🎙Χρονομπαούλο: Όταν ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδούσε Γιώργο Μαζωνάκη, Στέλιο Ρόκκο και Δημήτρη Κόκοτα!!!

Η στήλη χρονομπαούλο ανοίγει με αφορμή ενός βίντεο που ανέβασα πριν ένα χρόνο στο κανάλι μου στο Youtube. Ένα τραγούδι που συμπεριλήφθηκε συγκεκριμένα σε συλλογή της MINOS το 1996 και έπεσε τυχαία στα χέρια μου, ψάχνοντας κάποιους παλιούς δίσκους. 

Σήμερα μέσα από αυτήν την ανάρτηση ταξιδεύω, εκεί πίσω, στο 1996, όταν ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινούσε την μεγάλη του πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο, με επανεκτελέσεις τραγουδιών του Γιώργου Μαζωνάκη και του Δημήτρη Κόκοτα. (Ναι κάπως έτσι όλοι ξεκινάνε με επανεκτελέσεις γιατί όχι και ο Γιαννάκης). Όλα τα παρακάτω τραγούδια κυκλοφόρησαν από συλλογές της MINOS, το 1996, με το κανονικό όμως επίθετο του τραγουδιστή, πριν γίνει γνωστός, Γιάννης Κακοσαίος. 

Το πρώτο τραγούδι που επανεκτέλεσε, ο αγαπημένος μου τραγουδιστής, ήταν το «Στο χα πει» του Στέλιου Ρόκκου (συμπεριλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σαν Αγρίμι» και κυκλοφόρησε το 1995 από την MBI - το τραγούδι υπογράφει ο ίδιος ο τραγουδιστής). Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε συλλογή της MINOS, με τίτλο "Πρώτα απ΄όλα", το 1996.

«Στο χα πει»

Το καλύτερο παιδί της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας το 1996, επανεκτελεί το «Γιατί με τυραννάς» του Δημήτρη Κόκοτα (συμπεριλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Συνείδηση» και κυκλοφόρησε το 1995 από την Eros Music - το τραγούδι υπογράφει ο Φοίβος). Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε συλλογή της MINOS, το 1996 καθώς και σε συλλογή της MINOS το 1997.

«Γιατί με τυραννάς»

Την ίδια χρονιά, 1996, ο Γιάννης Πλούταρχος επανεκτελεί το «Μη μου ζητάς» του Γιώργου Μαζωνάκη. (συμπεριλαμβάνεται στον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Με τα μάτια να το λες" που κυκλοφόρησε το 1994 από τη Universal - το τραγούδι υπογράφει ο Αντώνης Παππάς και ο Νίκος Τερζής) Το κομμάτι αυτό, κυκλοφόρησε στην ίδια συλλογή της MINOS, το 1996, μαζί με το «Γιατί με τυραννάς».

«Μη μου ζητάς»

Πάλι την ίδια χρονιά, ο Γιάννης Πλούταρχος επανεκτελεί δεύτερη φορά τραγούδι του Γ.Μαζωνάκη. Αυτή τη φορά το «Μου λείπεις» (συμπεριλαμβάνεται στον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Μου λείπεις" που κυκλοφόρησε το 1996 από τη Universal - το τραγούδι υπογράφει ο Αντώνης Παππάς και ο Νίκος Τερζής)

«Μου λείπεις» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.