Τοp 5: Αγαπημένοι ξένοι συγγραφείς

Με τις αρχές αυτού του μήνα, επιστρέφει ανανεωμένη και με νέο λογότυπο η στήλη "Τοp 5". Η τελευταία ανάρτηση της συγκεκριμένης στήλης ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς όπου και θυμήθηκα τα πέντε αγαπημένα μου αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει ever από ελληνικής πλευράς. Σήμερα η ανάρτηση αυτή θα κυμανθεί λίγο πολύ και πάλι στη λογοτεχνία. Αυτή τη φορά όμως παρουσιάζω τους πέντε αγαπημένους μου ξένους συγγραφείς που σε κάθε νέα κυκλοφορία βιβλίου τους, τρέχω να το αποκτήσω με οποιοδήποτε κόστος. Ως λάτρης αστυνομικής λογοτεχνίας είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχει κάποιος ξένος συγγραφέας αυτού του είδους στη λίστα μου. Για αυτούς που με ξέρουν λίγο πολύ - τους φίλους μου και τα κοντινά πρόσωπα, εννοώ - το σημερινό τοπ 5 δεν είναι έκπληξη. Για αυτούς που με διαβάζουν σίγουρα το Νο5 θα τους είναι έκπληξη.

Ας δούμε παρακάτω το δικό μου τοπ5, με τους πέντε αγαπημένους ξένους συγγραφείς.

Τοp 5 Αγαπημένοι ξένοι συγγραφείς

Νο5. Bernard Lenteric

O Μπερνάρντ Λεντερίκ είναι σίγουρα έκπληξη στο τοπ 5 μου. Συγγραφέας γαλλικής καταγωγής που δεν ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία. Για να πω όμως την αλήθεια είναι από τους συγγραφείς που τα βιβλία του μου έχουν μείνει ακόμα στη μνήμη μου και θα τα ξαναδιάβαζα πολύ ευχαρίστως. Από τις καλύτερες τριλογίες που έχω διαβάσει μέχρι και σήμερα, και πρώτη και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει η πολυδιαβασμένη τριλογία του Bernard Lenteric, Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, Το μυστικό μιας γυναίκας, Άρτεμις. Όσοι δεν την έχουν διαβάσει την συστήνω με τυφλά μάτια, που λένε. Έχω διαβάσει βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και πραγματικά καταγοητεύτηκα από τη γραφή του.Την τριλογία διαθέτω φυσικά και σε έντυπη μορφή αλλά και ψηφιακή και για όσους δεν την έχουν διαβάσει, μπορώ να τους δώσω την ευκαιρία αυτή, πατώντας εδώ.


Νο4. Gillian Flynn

Τη διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέα, Gillian Flynn, δεν την γνώρισα μέσα από τα βιβλία της αλλά μέσα από την μεταφορά του βιβλίου της Το κορίτσι που εξαφανίστηκε, στον κινηματογράφο. Μάλιστα ενώ η ταινία μου άρεσε έκανα κάτι που δεν συνηθίζω: να αγοράσω το εν λόγω βιβλίο για να δω αν θα μου αρέσει εξίσου όπως η ταινία. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι και το βιβλίο και η ταινία μου άρεσαν σχεδόν το ίδιο, με το βιβλίο όμως να επικρατεί στις λεπτομέρειες. Τα επόμενα βιβλία της συγγραφέας, Σκοτεινός Τόπος και Αιχμηρά Αντικείμενα, είχα την ευκαιρία να τα διαβάσω μέσα από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Καταπληκτική η γραφή της, χωρίς να κουράζει. Και τα τρία βιβλία της Gillian Flynn έχουν τη δική τους θέση στην βιβλιοθήκη μου.


Νο3. Arne Dahl

Είναι αλήθεια πως πρώτα ανακάλυψα τον Arne Dahl και μετά το Jo Nesbo. Αλλά με τον Arne Dahl άργησα να κολλήσω. Η γνωριμία μάλιστα με τον συγγραφέα ήρθε από ένα βιβλίο που αγόρασα σε τιμή προσφοράς και μάλιστα άργησα να το πιάσω να το διαβάσω. Εφόσον διαβάστηκε, ήταν αρκετό να καταλάβω πως παρά τη μειωμένη τιμή, το βιβλίο του άξιζε πολύ περισσότερα χρήματα και πλέον το συγκαταλέγω στα τρία καλύτερα αστυνομικά βιβλία που έχω διαβάσει από ξένους συγγραφείς μέχρι σήμερα. Το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι είναι φυσικά το Μίσος και Αίμα, που θεωρείται το καλύτερο του από πολλούς. Η συνέχεια ανήκε στο Misterioso ενώ πρόσφατα είχα την ευκαιρία να αποκτήσω και να διαβάσω ακόμη ένα βιβλίο του Το Τυχαίο Θύμα, στα πλαίσια του Μαραθώνιου Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας.


Νο2. Jo Nesbo

Από τους αγαπημένους μου πλέον συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας είναι ο Jo Nesbo, που μπήκε στη ζωή μου κατά λάθος και από τότε κόλλησα κι εγώ nesbomania. Στο άκουσμα της νέας κυκλοφορίας ενός βιβλίου του, απλά δεν ρωτάω το κόστος, το παίρνω, φεύγω και σε λίγες ώρες το έχω αρχίσει. Στην Ελλάδα ο συγγραφέας έχει ένα μεγάλο φανατικό κοινό που τον ακολουθεί. Από τα πρώτα του βιβλία που διάβασα και τον αγάπησα ήταν ο Χιονάνθρωπος και μετέπειτα το Αστέρι του διαβόλου. Πλέον έχω στη βιβλιοθήκη μου όλα τα βιβλία του συγγραφέα, τα οποία κι έχουν διαβαστεί, περιμένοντας κάθε φορά το επόμενο του.


Νο1. Stephen King

Για το συγγραφέα Stephen King, συστάσεις δεν χρειάζονται. Με Αμερικανική υπηκοότητα, ο Stephen King θεωρείται και είναι, όχι άδικα, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Από τα πρώτα του βιβλία που διάβασα και έως τώρα αγαπημένα μου, κατά σειρά είναι το Αυτό, η Λάμψη και το Στάσου πλάι μου.  

Αυτό ήταν το δικό μου top 5 με τους δικούς μου αγαπημένους ξένους συγγραφείς. Ελπίζω να έχετε διαβάσει κάποια βιβλία τους αλλιώς κάντε το σύντομα. Αξίζουν την προσοχή σας!!!

1 σχόλιο:

  1. Δεν μου κάνει εντύπωση το τοπ5 που παρέθεσες...αλλά ομολογώ ότι το Νο5 με έπιασε αδιάβαστο. Δεν τον γνώριζα τον συγγραφέα μέχρι πρότινος. Δεν έχω δει όμως κάποια κριτική για τα βιβλία του.Όταν διαβάσω την τριλογία θα σου πω περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.