Ο Μανώλης Παλαβούζης και «Ο Τέταρτος Καβαλάρης»

18 Μαΐ 2019

Ο Μανώλης Παλαβούζης συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ο Τέταρτος Καβαλάρης», το οποίο και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018, από τις εκδόσεις Πηγή. Το διήγημά του «Πέρα απ’ τον τάφο» έχει συμπεριληφθεί στο συλλογικό έργο «Το Έπος της φαντασίας ΙΙ» (Εκδόσεις iWrite). 

Με αφορμή λοιπόν τη διλογία, για το πρώτο μέρος την άποψη μου μπορείτε να βρείτε εδώ, συναντηθήκαμε από κοντά, στον τόπο καταγωγής του, το Σουφλί και του έθεσα τις παρακάτω ερωτήσεις. Με την ευκαιρία, να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για όλη τη παρακάτω συνέντευξη που μου παραχώρησε αλλά και όλη την όμορφη κουβέντα που κάναμε πάνω στα βιβλία. 

1. Ποιος είναι ο Μανώλης Παλαβούζης και με τι ασχολείται; 
Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα, ζω στο Σουφλί και σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Τώρα ψάχνω κάποιο μεταπτυχιακό χωρίς να ξέρω ούτε που, ούτε τη θεματολογία του ακόμα, απλά πρέπει να γίνει. 

2. Ποια ήταν η αφορμή ή το έναυσμα για να ξεκινήσεις τη συγγραφή; 
Γενικότερα μου άρεσε από πάντα η ανάγνωση βιβλίων. Ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία από το γυμνάσιο όταν οι συμμαθητές μου έπαιζαν στην γειτονιά ποδόσφαιρο και όλα τα λοιπά. Εγώ καθόμουν και διάβαζα. Ήμουν με ένα βιβλίο στο χέρι. Σταδιακά προσπάθησα να διαλέξω ποιο ψαγμένες κατηγορίες, ξεκίνησα με τα κόμικς και πήγα στο ιστορικό μυθιστόρημα, στην αστυνομική λογοτεχνία και στη λογοτεχνία του φανταστικού. Εδώ λέω είμαστε!!!

Ο στόχος μου ήταν ότι ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που εγώ θα διάβαζα πρώτα απ΄όλα αν το έβρισκα στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου. Ένα βιβλίο που εκτός από λογοτεχνικό κείμενο θα μου έδινε και κάποιες πληροφορίες, θα με ενημέρωνε για κάποιο θέμα. Θεωρώ ότι οι πανδημίες και οι αρρώστιες είναι ένα θέμα που "καίει". Οπότε σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να γράψω ένα κείμενο το οποίο θα μπορεί ταυτόχρονα να ενημερώνει μέσα από το πρίσμα της λογοτεχνίας, οπότε θα είναι πιο light. 
3. Πως πήρες την απόφαση να εκδώσεις το βιβλίο σου και ποια τα πρώτα συναισθήματα όταν πήρες στα χέρια σου πλέον τυπωμένο το βιβλίο σου; 
Με το που ξεκίνησα το βιβλίο είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσω αυτό το βιβλίο να το διαβάσω μόνο εγώ, ήθελα να το διαβάσουν κι άλλοι. Ήταν δεδομένο ότι μόλις το τελειώσω θα το στείλω στους εκδοτικούς και όποιος δεχθεί θα το πάρει. 

Οι περισσότεροι συγγραφείς λένε ότι το βιβλίο είναι το προσωπικό τους λογοτεχνικό παιδί. Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα να το πει κάποιος. Νομίζω ότι δεν είναι ένα παιδί σου, είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου ένα βιβλίο πλέον, από τη στιγμή που το γράφεις και το εκδίδεις. Οπότε και προφανώς από τη στιγμή που το κράτησα στα χέρια μου ήταν γεμάτη από συγκίνηση, από επιβεβαίωση προφανώς. Ήταν ένα σκούντημα για την αυτοπεποίθηση μου. 

4. Ποιες οι αντιδράσεις από την οικογένεια σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα αλλά και την τοπική κοινωνία στην κυκλοφορία του βιβλίου σου; 
Καθώς διάβαζα το βιβλίο η οικογένεια μου με υποστήριζε. Προφανώς συγκρατημένα γιατί το πιο πιθανό ήταν να πάρω αρνητική απάντηση από τους εκδοτικούς. Από τη στιγμή που τελικά έφθασε προς την έκδοση προφανώς και χάρηκαν πάρα πολύ. Όσο το έγραφα, το ήξερε μόνο η οικογένεια μου και ένα δύο κολλητά πρόσωπα από την παρέα μου. 

