Ο Απολογισμός του 2023 και η νέα χρονιά!!!

5 Ιαν 2024

To 2023 έφυγε και μια νέα χρονιά ξεκινάει. Ας είναι το 2024 μια χρονιά φωτεινή και δημιουργική, γεμάτη υγεία και καλοτυχία!!! Μια χρονιά που θα πραγματοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. 

Στην πρώτη, ουσιαστικά, ανάρτηση για φέτος κάνουμε μια ανασκόπηση των στιγμών της περασμένης χρονιάς. Όσοι έχουν περιηγηθεί και παρακολουθούν το ιστολόγιο γνωρίζουν ότι οι απολογισμοί δεν λείπουν στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Αναπόφευκτα γίνεται μια αποτίμηση των στιγμών της σελίδας καθώς με την έναρξη του 2024 «Οι Δικές μου Στιγμές» μπαίνουν στον 14ο χρόνο ύπαρξης της στο διαδίκτυο.    

Φτιάξτε να πιείτε ένα ρόφημα (καφέ, τσάι) ανάλογα την ώρα που διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση, βάλτε να παίζει μουσική σε χαμηλή ένταση (αν θες άκου την playlist που προτείνω εδώ), καθίστε κάπου αναπαυτικά καθώς ήρθε η στιγμή που θα αναφερθώ σε όλες τις «στιγμές» που μοιράστηκα μαζί σας τη χρονιά που πέρασε

Το 2023 η σελίδα παρουσίασε λιγότερες αναρτήσεις «στιγμές» από την προηγούμενη χρονιά. Όλες τους όμως ήταν επιλεγμένες και η δημοσίευση αυτών γινόταν μία φορά την εβδομάδα. Στόχος άλλωστε δεν ήταν η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Κι αυτό το πέτυχε σε μέγιστο βαθμό. 

Ας θυμηθούμε τις στιγμές της χρονιάς, που έφυγε

Αναγνωστικός απολογισμός 2023


Για ακόμη μια χρονιά διαβάστηκαν αρκετά βιβλία, ωστόσο ο στόχος δεν επετεύχθη καθώς διαβάστηκαν 14 βιβλία, λογοτεχνικά, θεατρικά και παιδικά. Τα περισσότερα βιβλία φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα στην πλειοψηφία τους: «Meatball»«Ο θεραπευτής των ονείρων»«Μικρασία. Το τραγούδι του αποχωρισμού»«Τα πτώματα δεν πληρώνουν»«Μαίρη Γκρι»«Η λαογραφία της Ανατολικής Θράκης»«Εννέα μήνες στη φορμόλη»«Η επιστροφή των ιπποτών»«Ήθος. Πάθος. Λόγος»«Το σύνδρομο του Μεσσία»«Παράθυρο στη ζωή»«Πυραμίδες»«Όλα είναι σκέψεις»«Με λένε Άννα» (δεν έχει δημοσιευθεί κριτική)

Ο τρόπος βαθμολόγησης στα λογοτεχνικά και θεατρικά βιβλία παραμένει ως έχει. Το ότι βαθμολογούνται τόσο για την πλοκή τους, όσο και για λοιπά χαρακτηριστικά (εξώφυλλο, γραμματοσειρά,  επιμέλεια του) αποδείχθηκε ότι ήταν χρήσιμο και βοηθητικό, για τους περισσότερους αναγνώστες. 


Be My Guest


Το 2023 ήταν μια χρονιά, που η σελίδα είχε εκλεκτούς καλεσμένους. Η στήλη «Be My Guest» συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά. Οι αναρτήσεις ήταν επιλεγμένες και αποκλειστικές. Συνολικά 4 άτομα μοιράστηκαν κάτι δικό τους, μια στιγμή δική τους. Τα 5 κείμενα που δημοσιεύτηκαν είναι: «Ψήφος και φωνή, μια σφαίρα δυνατή» από την Τάνια Στεφάνου Τσαβδάρη. Η νοσηλεύτρια και ποιήτρια Σμαρώ Νότου γράφει για την «Νύχτα εφιαλτική», που έζησε ο Έβρος τον Αύγουστο, όταν πάλευε με τις φωτιές. Ο ποητής Εσσάμ Αλαντάση γράφει για το «Όνειρο της ψυχής». Τέλος ο φίλος-αναγνώστης από την Κρήτη Δημήτρης Περονικολής στέλνει δυο ποιήματα του: «Ο Αη Νικόλας του Πόρτο Λάγος» και «Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης». Αξίζει να σημειωθεί ότι ποιήματα του βρίσκονται και στα δύο τεύχη του περιοδικού e-στιγμές

