Top 5 - Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Δεκεμβρίου 06, 2013
Επιτέλους μπήκαμε στον Δεκέμβρη, τον μήνα των Χριστουγέννων. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. 18 μέρες και έχουμε Χριστούγεννα. Φυσικά για να μπεις και στο κλίμα των Χριστουγέννων μια επίσκεψη στα Jumbo, κάτι και η διαφήμιση της Coca Cola με τον Άγιο Βασίλη, όπως κάθε χρόνο αρκεί. Σήμερα παρουσιάζω τα δύο τοπ 5 αγαπημένων μου χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που ακούμε και ακούω κάθε χρόνο. Δύο τοπ 5 σε ελληνικά και ξένα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα οποία έχω πάντα στην "Χριστουγεννιάτικη" playlist μου. Ξεκινάμε με τα ελληνικά και κλείνουμε με τα ξένα!!!


Ελληνικό top5 Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών

Νο1 Χριστούγεννα – Δ.Βανδή
Από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου και ίσως από τα λίγα ωραία τραγούδια της Δ.Βανδή. Ένα τραγούδι που σε βάζει στο κλίμα των γιορτών, ένα τραγούδι που ακούγεται κάθε χρόνο, ένα τραγούδι σε μουσική & στίχους του Φοίβου. 
«Βλέπω τον Αη Βασίλη να μου χαμογελάει κι η έλλειψη δυο φορές με πονάει
...Χριστούγεννα Χριστούγεννα ευτυχισμένα δε γίνονται χωρίς εσένα»
                                                 
Νο2 Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα - Α.Σαμίου
Αχ αυτό το τραγούδι. Πόσο τέλειο. Ναι θα μπορούσα να το είχα πρώτο μιας που είναι το τραγούδι που θέλω να το ακούω να το ακούω μέχρι να το λιώσω.Ερωτιάρικο τραγούδι που με ταξιδεύει. Σε μουσική & στίχους Α.Σαμίου. «Μύρισαν Χριστούγεννα λάμπουνε τα αστέρια χρόνια μας πολλά...Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα θα είμαστε μαζί τα πιο γλυκά Χριστούγεννα μωρό μου εγώ κι εσυ τα πιο γλυκά Χριστούγεννα να έχει όλη η γη!!!»

Νο3 Οι καμπάνες χτυπούν - ΟΝΕ
ONE και οι καμπάνες χτυπούν. Το καλύτερο αντρικό συγκρότημα που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα με ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Το ελληνικό Last Christmas. Πολύ αγαπημένο τραγούδι σε μουσική George Michael και στίχους Μαίρης Ελευθεριάδου.«Πέφτει το χιόνι απλά οι καμπάνες χτυπούν Χριστούγεννα»

No4 Ο Αι Βασίλης Πάλι Θα ‘ρθει – Κ.Γαρμπή
Δε θα μπορούσε να λείπε η καταπληκτική Καίτη Γαρμπή. Από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες που έχει ερμηνεύσει αρκετά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια - επίσης πολύ αγαπημένα. Πόσες φορές το έχω ακούσει; Νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Όπως και σε πολλά άλλα - όχι μόνο Χριστουγεννιάτικα αλλά και πολλές επιτυχίες της Κ.Γαρμπής. Το ελληνικό Santa Claus Is Coming To Town. «Ξανά στην αρχή ο χρόνος γυρνά, το έλκηθρο εκεί, τ αστέρια περνά, ο Άη Βασίλης πάλι θα ρθεί»

Νο5 Χρόνια πολλά - Σ.Ρουβάς
Ε να λείπει ο Σάκης από το τοπ 5 δε γινόταν. Χρόνια πολλά μας εύχεται ο Σ.Ρουβάς σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Στο καλύτερο του χριστουγεννιάτικο τραγούδι δίνει τον καλύτερο του εαυτό ο απόλυτος σταρ. Λίγο μελαγχολικό αλλά χριστουγεννιάτικο τραγούδι που όποτε το ακούω με κάνει να σκέφτομαι αρκετά. «Κάτι με πιάνει τις γιορτές...Στολίδια φώτα μουσικές οι νύχτες τόσο μαγικές... Χρόνια πολλά χρόνια να έρθεις περιμένω τόσα Χριστούγεννα σωπαίνω
και πέφτει χιόνι πάντα μέσα στην καρδιά»


