie  Woon, τον οποίο θεωρώ σπουδαίο καλλιτέχνη, Robbie Williams, Adele, David Gray και πολλούς άλλους!!! Από εγχώριους καλλιτέχνες θαυμάζω πολύ τον Αντώνη Ρέμο, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Βαρθακούρη, τον Βαρδή, τον Πάριο. Λατρεύω την Ελένη Βιτάλη, την Μαρινέλλα, την Αλεξίου και την Γλυκερία. Είναι πάρα πολύ οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους, επειδή πιστεύω πως όταν συνεργάζεσαι με άλλους, τότε μαθαίνεις!!!
3. Γίνατε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της συμμετοχής σας στο X-Factor. Τι θυμάστε από αυτήν την εμπειρία σας στο talent show;
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τότε δεν είχα και την καλύτερη εντύπωση για αυτά τα είδη παιχνιδιών. Στην αρχή όταν έπαιξε η πρώτη διαφήμιση για το παιχνίδι, μου είπανε πολλοί να πάω και να δοκιμάσω, αλλά δεν ήθελα. Όταν όμως είδα το X-Factor 1, είδα πως είναι καθαρά talent show και όχι reality show. Έτσι αποφάσισα να πάω και να δοκιμάσω και να περάσω από τις auditions,.. Η αλήθεια είναι πως η τηλεόραση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προβάλεις το ταλέντο σου στο ευρύ κοινό.

Αν και έχω γυρίσει πλέον την σελίδα αυτή, του X-Factor, μπορώ να πω ότι πέρασα όμορφα και κέρδισα εκτός από την δημοσιότητα και άλλα πάρα πολλά σημαντικά πράγματα. Εμπειρίες, φιλίες, επαφές. Γνώρισα όμορφες προσωπικότητες όπως είναι οι κριτές αλλά και έμπειρους επαγγελματίες.

4. Έχει αλλάξει η ζωή σας, μετά από τη συμμετοχή σας στο μουσικό παιχνίδι;
Το μόνο που έχει αλλάξει από την ζωή μου λόγω του παιχνιδιού είναι ότι με έμαθε ο κόσμος και μου έδειξε εκτίμηση και αγάπη. Είναι απίστευτο το πόσο αγνά μπορεί να σε αγαπήσει κάποιος που σε γνωρίζει από την τηλεόραση!!! Όλα τα άλλα για μένα είναι το ίδιο. Ακόμα αγαπάω τη μουσική και προσπαθώ να την υπηρετήσω όσο πιο απλά μπορώ!!!

5. Η ξαφνική δημοσιότητα, αναγνωσιμότητα μετά το talent show σάς δημιούργησε πρόβλημα; Αν ναι πως το διαχειριστήκατε;
Η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά δύσκολο στα 20 σου να ελέγξεις μια τόση μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Σε μένα φυσικά υπήρχανε στιγμές που ένιωθα πολύ σημαντικός και όλα τα σχετικά που νιώθεις όταν ο εγωισμός μεγαλώνει γρήγορα από την πραγματικότητα. Ευτυχώς όμως είχα την οικογένεια μου που με μεγάλωσε με σωστές αρχές και τους φίλους μου που πάντα φροντίζανε να με φέρουν πάντα στην πραγματικότητα. Μου υπενθύμιζαν πως όλα αυτά είναι πολύ εφήμερα και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ποιος είσαι και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις!!!
6. Τι θυμάσαι από την σχέση σου με τους κριτές του talent show αλλά και με τον τότε παρουσιαστή Σάκη Ρουβά;
Η σχέση μου με τους κριτές ήταν πολύ καλές, όσο ήμουν στο παιχνίδι. Εγώ ήμουν στην ομάδα του Νίκου Μουρατίδη, ο οποίος στήριξε πολύ καλά την ομάδα του, κατά την άποψη μου. Σίγουρα λόγω προγράμματος και προβών είμασταν παραπάνω ώρες με τον κ.Νίκο. Αλλά και με τους άλλους κριτές ένιωθα πολύ καλά! Υπήρχαν στιγμές που με συμβουλεύανε και οι άλλοι κριτές κατά την διάρκεια των προβών generalle! Με τον Σάκη, η σχέση μας ήταν τυπικές. Μας έκανε όλους να νιώσουμε καλά. Μόνο και μόνο που ήμασταν στα παρασκήνια με τον Σάκη, μαθαίναμε πολλά πράγματα από αυτόν. Από επαγγελματισμό μέχρι ανθρωπιά.

7. Αρκετοί κατακρίνουν αυτές του είδους εκπομπές λέγοντας πως η επιτυχία είναι μόνο για ένα χρονικό διάστημα, εφήμερη. Ποια η δική σας άποψη;
Η αλήθεια είναι πως μέσα από αυτά τα show γίνεται γνωστό το όνομα σου, το πρόσωπο σου, η προσωπικότητα σου, και σχεδόν καθόλου η δουλειά σου. Θέλω να πω ότι ό κόσμος μαθαίνει πρώτα το ποιος είσαι και όχι τι μουσική κάνεις και το τι ευαισθησίες έχεις σαν καλλιτέχνης. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να στραφεί εναντίον σου, αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά. Το λάθος συνήθως το κάνουμε εμείς οι παίκτες και όχι το παιχνίδι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πως μόλις τελειώσει αυτό το μουσικό παιχνίδι - talent show, την επόμενη θα έχουμε την ίδια απήχηση στον κόσμο που έχει ένας τραγουδιστής που είναι στο χώρο για χρόνια. 

Στη δικιά μου περίπτωση, μόλις βγήκα από το παιχνίδι, είπα πως τώρα θα συγκεντρωθώ παραπάνω στο τι θέλω να κάνω σαν καλλιτέχνης. Εννοείται πως δεν ακυρώνεις την πορεία που έκανες στο παιχνίδι το οποίο ασφαλώς σου ανοίγει κάποιες πόρτες. Σε 3 μήνες καταφέρνεις αυτό που άλλοι το κάνουν σε πολλά χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να πιστεύεις ότι λόγω ενός παιχνιδιού έχεις αρχίσει την καριέρα σου. Εξάλλου καριέρα είναι η σχέση που δημιουργείς μέσα από πολλά χρόνια με το κοινό και όχι μέσα από 10 lives στην τηλεόραση.  

8. Ο τίτλος ενός τραγουδιού σας είναι «Στη ζωή να τολμάς». Εσείς τολμάτε στη ζωή σας;  
Εγώ τολμάω πολύ στη ζωή μου. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το γεγονός ότι σε μια εποχή δύσκολη, εγώ συνεχίζω να τολμάω και να ακολουθήσω τα όνειρα μου, χωρίς συμβιβασμούς. Θεωρώ αναγκαίο να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο να νιώσει μια αίσθηση χαράς μέσα από τη μουσική την οποία τραγουδώ.  

Βρείτε τον Hovig Demirjian σε 

3 σχόλια

  1. Πολύ πολύ ωραία συνέντευξη. Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη, συνολικά, δουλειά που κάνετε στη σελίδα και μάλιστα μόνη σας. Φιλικά, Φανή Παπαθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Λόγια σαν τα δικά σας, με κάνουν να συνεχίζω!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/21 4:05 μ.μ.

    Πολύ δυνατή συνέντευξη. Χρόνο με τον χρόνο, παρουσιάζετε μοναδικές και όμορφες συνεντεύξεις, από ιδιαίτερους ανθρώπους που ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας.

    Με εκτίμηση
    Χριστόφορος Αλεξιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (21) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (402) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (154) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (29) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (258) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (242) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (1) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (28) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (45) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (38) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)