Διαγωνισμοί του 2023


Το 2023 ήταν μια χρονιά που πραγματοποιήθηκαν πέντε διαγωνισμοί, κι όλοι τους έτρεξαν στο facebook. Πέντε μοναδικά επετειακά συλλεκτικά κουτιά, σε ειδική eco friendly συσκευασία, γεμάτα επιλεγμένα προϊόντα.

Από την νέα χρονιά επιστρέφουν διαγωνισμοί και στο instagram.  

Θεατρικός απολογισμός 2023


Το θέατρο αποτελεί μεγάλη αγάπη. Πάραυτα το 2023 ήταν μια χρονιά που ενώ αναμέναμε πολλές θεατρικές παραγωγές στην πόλη, εν τέλει πολλές δεν βγήκαν σε περιοδεία. Προλάβαμε όμως και παρακολουθήσαμε τρεις θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τις 1000 προβολές. Οι παραστάσεις που είδαμε«Οιδίπους Τύραννος»«Εκάβη»«Μάρτυρας Κατηγορίας». 

Κινηματογραφικός απολογισμός 2023


Το 2023 ήταν μια χρονιά που αναμέναμε πολλές ταινίες στον κινηματογράφο. Συνολικά στον κινηματόγραφο, παρακολούθησα 6 ταινίες. Αυτές ήταν: «Η Φάλαινα»«Renfield»«Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του πεπρωμένου»«Οπενχάιμερ»«Μυστήριο στη Βενετία»«Η Φόνισσα».

Από την πλευρά του Netflix παρακολούθησα τις ταινίες «The Mother» και «Bird Box II» ενώ από την πλευρά του Cinobo την ταινία «Αγόρια στο ντους» 

Μουσικός απολογισμός 2023


Κάθε χρόνο όλο και λιγότερα ονόματα του χώρου επισκέπτονται την πόλη για συναυλίες. Συναυλίες το 2023 δεν έγιναν πολλές. Και όσοι βγήκαν για περιοδεία, τους έχουμε δει πολλές φορές (πχ. Πυξ Λαξ). Γενικότερα το καλοκαίρι του 2023 από πολιτιστικά δρώμενα ήταν φτωχό. Προσωπικά βρέθηκα μόλις σε μία συναυλία, σε αυτήν του Γιώργου Σαμπάνη στην Αλεξανδρούπολη. 

Οι Συνεντεύξεις του 2023


Από το 2017 μέχρι σήμερα η σελίδα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς ανθρώπους των τεχνών. Η συνεργασία μάλιστα με τοπική εφημερίδα εδώ και ενάμιση χρόνο μού έδωσε τη δυνατότητα να φιλοξενήσω αρκετούς εικαστικούς από τον τόπο μου. Ξεχωριστές λοιπόν ήταν οι συνεντεύξεις με τους Απόστολο Ιτσκούδη, Δόμνα Παπαδοπούλου και Σύρμω Μπαδάνη.  

Από την πλευρά του βιβλίου, υπήρξαν συγγραφείς, που μίλησαν για τα βιβλία τους, αλλά και για τα άμεσα συγγραφικά σχέδια τους. Ευχαριστώ πολύ κατά σειρά τους συγγραφείς που δέχτηκαν να μιλήσουν στη σελίδα μου: Αναστασία ΤοπαλίδουΔημήτρης ΦούτσιαςΣτέλια ΣαρικάΛεωνίδας ΓαλάνηςΑγγελική Δαφσίδου