Οι αντιδράσεις από τον κόσμο ήταν θετικές όταν διάβασαν το βιβλίο. Κάποιοι μάλιστα παλιοί καθηγητές μου μού έλεγαν ότι το είχα, οπότε περίμεναν κάτι τέτοιο να κάνω. Ήταν αναπάντεχο γιατί δεν μου το είχα πει ποτέ. Θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία στήριξε σε μεγάλο βαθμό το βιβλίο και με θετικές κριτικές και αγοράζοντας το και με τα μηνύματα τους στο messenger που μου έλεγαν τις εντυπώσεις τους. Οπότε αυτό ήταν μια ώθηση για μετά. Είναι ένα στοίχημα κατά πόσο στο μέλλον το επόμενο βιβλίο θα είναι στο ίδιο επίπεδο αν όχι καλύτερο από αυτό. 
5. «Ο Τέταρτος Καβαλάρης» είναι η πρώτη σου λογοτεχνική προσπάθεια που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και πρόκειται για μια διλογία. Τι σε ώθησε να γράψεις αυτά τα δύο βιβλία; 
Λατρεύω και την βιολογία και την ιστορία, οπότε σε αυτό το βιβλίο νομίζω ότι τα συνδύασα σε ικανοποιητικό βαθμό. Η βιολογία από το επιστημονικό υπόβαθρο για βακτήρια, ασθένειες, πανδημίες και όλα αυτά. Το ιστορικό υπόβαθρο, στο κομμάτι που αναφέρω το Μεσαίωνα. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι το γνώριζα ήδη, απλώς μετά έπρεπε να συμπληρώσω τα κενά από το παζλ ψάχνοντας επιπλέον στο διαδίκτυο ή σε βιβλία που είχα στην βιβλιοθήκη μου.

Νομίζω από άποψης σεναρίου, ιστορίας και ηρώων δε θα άλλαζα κάτι. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν, αυτό που θα άλλαζαν όλοι οι συγγραφείς στα βιβλία τους. Τον τρόπο με τον οποίο συντάσσουν προτάσεις, στο οποίο πρακτικά δεν είναι διόρθωση αλλά δική μου παραξενιά. 

6. Πόσο απαιτητική είναι η συγγραφική διαδικασία και πόσο χρόνο σου πήρε η ολοκλήρωση και των δύο βιβλίων; 
Θα σου απαντήσω ανάποδα. Το πρώτο βιβλίο μου πήρε περίπου δύο μήνες να το γράψω και τρεις με τέσσερις εβδομάδες να το διορθώσω. Χοντρικά δηλαδή 3 μήνες. Ελαφρώς λιγότερο μου πήρε το δεύτερο μέρος γιατί ήδη είχα στο μυαλό μου φτιαγμένη την ιστορία, οπότε την έγραψα πιο γρήγορα, περίπου στους 2 μίση μήνες και το γράψιμο και το διόρθωμα.

Η συγγραφική διαδικασία είναι ευχάριστη και αγωνιώδης. Από τη μία ευχάριστη γιατί φτιάχνεις κάτι εντελώς δικό σου και από την άλλη αγωνιώδης γιατί κι εσύ ο ίδιος αγωνιάς για να δεις πως θα δράσουν οι ήρωες στο μέλλον, πως θα καταλήξουν σε αυτό που έχεις σκεφθεί εσύ ως τέλος. Από την άλλη αν δεν έχεις σκεφθεί το τέλος αγωνιάς να βρεις για το πως θα συνεχίσουν να δρουν οι ήρωες μέσα στο κλίμα που τους έχεις εντάξει. Γενικότερα η συγγραφή είναι πολύ ωραία σαν διαδικασία....είχα το δωμάτιο μου με το λάπτομ μου, στη πολυθρόνα και καθόμουν με τις ώρες και έγραφα. Πολλές μέρες έγραφα 14 ώρες κολλημένος στον υπολογιστή μπροστά.  
7. Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο Τέταρτος Καβαλάρης». 
«Ο Τέταρτος Καβαλάρης» είναι μια δυστοπική διλογία θα λέγαμε, που εντάσσεται στο είδος του βιολογικού τρόμου, και έχει να κάνει με την έξαρση της πανδημίας, της πανώλης τόσο στη Μεσαιωνική εποχή που συνέβη στα μέσα του 14ου αιώνα, ιστορικά τεκμηριωμένη, όσο και στη σύγχρονη εποχή, ένα κομμάτι που αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι ένα θεωρητικά πιθανό γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί στο κοντινότερο μέλλον, όχι η πανώλη σαν πανώλη αλλά κάποια άλλη επιδημία ή πανδημία του δικού της βεληνεκούς. Η ιδεολογία ουσιαστικά έχει να κάνει με αυτό, ένα δυστοπικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν ως άνθρωποι, όταν βλέπουν τους κοντινούς τους ανθρώπους σταδιακά να χάνουν τη ζωή τους, εντελώς απότομα. Το πρώτο μέρος φτάνει σε ένα τέλος που αφήνει πάρα πολλά ερωτήματα για το δεύτερο βιβλίο.