Ξένο top5 Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών

Νο1 All  I want for Christmas is you - Mariah Carey
Ποιος δεν το έχει ακούσει; Το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι από την Mariah Carey. Από την πρώτη φορά που το άκουσα τρελάθηκα. Κόλλημα μεγάλο πολύ μεγάλο όμως. Είναι το τραγούδι που το repeat είναι πατημένο για πολλές ώρες. Υπήρξε Νο 2 στα charts της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και στο top 10 σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ και της Ελλάδας. «I don't want a lot for Christmas, There is just one thing I need, I don't care about the presents, Underneath the Christmas tree, I just want you for my own, More than you could ever know, Make my wish come true, All I want for Christmas, Is you»

Νο2 Last Christmas - WHAM
Διαχρονικό και κλασσικότατο τραγούδι. Την πρώτη φορά βέβαια εγώ το πρωτοάκουσα από το αντρικό συγκρότημα των ΟΝΕ (βλέπετε και παραπάνω) από μια εμφάνιση τους στο πρώτο Fame Story. Από κει και μετά το άκουγα από το βρετανικό συγκρότημα WHAM. Έχει επανεκτελεστεί από πολλούς καλλιτέχνες ωστόσο αυτή των WHAM το κάνει διαφορετικό. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον ελληνικής καταγωγής George Michael. Παγκοσμίως κάθε χρόνο, την εποχή των Χριστουγέννων, βρίσκεται σταθερά στο top 10, σε όλα τα ραδιοφωνικά charts. «Last Christmas, I gave you my heart, But the very next day you gave it away, This year, To save me from tears, I'll give it to someone special.»

No3 Santa Claus is coming to town – Frank Sinatra
E όπως και στο ελληνικό τοπ5 που δεν μπoρούσε να λείπει ο Σάκης Ρουβάς έτσι και στο ξένο δεν μπoρούσε να λείπει ο Frank Sinatra. Από τα αγαπημένα μου, παρόλο που δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου τραγουδιστή. Το συγκεκριμένο όμως τραγούδι μ΄αρέσει πολύ. Ταξιδιάρικο, μαγευτικό. Ένα ωραίο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι ερμηνευμένο από έναν εξαιρετικό τραγουδιστή σε μουσική & στίχους John Frederick Coots και Haven Gillespie«You better watch out, You better not cry, Better not pout, I'm telling you why, Santa Claus is coming to town»

Νο4 White Christmas - Bing Crosby
Τι να πω για αυτό το τραγούδι. Πόσο όμορφα εκτελεσμένο από την μαγική φωνή του Bing Crosby. Αυτό σε ταξιδεύει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο. Μοναδικό, διαχρονικό, κλασσικό, μαγευτικό, ταξιδιάρικο, ερωτικό - κατά μια έννοια, απλά τέλειο. Απολαύστε το!!! «I'm dreaming of a white Christmas, Just like the ones I used to know, Where the tree tops glisten, And children listen, To hear sleigh bells in the snow»

No5 Let it Snow – Dean Martin 
Το τραγούδι έκπληξη για μένα μπορεί να θεωρηθεί αυτό του Dean Martin. Αυτός που με ξέρει καλά θα ήταν σίγουρος ότι για το Νο5 θα περίμενε να δει το Shake up Christmas των Train. Κι αυτό γιατί όποτε βλέπω την διαφήμιση της Coca Cola θα το τραγουδώ για αρκετές ώρες. Ωστόσο το τραγούδι του Dean Martin μου αρέσει περισσότερο. Είναι πιο χορευτικό άλλωστε. Οι στίχοι & η μουσική ανήκουν στον  Sammy Cahn και στον Jule Styne αντίστοιχα. «The lights are turned way down low, Let it snow, let it snow»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.