Περί Ορέξεως 


Το 2023 μοιράστηκα τρεις συνταγές νόστιμες, υγιεινές κυρίως όμως εύκολες στην εκτέλεση: Μπισκότα snickerdoodles, Κέικ με φυστικοβούτυρο σε κούπα και χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingercookies

Συνεργασίες του 2023


Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τη σελίδα αλλά και μένα προσωπικά, και αυτό γιατί η συνεργασία με την τοπική εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ άνοιξε νέους ορίζοντες και δόθηκαν νέες ευκαιρίες. Μπορεί τα χρόνια να είναι δύσκολα για τις εφημερίδες όμως κατάφερα από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τέλη του 2023, συνολικά να έχω 17 δημοσιεύσεις. Η συνεργασία αυτή λοιπόν συνεχίζεται και το 2024 και υπόσχομαι νέα και αξιόλογα θέματα!!! 

Μέχρι την επόμενη δημοσίευση, βρείτε εδώ όλες τις δημοσιεύσεις που έγιναν στην εφημερίδα έως σήμερα (βιβλιοπαρουσιάσεις, συνεντεύξεις, αναγνωστικές προτάσεις σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία)

Βιβλιοπροτάσεις του 2023


Με αφορμή τα δώδεκα χρόνια της σελίδας, τον Ιούλιο του 2022 εγκαινιάστηκε στήλη όπου άνθρωποι της λογοτεχνίας παρουσιάζουν τα πέντε αγαπημένα τους βιβλία. Βιβλία που τους άλλαξαν τη ζωή ή για κάποιο λόγο τα θυμούνται μέχρι και σήμερα. Βιβλία που τους έκαναν να αγαπήσουν τη λογοτεχνία αλλά και βιβλία που θεωρούν ότι αξίζουν να διαβαστούν. 

Πρόσκληση στάλθηκε σε πολλούς συγγραφείς για να συμμετέχουν και όλοι τους δέχθηκαν με χαρά να παρουσιάσουν και να προτείνουν πέντε βιβλία που έχουν αγαπήσει. Όμως μόλις δύο συγγραφείς ανταποκρίθηκαν άμεσα. Αυτοί ήταν οι: Ευαγγελία Τσιακίρη και Γιώργος Γιώτσας


Εκτός από συγγραφείς, βιβλιοπωλεία της γειτονιάς της ευρύτερης περιοχής, πρότειναν βιβλία που διάβασαν και ξεχώρισαν. Τέσσερα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης πρότειναν βιβλία για το καλοκαίριΤο κατάστημα Pubic Αλεξανδρούπολης και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό διάβασαν και προτείνουν δέκα βιβλία τελευταίας κυκλοφορίαςΤέλος το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο στην Κομοτηνή ξεχώρισε και προτείνει πέντε βιβλία για τον Δεκέμβριο

Πρόθεση μου να συνεχιστεί η στήλη και την επόμενη χρονιά. Ίσως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Ίσως και όχι. Το ζήτημα είναι η άμεση ανταπόκριση των προσκεκλημένων!!! Ο χρόνος θα δείξει. 

➖➖➖➖➖➖➖➖

Στο κλείσιμο αυτής της αποτίμησης, θα προβώ σε μια ανακοίνωση. Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη με ενδιαφέρον περιεχόμενο, επιλεγμένους διαγωνισμούς αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους. Επιπλέον θα υπάρχουν και άρθρα από επισκέψεις σε μουσεία. 
 
Σε ότι αφορά τη συχνότητα των αναρτήσεων, αυτές θα γίνονται κανονικά κάθε Τρίτη (ή/και Παρασκευή).  

Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο όλους εσάς που συνεχίζεται να περιηγείστε στις 𝜮𝝉𝜾𝜸𝝁ές🄼🄾🅈, να καλωσορίσω νέους αναγνώστες, που γνώρισα για άλλη μία χρονιά και τέλος να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς, που συνέβαλαν από τη δική τους πλευρά, στην ολοκλήρωση στόχων που θέτω κάθε χρονιά.   


Δημοσίευση σχολίου

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (22) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (402) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (154) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (29) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (258) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (242) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (2) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (1) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (9) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (28) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (45) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (38) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)