Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Πριν από δυο μέρες δέχτηκα μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση από τη μητέρα μου και εκπαιδευτικό του  9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, να παρακολουθήσω από κοντά μια γιορτή, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες που γίνονται στα σχολεία. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος comenius που συμμετέχει το σχολείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των χωρών-μελών. Σε μια ξεχωριστή βραδιά εκπαιδευτικοί από επτά χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλικής Πολυνησίας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια γιορτή προς τιμή τους, με χορούς ,τραγούδια, ποιήματα και άλλα δρώμενα  να ζήσουν  που επισκέφθηκαν την περιοχή μας στα πλαίσια ανταλλαγών του προγράμματος Comenius.

Στο ρόλο του ως φορέας πολιτισμού βρέθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας που παρουσίασε χορούς της Θράκης και στη μουσική το τοπικό συγκρότημα "Θρακιώτικοι Αντίλαλοι"

Εγώ απλά έκανα το καθήκον μου και αυτό που μου ζητήθηκε να βιντεοσκοπήσω την όλη βραδιά. Έχοντας την κύρια βιντεοκάμερα τοποθετημένη και με δυο φηφιακές κάμερες στα χέρια μου. 

Περισσότερα από τη συνάντηση δείτε παρακάτω

Δείτε το βίντεο που τράβηξα από μια διαφορετική οπτική γωνία και βρίσκετε στο επίσημο κανάλι Ρωμύλια Έβρου, όπου μπορείτε να δείτε κι άλλα βίντεο της βραδιάς.
__________________________________________________________ 

Το blog αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπου εκφέρεται καθαρά η προσωπική μου άποψη. Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών του blog, με σαφή αναφορά στην αρχική πηγή τους. Ότι δημοσιεύετε σ΄αυτή τη σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog Οι Δικές μου Στιγμές Copyright © 2010 XP All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.