Στο δεύτερο βιβλίο έρχονται σταδιακά οι απαντήσεις. Βλέπουμε την κορύφωση της ασθένειας, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, κάτι που είναι προφανές διαβάζοντας το πρώτο μέρος. Νομίζω είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το βιβλίο.  

8. Όταν έγραφες το πρώτο μέρος είχες από την αρχή στο μυαλό σου τη συνέχεια του δεύτερου μέρους και το φινάλε του ή όλα αυτά διαμορφώθηκαν στην πορεία; 
Ήξερα ότι θα υπάρχει δεύτερο μέρος μάλλον επειδή ήταν πάρα πολύ μεγάλο το βιβλίο. Οπότε για καθαρά εμπορικούς λόγους δε θα ήταν σε ένα. Έπρεπε να γίνει σε δύο μέρη. Το τέλος το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν ήξερα πως θα καταλήξω εκεί πέρα. Ουσιαστικά η πλοκή ήταν αυτή που με οδήγησε σταδιακά εκεί πέρα. Έβρισκα το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο χωρίς να έχω στο μυαλό μου τι θα γράψω στις επόμενες δέκα σελίδες. 

9. Μετά την ολοκλήρωση της διλογίας, υπάρχουν επόμενα συγγραφικά σχέδια; 
Ετοιμάζω το επόμενο βιβλίο, το τρίτο, το οποίο θα κυμαίνεται με την ίδια λογική του Τέταρτου Καβαλάρη. Το γράφω σιγά σιγά αυτόν τον καιρό, έχω φτιάξει ήδη το σκελετό της ιστορίας και αρχίζω φτιάχνω τους ήρωες (ονόματα, επίθετα, εξωτερική εμφάνιση, χαρακτηριστικά και όλα αυτά). Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω ότι θα το έχω ολοκληρώσει και θεωρητικά να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. 

Θα έχει πάλι δυο παράλληλες ιστορίες, η μία ιστορική περίοδος και η άλλη στο σήμερα. Θα είναι ένα βιβλίο και θα έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ίσως να ξεκινάει η ιστορία από Ελλάδα, ίσως να έχει έντονες επιρροές από Ελλάδα αλλά όλη η δράση θα είναι στην Ευρώπη. Θα είναι πάλι επιστημονικής φαντασίας με επιρροές από ιστορικό μυθιστόρημα αλλά με περισσότερη δράση αυτή τη φορά. 

10. Ασχολείσαι με τα social media και αν ναι που μπορούμε να σε βρούμε;
Καλώς ή κακώς ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου τα social media είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της προώθησης ενός βιβλίου. Θεωρώ ότι όποιος νέος άνθρωπος σήμερα δε θεωρεί ότι τα social media θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν ώστε να προωθήσει το βιβλίο του, απλά ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω.  

Ασχολούμαι με τα social media θα μπορούσα να έχω και instagram και twitter. Έχω μόνο facebook και αυτό με δυσκολεύει πάρα πολύ γιατί βαριέμαι γενικότερα. Αναγκαστικά ποστάρω. Έχω μια σελίδα, όπου εκεί μου στέλνουν μηνύματα, απόψεις και να τους απαντήσω.

* «Ο Τέταρτος Καβαλάρης - Η Επώαση» είναι υποψήφιο για την κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα και για την κατηγορία Έκπληξη - Αξέχαστος ήρωας, στα Βραβεία Βιβλίου Public 2019. 

** Η διλογία «Ο Τέταρτος Καβαλάρης» σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή από τις Εκδόσεις Πηγή εδώ.  

*** Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από τις βιβλιοπαρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί. 

Δημοσίευση σχολίου

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (18) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (45) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (401) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (32) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (153) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (28) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (50) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (2) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (24) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (1) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (175) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (25) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (257) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (241) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (35) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (1) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (20) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (14) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (112) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (98) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (8) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (27) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (32) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (2) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (4) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (44) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (37) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)