Η ενασχόληση μου με την ελληνική WIKIPEDIA

Δεκεμβρίου 09, 2014
Λίγο πριν φύγει το 2014 - έχω πολλούς λόγους να μη θέλω να φύγει αυτή η χρονιά, αφού ήταν μια από τις καλύτερες μου σε όλα τα επίπεδα - σήμερα οφείλω να γιορτάσω, το κλείσιμο των δύο χρόνων μου, στη μεγαλύτερη ελληνική εγκυκλοπαίδεια, στη Βικιπαίδεια. Και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι από τους βικιπαιδιστές - να μιλήσω λίγο στη γλώσσα αυτήν - στην οποία συνεισφέρω - συμμετέχω - στην Επιχείρηση Βιογραφία. Πολλά λήμματα είναι υπό αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτήν την ενότητα της Wikipedia.


Πριν από κάποιους μήνες, μια γνωστή μου όταν έμαθε ότι ασχολούμαι, με τον εμπλουτισμό νέων λημμάτων ή την επέκταση των προϋπαρχόντων λημμάτων στη Wikipedia, με ρώτησε πως αποφάσισα να ασχοληθώ και με τι θέμα ασχολούμαι και από πότε. Σήμερα κλείνω 2 χρόνια στη Wikipedia και με αφορμή λοιπόν, αυτή τη μέρα, ήρθε η μέρα που θα παρουσιάσω την όλη αυτή αξιόλογη προσπάθεια που κάνω μαζί με άλλους 40 μόνιμους ενεργούς χρήστες. Η συνολική Ελληνική Wikipedia έχει περισσότερους από 70.000 εγγεγραμμένους χρήστες (αριθμός των μόνιμα ενεργών χρηστών είναι γύρω στους 40) και αριθμεί περισσότερα από 60.000 λήμματα.
Αποτελώ μέλος της Ελληνικής Βικιπαίδειας από τις 9 Δεκεμβρίου 2012, και αυτό από περιέργεια. Αρχικά, ξεκίνησα με το να επεξεργάζομαι κείμενα, που αφορούν οικισμούς της περιοχής μου, και μετέπειτα να δημιουργώ σελίδες για αυτά, εμπλουτίζοντας τα με πληροφορίες για όσους θέλουν να μάθουν και να γνωρίσουν για αυτά. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό με οδήγησε στο να προσθέτω λήμματα για αυτό αλλά και σχετικά με αθλητές, αθλήματα και αθλητικά σωματεία. Στο μέλλον θα ασχοληθώ και με την προσθήκη λημμάτων σχετικά με τη μουσική αλλά και την τηλεόραση. Προς το παρόν, επειδή συνεισφέρω στην Επιχείρηση Βιογραφία, προσθέτω λήμματα με μορφές - προσωπικότητες της Θράκης.


Μέχρι και σήμερα, στα 2 αυτά χρόνια μου, έχω φτάσει τα 58 λήμματα και συνεχίζω, κάποια από αυτά που θα προσθέσω σύντομα τα έχω ήδη έτοιμα, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν είχα το χρόνο. Η αρχή έγινε με την επέκταση του λήμματος του χωριού μου, ενώ στην συνέχεια και για το πρώτο εξάμηνο, πρόσθετα λήμματα για οικισμούς του Ν.Έβρου. Λίγο αργότερα ξαναπιάνω από την αρχή το λήμμα Βάσω Καραντάσιου, και μέχρι τις αρχές του 2013, είχα «πορωθεί» στην προσθήκη ή και επέκταση λημμάτων σχετικές με τον αθλητισμό. Παράλληλα δημιουργώ το λήμμα για τον αγαπημένο μου συγγραφέα Όμηρο Αβραμίδη. Από το 2013 και μέχρι σήμερα, με αφορμή και την Ενότητα Βιογραφία, δημιουργώ λήμματα με σπουδαίες μορφές, γνωστές στην περιοχή μου. Γεώργιος Ζαρίφης, Φώτης Κοσμάς και πολλοί άλλοι, παρακάμπτοντας τον αρχικό μου σχεδιασμό, να συνεχίσω με λήμματα αθλητικού, μουσικού & τηλεοπτικού περιεχόμένου.


Δείτε τη συνεισφορά μου παρακάτω:
Ακολουθούν οι σελίδες τις οποίες είτε επέκτεινα είτε πρόσθεσα στη wikipedia. Σημειώνεται πως τα παρακάτω κείμενα-λήματα είναι πιθανόν τη στιγμή που θα προσπελάσετε σε αυτά να έχουν βελτιωθεί ή επεκταθεί από άλλους χρήστες.XytoPap

Πίνακας περιεχομένων

·                                1 Αθλητισμός
                                       1.1 Αθλήματα
                                       1.2 Έλληνες Αθλητές
                                       1.3 Αθλητικά Σωματεία
·                                2 Έλληνες Σύγχρονοι Συγγραφείς
·                                3 Οικισμοί Ν.Έβρου
·                                4 Προσωπικότητες

Αθλητισμός

Αθλήματα, αθλητές, αθλητικά σωματεία, Ολυμπιακή Παιδεία και ότι αφορά τον αθλητισμό.

Αθλήματα

Έλληνες Αθλητές

Αθλητικά Σωματεία

Έλληνες Σύγχρονοι Συγγραφείς

Οικισμοί Ν.Έβρου

Αναφέρω με αλφαβητική σειρά τα άρθρα στα οποία έχω συνεισφέρει
1.      Αλεποχώρι
2.    Αμόριο
4.    Δαδιά
6.    Ελαφοχώρι επέκταση
9.    Κοίλα
10. Κορνοφωλιά επέκταση
11.   Λαγυνά
14. Πέπλος επέκταση
17. Τριφύλλι επέκταση

Προσωπικότητες

6.    Γεώργιος Ι.Ζαρίφης επέκταση
  

__________________________________________________________ 
Το blog αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπου εκφέρεται καθαρά η προσωπική μου άποψη. Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών του blog, με σαφή αναφορά στην αρχική πηγή τους. Ότι δημοσιεύετε σ΄αυτή τη σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog Οι Δικές μου Στιγμές Copyright © 2010 XP All rights reserved

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/9/15 4:00 μ.μ.

  Θέλω να σε ρωτήσω κάτι μιας και το έχω απορία πως βάζουμε μια φωτογραφεία σε άρθρο στην βικιπαιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το να ανεβάσεις μια φωτογραφία στη βικιπαιδεία είναι εύκολο απλά μετά πρέπει να βάλεις άδεια...εκεί ο κάθε διαχειριστής μπορεί να σου την αλλάξει χωρίς να σου την διαγράψει. Εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές να μου τις κατεβάσουν λόγω άδειας. Παρόλα αυτά η φωτογραφία που θα ανεβάσεις πρέπει να είναι δικιά σου διαφορετικά θα έχεις μπλεξίματα περί αδειών και όχι μόνο. Εγώ το τελευταίο διάστημα ανέβαζα φωτογραφίες από την αγγλική wikipedia και πρόσθετα τον σύνδεσμο στο λήμμα που δημιουργούσα στην ελληνική wikipedia. Γενικά τώρα αν ρωτάς πως ανεβάζεις στην αριστερή στήλη γράφει κάπου Επιφόρτωση αρχείου πατάς εκεί.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/15 9:24 π.μ.

   Ευχαριστώ πολύ....... : )

   Διαγραφή

Από το Blogger.