Πως να ενσωματώσουμε υπότιτλους σε ταινία/βίντεο

Είναι γνωστό πλέον, πως με τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και δεν εννοώ σε πληροφοριακό κομμάτι. Εννοώ στο κομμάτι της παράνομης λήψης ταινιών/σειρών είτε με υπότιτλους είτε χωρίς. Κυρίως αυτοί που ασχολούνται με το "άθλημα" αυτό αν δεν βρουν την ταινία/σειρά με τους υπότιτλους μαζί, βρίσκουν άλλους τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους, που κάνω και εγώ συνήθως είναι να κατεβάζω πρώτα την ταινία ή σειρά (προσφάτως κατέβασα τη σειρά The Flash) και μετά βρίσκω σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες τους ελληνικούς υπότιτλους. Και εδώ είναι όλα καλά....Το πρόβλημα έρχεται μετά για έναν αναγνώστη μου, για αυτό και η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Υπάρχουν και αυτοί που όταν τους εξηγείς τα βήματα τα "πιάνουν" με την πρώτη και άλλοι που δεν τα "πιάνουν". Αφού λοιπόν κάνουν όλα τα παραπάνω και τα έχουν βάλει όλα μαζί σε ένα φάκελο (ταινία/σειρά & υπότιτλο) μετά όταν ανοίγουν την ταινία/σειρά οποιασδήποτε μορφής, οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται. Η ενσωμάτωση υποτίτλων γίνεται με 2 τρόπους και αφορά το μέσο παρακολούθησης της ταινίας/σειράς. 

1ος τρόπος: Αν θέλετε να δείτε μια ταινία/σειρά στον υπολογιστή και μετά να σβήσετε τα αρχεία, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει κανείς στον υπολογιστή εγκατεστημένο το VLC media player. Είναι μετά το Windows Media Player το αμέσως πιο γνωστό πρόγραμμα πολυμέσων. Αν υπάρχει αυτό το πρόγραμμα τότε χρειάζεται μόλις ένα βήμα να γίνει ώστε να προστεθεί ο υπότιτλος, που πάντα έχει κατάληξη srt, για να δούμε την ταινία.


Αφού ανοίξουμε το βίντεο μας, πατάμε το Pause ώστε να μην αρχίσει η ταινία/σειρά. Αμέσως μετά από το μενού επάνω επιλέγουμε Βίντεο -> Κομμάτι υπότιτλων -> Άνοιγμα αρχείου (εδώ πηγαίνετε στο φάκελο που έχετε αποθηκεύσει τον υπότιτλο, μόλις τον βρείτε επιλέξτε τον και κάντε άνοιγμα). 


Αρχίστε να βλέπετε τώρα την ταινία/σειρά...οι υπότιτλοι έχουν εμφανιστεί. 


2ος τρόπος: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε την ταινία/σειρά και να την έχετε μαζί σας για αρκετό καιρό και να την βλέπετε όσες φορές θέλετε....πάμε σε ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίο και αναφέρω στην πρώτη ανάρτηση της κατηγορίας "τεχνολογία". Πρόκειται για το Freemake Video Converter, το οποίο ωστόσο όπως έχω αναφέρει, πρέπει να κατέβει στον υπολογιστή. Δεν παίρνει πολλά λεπτά. 

Αρχικά επιλέγοντας ΒΙΝΤΕΟ, βρίσκουμε το βίντεο που θέλουμε, και φορτώνεται άμεσα. Αμέσως μετά πηγαίνουμε πάνω στο βίντεο, στα δεξιά εμφανίζεται η ενσωμάτωση υποτίτλων (χωρίς υπότιτλους...), το επιλέγουμε για να μεταφερθούμε στο φάκελο όπου έχουμε αποθηκεύσει τον υπότιτλο, τον οποίο μόλις εντοπίσουμε, επιλέγουμε. Ο υπότιτλος έχει μπει ωστόσο χρειάζεται μια μετατροπή του βίντεο για να παίξει σε dvd. Eπιλέγουμε από το μενού επάνω τη μετατροπή και μετά τη μορφή που θέλουμε δηλαδή το avi


Αμέσως μετά επιλέγουμε την ποιότητα του βίντεο. Δείτε εδώ πως. Στη συνέχεια επιλέγουμε το κουμπί με τις τρεις τελείες και αμέσως θα μεταφερθούμε στο πίνακα για να επιλέξουμε που θα αποθηκεύσουμε το video. 


Τέλος πατάμε να αρχίσει η μετατροπήΑνάλογα με το χρόνο του video θα διαρκέσει και η μετατροπή. πχ αν το video είναι ένα επεισόδιο 40λεπτο θέλει το πολύ μια ώρα για να ολοκληρωθεί η μετατροπή, αν το video είναι ταινία 90λεπτη θα θέλει 1 1/2 ώρα. Μόλις η μετατροπή ολοκληρωθεί το video είναι έτοιμο για προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.