Σκέψεις #1: Οι σκέψεις γίνονται εικόνες

Οκτωβρίου 10, 2014
«Σκέψεις...ρεαλιστικές», μέσα από τη νέα στήλη του blog. Εδώ θα παρατίθενται ενέργειες, πράξεις, tips, από την καθημερινότητα μας που φέρνουν πάντα «κάτι» σαν αποτέλεσμα.  Τι ακριβώς εννοώ;...πως οι σκέψεις μας γίνονται εικόνες(σχεδόν περισσότεροι το έχουν κάνει πράξη αλλά αγνοούν το πως), τι (να) κάνετε στον ελεύθερο χρόνο (όταν, φυσικά, βρίσκετε), τρόποι απλοί για να απλοποιήσετε τη ζωή σας (σίγουρα κάποιους από αυτούς, τους έχετε κάνει), αρνητικές σκέψεις (που τυχόν έχετε κάνει) αλλά και τις θετικές επιβεβαιώσεις που κάνουμε για να τις καταπολεμήσουμε, συγκεκριμένες ενέργειες όταν επισκεπτόμαστε ένα super market ή οπουδήποτε, δηλώσεις (που κάνουμε) όταν κυριευόμαστε από φόβο ή πανικό ή σε μια δύσκολη κατάσταση κ.α.

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι σκέψεις μας παίρνουν μορφή. Οι εικόνες που προβάλλουμε νοερά μπορούν να επηρεάσουν βαθιά τη συμπεριφορά μας ή τα συναισθήματα μας όπως τα επηρεάζει και η σκόπιμη συνειδητή βούληση. Όταν είμαστε αγχωμένοι μπορεί να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε άσχημες καταστάσεις ή να προβάλλουμε ανησυχητικές εικόνες. Είναι σαν να έχουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία, που παίζει συνεχώς στο νου μας. Η δύναμη της φαντασίας έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό και χωρίς αμφιβολία, είναι τρομακτική. Ωστόσο η φαντασία μπορεί να γίνει πηγή άγχους αλλά και να αποτελέσει μέθοδο χαλάρωσης.  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΚΕΨΕΩΝ 
  1. Καθίστε κάπου άνετα, με το σώμα σας απαλλαγμένο από οτιδήποτε μπορεί να το εμποδίζει και το κεφάλι να υποστηρίζεται.
  2. Σιγουρευτείτε ότι το περιβάλλον σας είναι ήσυχο και δεν υπάρχουν πράγματα που θα σας αποσπάσει την προσοχή.
  3. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να χαλαρώσει. Πάρτε μικρές αναπνοές και ξεκινήστε. Οι σκέψεις πλέον θα γίνουν εικόνες. Φαντάσου απλά!!!
  4. Μόλις τελειώσετε σηκωθείτε και περπατήστε για λίγο.

Ένας μέρος των σκέψεων έφτασε στο τέλος του. Εγώ απλά σας παραθέτω βιωματικά, που παρακολούθησα μέσα από ειδικά σεμινάρια - ημερίδες βιωματισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.