Μαζεύω καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα

Μπορεί να ακουστεί περίεργο όμως είναι αληθινό. Ένα πλαστικό καπάκι μπορεί να μοιράσει χαμόγελα, πολλά χαμόγελα. Η δράση ξεκίνησε το 2013, και αποκαλέστηκε ως «έτος των πλαστικών καπακιών» από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας Κερκυραίων Πρωτοβουλία, όπου πλήθος κόσμου καθώς και σχολεία όλων των βαθμίδων έσπευσαν να βοηθήσουν σε αυτή τη δράση που είχε ως σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξίδιων για άτομα με ειδικές ανάγκες. 


Φέτος αυτή η δράση συνεχίζεται, από το σύλλογο Σαμαρειτών-Διασωστών Ρόδου που στόχο έχει την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα. Το κάλεσμα είναι πανελλήνιο. Μέσα από το δελτίο τύπου που έβγαλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρουπόλεως και στάλθηκε σε όλα τα τοπικά μέσα, όλου του Νομού, πιάστηκα κι εγώ. Στόχος μου όμως δεν ήταν να μαζέψω μόνο εγώ πλαστικά καπάκια. Έλαβα την πρωτοβουλία και πέρασα το δελτίο τύπου στο σχολείο, όπου διδάσκει η μητέρα μου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλε/πόλεως. Όλοι ήταν πρόθυμοι μεγάλοι και κυρίως μικροί. Μια σακούλα στήθηκε στην τάξη της μητέρας μου και όμοια πράξανε και οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Τα μικρά παιδιά από την πρώτη τάξη ως και την έκτη δεν ξεχνούσαν ποτέ να πετάξουν το καπάκι από το μπουκάλι του νερού τους, στη ειδική σακούλα. Και όταν το ξεχνούσαν κάποιοι τους το θύμιζαν οι υπόλοιποι της τάξης. 


Μετά από δύο μήνες σχεδόν τα καπάκια μαζεύτηκαν, σε αριθμό να ξεπερνάει κατά πολύ τα 200. Μια πρωτοβουλία δική μου, έφτασε στο τέλος της και είμαι αρκετά χαρούμενη που βοήθησα με αυτό τρόπο- ώστε να μαζευτούν περισσότερα καπάκια απ΄ότι θα μάζευα μόνη μου. Ένα ευχαριστώ οφείλω στη μητέρα μου, που με άκουσε και ενδιαφέρθηκε να μπει στη δράση αυτή και να προωθήσει το αίτημα μου να κάνουν κάτι σαν σχολείο καθώς και τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η εν λόγω δράση μαζέματος πλαστικών καπακιών. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδα της δράσης Μαζεύω Καπάκια - Μοιράζω χαμόγελα στο facebook. Δείτε εδώ την ανάρτηση στη επίσημη σελίδα με κάποιες τροποποιήσεις που έκανα στις φωτογραφίες. Προς το παρόν δείτε εδώ ένα μικρό δείγμα. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.