Κεφάλαιο 5: Μια επαγγελματική πρόταση

Κεφάλαιο: Πέμπτο
Η ιστορία: Μια επαγγελματική πρόταση
Ήρωας/ες: Εγώ & τα παιδιά


Λίγες ώρες έμειναν για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που αλλιώς το φανταζόμουν κι αλλιώς μου έρχεται. Μέχρι να έρθει όμως ας δούμε τι κάναμε αυτόν το μήνα, το Μάιο. 

Άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, μιας που τις πρώτες εβδομάδες, υπήρχε μια κινητικότητα για μένα. Η κηπουρική μπήκε για τα καλά φέτος για μένα, αρχές του μήνα. Προμηθευτήκαμε γλάστρες, με ωραία χρώματα, φυτά για τον μπαξέ (σπόρους από ότι λογής μπορεί να φανταστεί κανείς, λουλούδια για να στολίζουμε τις γλάστρες μας, τις οποίες και τοποθετήσαμε μπροστά από το παράθυρο μας, κάτω από την πιλωτή. 

Επιπλέον βρήκα και χρόνο να διαβάσω κάποια βιβλία, τα οποία και δανείστηκα. Αρχικά διάβασα δύο βιβλία αστυνομικά, μιας που συμμετέχω στο Μαραθώνιο Αστυνομικής Λογοτεχνίας. (Ανάρτηση με τις κριτικές των βιβλίων θα ανεβάσω εφόσον διαβάσω τα 9 βιβλία από τις 9 κατηγορίες που παρέθεσε το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) Διάβασα το "Χαμένο Σύμβολο" του Dan Brown καθώς και το "Μια Κραυγή Αγωνίας" της Αγκάθα Κρίστι, τα οποία και δανείστηκα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. (Σύντομα ανάρτηση για το πρώτο βιβλίο). Και πριν αρχίσω το τρίτο βιβλίο για το Μαραθώνιο κάπου εκεί σκάει μια πρόταση. Επαγγελματική.

Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί να δουλέψω σε παιδότοπο πόσων μάλλον να έρχομαι σε επαφή καθημερινά με μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Και όταν λέω καθημερινά εννοώ κάθε μέρα εκτός Παρασκευής. Αυτή ήταν η συμφωνία μου. Και κάπου κεί πάλι έρχεται κι άλλη πρόταση για καθημερινό babysitting σε 3 χρονών αγοράκι. Έτσι θα πάει όλο το καλοκαίρι μου. Πρωί λοιπόν babysitting και απόγευμα στον παιδότοπο. Ομολογώ πως αλλιώς φανταζόμουν το φετινό μου καλοκαίρι και αλλιώς μου έρχεται. Εδώ και δύο εβδομάδες, ο χρόνος μου για blogging είναι ελάχιστος έως και μηδαμινός. Όσο για τα μπάνια το καλοκαίρι...μάλλον θα είναι μετρημένα στο ένα χέρι. Χρόνος δέ για έξοδο δεν υπάρχει με τίποτα. Κι αν συμπεριλάβουμε και τις ενέσεις που κάνω το μήνα, μια δυο και τρεις φορές...το καλοκαίρι είναι μακρύ για μένα. Έχω στόχο όμως. Να μαζέψω λεφτά για να πάρω αυτό το δίπλωμα για μηχανάκι επιτέλους. 

Ας παρουσιάσω όμως τη νέα μου δουλειά. Το όνομα του παιδότοπου είναι Voll Haus, και πρόκειται για πολυκατάστημα επίπλων, ειδών υγιεινής, δίτροχων, θέρμανσης και οτιδήποτε άλλο. Εκεί δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο παιδότοπος με το ίδιο όνομα. Αλλιώς αν προτιμάται Voll Cafe. Οι γονείς πίνουν τον καφέ τους και τα παιδιά παίζουν στον παιδότοπο. Ίσως πρόκειται για τον μοναδικό στην πόλη, βρίσκεται στο δρόμο προς Παλαγία (για τους ντόπιους), που έχει και εξωτερικό αλλά και εσωτερικό παιδότοπο. Και φυσικά ελεύθερο πάρκινγκ και Wifi. Επιπλέον λειτουργεί κι ως πιτσαρία. Το Σάββατο δέ, ανάβει ο ξυλόφουρνος για την πίτσα.

