Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!
ΚΑΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

#BookChallenge

22 Οκτ 2014

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τα #IceBucketChallenge, #MovieChallenge και όλα τα παραλειπόμενα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και να καλωσορίσουμε το #BookChallenge. Είστε από αυτούς που τρελαίνεστε στην κινηματογραφική έκδοση ενός βιβλίου; Είστε από αυτούς που μπορεί να είναι μόνος/η του/της σε ένα δωμάτιο, για μέρες με ένα βιβλίο ως μόνο σύντροφο τους; Είστε από αυτούς που ονειρεύεται μια γιγαντιαία προσωπική βιβλιοθήκη και κυλάει στα μάτια τους, όταν οι άνθρωποι δεν παίρνουν λογοτεχνικές αναφορές τους. Και αν με ρωτάτε γιατί αυτό είναι μια πρόκληση -ηρεμήστε, αν δεν είστε λάτρης του βιβλίου. Αν είστε όμως, θα γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις μόνο 10 βιβλία. Όσοι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους σε βιβλιοθήκες έχουν μια πλήρης λίστα των αγαπημένων. Σπανιώς δύο βιβλιοφάγοι έχουν τα ίδια βιβλία στο top 10 λίστα τους. Στο Facebook, αυτή η λίστα-πρόκληση αυτή τη στιγμή κάνει τον γύρο. Ποια είναι τα δικά σου τοπ10 βιβλία που έχεις διαβάσει; Περιμένουμε τη δική σου. 

Έτσι το NDTV, ινδιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, και η ιστοσελίδα του (στα αγγλικά) προ(σ)καλεί τους φίλους των social media κυρίως, αλλά και bloggers, και γενικότερα όλους τους βιβλιοφάγους, να παραθέσουν τα 10 αγαπημένα βιβλία, που έχουν διαβάσει. Σήμερα παρουσιάζω τη δική μου λίστα. Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα κάνει λόγο για 5 αγαπημένα μου βιβλία. Τώρα απλά θα προσθέσω άλλα 5 βιβλία.

1.Θεανώ: Η Λύκαινα της πόλης - Λένα Μαντά
 

2. Ο λύκος της μοναξιάς - Χρυσηίδα Δημουλίδου

3. Ο δρόμος του φεγγαριού - Όμηρος Αβραμίδης
 

4. Λευκή Ορχιδέα - Καίτη Οικονόμου


5. Ο χιονάνθρωπος - Jo Nesbo

 6. Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης (τριλογία) - Μπερνάρ Λεντερίκ

7. Το Νησί - Victoria Hislop
 

8.  Ψάχνοντας για κοχύλια - Ρόζαμουντ Πίλτσερ

9. Το Νήμα - Victoria Hislop
 

10. Στον αστερισμό των διδύμων - Ρόζαμουντ Πίλτσερ


__________________________________________________________ 

Το blog αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια όπου εκφέρεται καθαρά η προσωπική μου άποψη. Επιτρέπεται η χρήση και η αναδημοσίευση άρθρων και φωτογραφιών του blog, με σαφή αναφορά στην αρχική πηγή τους. Ότι δημοσιεύετε σ΄αυτή τη σελίδα είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog Οι Δικές μου Στιγμές Copyright © 2010 XP All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου