Πως να μετατρέψετε ένα βίντεο σε μορφή avi

Ιανουαρίου 28, 2016
Μια ενότητα που ανοίγω σήμερα στη σελίδα μου, είναι σχετική με την τεχνολογία και το πως να κάνουμε μερικά χρήσιμα πράγματα που λίγο πολύ όλοι πρέπει να γνωρίζουμε. Το θέμα μας "Πως να μετατρέψετε ένα βίντεο σε μορφή avi". Στο Διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά online δωρεάν προγράμματα μετατροπής βίντεου σε οποιαδήποτε μορφή κυρίως σε αυτήν με κατάληξη avi. Είναι όμως κι αυτοί που καταφεύγουν στη λήψη τέτοιων προγραμμάτων είτε για βίντεο είτε για ήχο. Παρόλα αυτά όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά που λίγοι πιθανόν να γνωρίζουν. Τα βίντεο που μετατρέπονται online με τον καιρό παρουσιάζουν αλλοιώσεις στον ήχο ή φαίνονται κάποια "παράσιτα". Είναι όμως και κάποια online προγράμματα τα οποία εξαρχής αφότου μετατραπεί το βίντεο με την κατάληξη που θέλουμε, για να διαβαστεί από το κατάλληλο πρόγραμμα, δεν κάνουν καλή δουλειά, με τον ήχο τις περισσότερες φορές να είναι χαμηλός, ή ποιότητα του βίντεο να είναι χαμηλή. Η διαφορά φυσικά των online προγραμμάτων με των "κατεβασμένων" είναι κυρίως, η ποιότητα του video, που λίγοι μπορούν να διακρίνουν.

Ένα πολύ γνωστό πρόγραμμα μετατροπής βίντεο σε μορφή avi, το οποίο και χρησιμοποιώ πολύ συχνά είναι το Freemake Video Converter, το οποίο ωστόσο πρέπει να κατέβει στον υπολογιστή. Το Freemake Video Converter είναι ένα πρόγραμμα που μετατρέπει τα βίντεο σε μορφή AVI, MP4, WMV, MKV, SWF, 3GP, DVD, MP3, iPod, PSP, Android, rip. Μπορεί να γίνει επίσης παρουσίαση φωτογραφιών(slides), εγγραφή DVD, εγγραφή Blu-ray, αλλά και upload στο YouTube (αν έχουμε κανάλι). Ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κατεβάσει εύκολα και γρήγορα. Αφού λοιπόν γίνει η εγκατάσταση (αποθήκευση εικονιδίου για εύκολη μετάβαση και στην επιφάνεια εργασίας), μπορούμε να ανοίξουμε το πρόγραμμα και να μετατρέψουμε το video μας στη μορφή που θέλουμε.

Σήμερα θα δούμε τη μετατροπή βίντεο σε μορφή avi με τη βοήθεια του προγράμματος Freemake Video Converter. Αρχικά επιλέγοντας ΒΙΝΤΕΟ, βρίσκουμε το βίντεο που θέλουμε, και φορτώνεται άμεσα. Αν έχουμε επιλέξει πολλά βίντεο και θέλουμε να τα ενώσουμε σε ένα, υπάρχει το κουμπί συγχώνευση. Στη συνέχεια επιλέγουμε από το μενού επάνω τη μετατροπή και μετά τη μορφή που θέλουμε δηλαδή το aviΣτον πίνακα που θα μας εμφανίσει, από το ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ επιλέγουμε το βελάκι κι επιλέγουμε το μέγεθος και την ποιότητα του βίντεο που θέλουμε, ανάλογα και με τη συσκευή στην οποία θέλουμε να παίξει το εν λόγω βίντεο. Αν θέλουμε όμως αυτό το βίντεο να το εγγράψουμε σε dvd, τότε επιλέγουμε την ποιότητα Dvd Quality


Αμέσως μετά την επιλογή Dvd Quality κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το βίντεο. Επιλέγοντας το γρανάζι κάτω από την επιλογή που κάναμε (όπως φαίνεται παρακάτω) θα μεταβούμε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. 


Αρχικά αν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα στο στυλ αυτό αλλιώς θα ονομαστεί αυτόματα ως Τροποποιημένο. Το πλάτος (720), το ύψος (576) και τα υπόλοιπα δεν τα πειράζουμε. Το μόνο που αλλάζουμε είναι τον κωδικοποιητή βίντεο επιλέγοντας το XVID και μετά αποθηκεύουμε τις αλλαγές πατώντας το οκ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε πάλι πίσω στον πίνακα. Αυτή τη φορά θα επιλέξουμε το φάκελο που θα αποθηκεύσουμε το ή τα video. Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, επιλέγουμε το κουμπί με τις τρεις τελείες και αμέσως θα μεταφερθούμε στο πίνακα για να επιλέξουμε που θα αποθηκεύσουμε το video. Αμέσως μετά πατάμε οκ. 
Διακρίνεται όπως θα δείτε στην πιο κάτω εικόνα ο φάκελος αποθήκευσης του video. Τέλος πατάμε να αρχίσει η μετατροπή.


Η μετατροπή μόλις άρχισε. Ανάλογα με το χρόνο του video θα διαρκέσει και η μετατροπή. πχ αν το video είναι ένα επεισόδιο 40λεπτο θέλει το πολύ μια ώρα για να ολοκληρωθεί η μετατροπή, αν το video είναι ταινία 90λεπτη θα θέλει 1 1/2 ώρα. Μόλις η μετατροπή ολοκληρωθεί το video είναι έτοιμο για προβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.