Το μπαούλο της γιαγιάς #4

Δεκεμβρίου 07, 2014
Το μπαούλο της γιαγιάς ανοίγει για τέταρτη φορά και δίνει μικρά tips για καθημερινά πράγματα. Συμβουλές από πάππου προς πάππου, που λένε, που μου έχουν δώσει αλλά και έχω ακούσει από γιαγιά, μαμά, και θείες.

1.Ξίδι στην καφετιέρα
Είναι πλέον γνωστός ο τρόπος αυτός. Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την καφετιέρα, πρώτα καθαρίστε την. Ρίξτε λίγο ξύδι και προσθέστε νερό, όσο πάρει. Βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία και αφήστε να βράσει το νερό με το ξύδι. Τα τυχόν άλατα θα καθαριστούν καθώς και τα υπολείμματα του καφέ.

2.Φελλοί στα έπιπλα
Συνηθίζεται οι φελλοί από τα μπουκάλια να μην πετιούνται. Αν είστε από αυτούς που τα πετάτε απλά μην το κάνετε. Οι φελλοί είναι χρήσιμοι.Πάρτε ένα φελλό και κόψτε τον σε μικρές φετούλες και τοποθετήστε τον ως πατάκι για τα έπιπλα σας ώστε να μην γδέρνουν το παρκέ σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα φελλό κάτω από κάποιο έπιπλο που μπορεί λίγο να κουνιέται.

3.Οδοντόκρεμα για λευκά παπούτσια
Έχουν λερωθεί τα λευκά σας παπούτσια και δεν έχετε χρόνο για πλύσιμο; Πάρτε ένα σφουγγαράκι τοποθετήστε πάνω του οδοντόκρεμα και τρίψτε τα παπούτσια. Θα γίνουν καινούρια, σε λίγα λεπτά.

4.Λεκές από αποσμητικό
Θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας μπλουζάκι αλλά έχει λεκέ από το αποσμητικό σας και δεν έχετε χρόνο για πλύσιμο; Πάρτε ένα υγρομάντηλο, τρίψτε τους λεκέδες και αφήστε το σημείο να στεγνώσει. Τα σημάδια θα φύγουν στο λεπτό.

5.Γαρίφαλο για την κακοσμία
Ξέραμε ότι για να απαλλαγούμε από την κακοσμία, παίρναμε μέντα, κανέλα ή και μαϊντανό. Μπορούμε όμως να μασήσουμε και γαρίφαλο (μοσχοκάρφι). Το γαρίφαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα αιθέριων ελαίων με δυνατό άρωμα και έτσι θα σας σώσει την τελευταία στιγμή. 

6.Φυσική λεύκανση δοντιών
Μπορούμε και μόνοι μας, χωρίς να καταφύγουμε σε κάποιον οδοντίατρο, να κάνουμε λεύκανση και μάλιστα φυσική λεύκανση των δοντιών μας. Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι και για μια εβδομάδα, πριν από κάθε βούρτσισμα, τρίψτε τα δόντια σας με τη φλούδα. Τα δόντια σας θα γίνουν ολόλευκα.             

Το μπαούλο της γιαγιάς για σήμερα κλείνει. Την επόμενη φορά με πέντε+1 ακόμα μικρές συμβουλές για μικρά καθημερινά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.