Στο εσωτερικό του παιδότοπου υπάρχει στα δεξιά, όπως μπαίνεις, ένα air hockey το οποίο λειτουργεί με 0,50€ και δίπλα μια μπασκέτα που λειτουργεί με 1€. Στα αριστερά υπάρχει ένα ποδοσφαιράκι που λειτουργεί με 1€ και κερδίζει ο καθένας ένα μπαλάκι. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα καρουζέλ με μελισσούλες και ακριβώς δίπλα αυτά τα μηχανήματα, που βάζεις λεφτά και ότι πιάσεις και αν πιάσεις. Δίπλα του το τραμπολίνο λειτουργεί με 0,50€ για πέντε λεπτά. Παραδίπλα το κάστρο όπου έχει ελεύθερη είσοδο. Στη μέση του εσωτερικού παιδότοπου αλλά και στον τοίχο κοντά στην μπασκέτα, έχει τραπεζάκια με καρεκλάκια για τα μικρά παιδιά που θέλουν να κάτσουν να παίξουν κάποιο επιτραπέζιο ή παζλ, εφόσον το ζητήσουν ή και να ζωγραφίσουν. Δίπλα από αυτά του τοίχου τραπεζάκια υπάρχουν άλλα πιο μεγάλα τραπεζάκια με τρεις υπολογιστές και με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια για τους φίλους. Τέλος υπάρχουν και τέσσερα μηχανήματα που λειτουργούν με 0,50€, και κινούνται επί τόπου.  


Στον εξωτερικό παιδότοπο τα πράγματα διαφέρουν, μιας που όλα είναι ελεύθερα και μόνο το τραμπολίνο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το μέσα. Υπάρχει ο πύργος με δυο τσουλήθρες τη μπροστινή που είναι η μεγαλύτερη και την πίσω τσουλήθρα για μικρότερα παιδιά κυρίως κάτω των 4 ετών. Κούνιες, ειδική κούνια για μωρά παιδιά, τραμπάλες, μικρότερη τσουλήθρα, διακοσμητικά ζώα που σε περιμένουν να φωτογραφηθείς μαζί τους και ένα γύρω-γύρω όλοι, συνθέτουν ένα μοναδικό παιδότοπο, τόπο ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων.

Είναι μοναδικό το συναίσθημα, να έρχεσαι σε επαφή με μικρά παιδάκια και ειδικά όταν αυτά είναι συχνοί θαμώνες του καφέ-παιδότοπου κάθε φορά που έρχονται και σε συναντάνε να τρέχουν στην αγκαλιά σου και όταν φεύγουν να σου δίνουν ένα φιλί στο μάγουλο και μια μεγάλη αγκαλιά....που δεν στη δίνουν ούτε οι φίλοι σου....και την έχεις τόση ανάγκη!!! Αυτό το κρατάω. 

Καλό Καλοκαίρι!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Όταν πρωτοάνοιξε, πριν 5 χρόνια περίπου, ήμασταν συχνοί θαμώνες. Παρατηρώ μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει....δε θυμάμαι να υπήρχαν οι υπολογιστές που αναφέρεις και τα τραπεζάκια στη μέση δεν υπήρχαν, υπήρχαν μεγάλα τραπέζια και καρέκλες για τους μεγάλους. Πολύ ωραία πίτσα και καλτσόνε. Όταν έρθουμε Αλεξ/πολη θα το επισκεφτούμε και πάλι και να είσαι ακόμα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.