Βάλτε το ποδήλατο στη ζωή σας!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά αλλά εσείς κάθεστε; Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από το να βγάλετε από την αποθήκη το σκονισμένο ποδήλατο σας ή να αγοράσετε ένα καινούριο και να αρχίσετε τις καλοκαιρινές βόλτες; Χρησιμοποιώντας το σώμα μας και την άσκηση μπορούμε να αποδεσμεύσουμε όλο το άγχος και την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύεται καθημερινά από την πιεστική καθημερινότητα μας. Με το ποδήλατο στην εξοχή ή την πόλη μπορούμε να μετατρέψουμε το άγχος σε χαρά και όμορφα συναισθήματα και να καλυτερεύσουμε την ποιότητα της ζωής μας.  Συμβουλές για αυτό το όμορφο σπορ:την ποδηλασία.


  • Ντυθείτε σωστά: Ο ποδηλατικός ρουχισμός έχει κάνει τεράστια άλματα όσον αφορά τα υφάσματα, την τεχνολογία και υπάρχει για την κάθε ανάγκη και για την κάθε εποχή. Ειδικά το καλοκαίρι ντυθείτε ελαφρά, μια βερμούδα, ένα μπλουζάκι και τα αθλητικά παπούτσια.
  • Εξοπλισμός-Αξεσουάρ: Όταν αποφασίσετε να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε και θεωρούνται απαραίτητα. Κράνος: Υπάρχουν κράνη σε πολλά χρώματα και μεγέθη και προστατεύει το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματος, το κεφάλι, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο από τον ήλιο. Φώτα: Χρησιμοποιούνται κυρίως αν βγεις για βόλτα το βραδάκι, όπου και πρέπει να σας βλέπουν τα αυτοκίνητα. Προτιμήστε λευκό φωτάκι για μπροστά και λίγο μεγαλύτερο για πίσω, χρώματος κόκκινου.  ΠΡΟΣΟΧΗ όταν σταθμεύεται το ποδήλατο σας, πάρτε τα φωτάκια μαζί, υπάρχει κίνδυνος να σας τα κλέψουν. (Εμένα μου τα έκλεψαν). Κλειδαριά: Αφού το παρκάρεται και μετά καλό είναι να έχετε μια αλυσίδα ή ένα λουκέτο για να το κλειδώσετε. (Αν θέλετε να το βρείτε εκεί που το αφήσατε)Ακόμα και αν το έχετε στο σπίτι σας επίσης να το κλειδώνεται. (Μπορεί να μπουν και να σας το πάρουν). Σέλλα: Η σέλλα είναι το εξάρτημα του ποδηλάτου με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην άνεση και γενικότερα στην ευχάριστη ποδηλατική εμπειρία. Υπάρχουν πολλά μοντέλα σέλλας με πολλά χαρακτηριστικά και από διάφορα υλικά κατασκευής. Τρόμπα-Σαμπρέλα: Καλό είναι αν δεν έχετε να προμηθευτείτε μια τρόμπα ή σαμπρέλα, σε περίπτωση που κατά λάθος ένα καρφί ή ένα γυαλί μας χαλάσει την ποδηλατάδα. Παγουροθήκη: Αν δεν έχει ενσωματωμένο το ποδήλατο σας (όπως το δικό μου) μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με ποδήλατα και να σας το προσθέσουν, έτσι ώστε να μπορείτε να κουβαλάτε όπου κι αν πάτε το νερό μαζί σας. (και δεν μένετε και από δίψα)
Δείτε το βίντεο κι εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.