Ένα «Όνειρο» στην Eurovision!!!Ως φαν της Eurovision, η φετινή επιλογή, με ξάφνιασε, ευχάριστα. Είχα ακούσει τις τρεις επιλογές που είχαμε σαν χώρα και περίμενα τον Ελληνικό Τελικό, για το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, μου άρεσαν και οι τρεις επιλογές που έγιναν. Πρώτη φορά στα χρονικά. Τρία διαφορετικά τραγούδια, τρεις διαφορετικοί ερμηνευτές, με μόνο κοινό, την γλώσσα που ερμηνεύεται το κάθε τραγούδι, την ελληνική. 

Από την αρχή και πριν ακούσω τα τραγούδια, η υποψηφιότητα της Αρετή Κετιμέ, με ενθουσίασε. Σύμφωνα και με την δισκογραφία της, δε με εξέπληξε το τραγούδι που θα διαγωνίζονταν. Παραδοσιακό όπως πρέπει, υπό τους ήχους του σαντουριού, και φωνή μαγική. Ένα τραγούδι που με τους στίχους του, ανταποκρίνεται στο ύφος της ερμηνεύτριας. H ερμηνεύτρια εκπροσωπείται από τη δισκογραφική Spicy Music. «Μην ξεχνάς τον ήλιο» σε στίχοι και μουσική του Δημήτρη Καρρά.

«Μην ξεχνάς τον ήλιο»/ «Don't forget the sun»
(Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Καρράς)

Η δεύτερη συμμετοχή έρχεται από ένα συγκρότημα που έχω την τύχη να γνωρίζω, καιρό πριν, λόγω της ενασχόλησης μου με την παραδοσιακή μουσική. Τους Χοροσταλίτες τους ήξερα, πριν τη δημιουργία του συγκροτήματος, τότε που αρχικά ήταν 4 και όχι 6 τα μέλη.  Πρόκειται για ένα παραδοσιακό συγκρότημα. Τα τελευταία χρόνια απαρτίζεται από 6 μέλη. Ένα τραγούδι που ανταποκρίνεται απόλυτα στο ύφος των τραγουδιών που ερμηνεύει και παίζει το συγκρότημα. Το συγκρότημα εκπροσωπείται από τη δισκογραφική Spider Music. «Από την Θράκη ως την Κρήτη» σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Μεσσαριτάκη. 

«Από την Θράκη ως την Κρήτη»
(Μουσική - Στίχοι: Βαγγέλη Μεσσαριτάκης)


Η τρίτη συμμετοχή, φαίνεται ότι είναι η τελική απόφαση της ΕΡΤ, να εκπροσωπήσει την χώρα μας, στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Λόγω κάποιας εγγύησης, που δεν δόθηκε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις παραπάνω συμμετοχές...η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας έχει όνομα «Όνειρό μου» και ερμηνεύεται από την κόρη του Πασχάλη Τερζή, Γιάννα. 

«Όνειρό μου»
(Μουσική - Στίχοι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, 
Δημήτρης Σταματίου, Μιχάλης Παπαθανασίου)

Παραδόξως το τραγούδι μου αρέσει πολύ, περισσότερο από το περσινό. Μακάρι και εύχομαι να πάει καλά. Δεν ξέρω ωστόσο αν είναι τραγούδι για Eurovision. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι το Μάιο. O φετινός διαγωνισμός της Eurovision 2018, θα διεξαχθεί στην Λισσαβόνα από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2018.

Καλή Επιτυχία Γιάννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.