Book Review: Το Χαμένο Σύμβολο - Dan Brown

Τα βιβλία του Dan Brown, με την πρώτη τους κυκλοφορία πάντα μου κέντριζαν τον ενδιαφέρον και αυτό γιατί μέσα από το βιβλίο έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω σε διάφορα μέρη στα οποία γίνεται αναφορά σε κάθε του βιβλίο είτε αυτή είναι η Βενετία είτε η Ρώμη είτε το Παρίσι είτε οπουδήποτε αλλού. Επιπλέον υπήρχαν και ιστορικά αληθινά γεγονότα τα οποία αγνοούσα. Λίγο πολύ τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα τα έχω δανειστεί και στην βιβλιοθήκη μου δεν υπάρχει κανένα. Έξι βιβλία όμως δεν είναι πολλά οπότε κάποια στιγμή θα τα αποκτήσω. Άλλωστε η τιμή των βιβλίων αυτών έχει πέσει στα 10€ το καθένα αρκετά καλή τιμή για βιβλίο από τα 15 και 20€ που δίνει κανείς για να αποκτήσει οποιοδήποτε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 

α) Συγγραφέας: Dan Brown 
β) Τίτλος: Το Χαμένο Σύμβολο 

γ) Έτος Έκδοσης: 2014 
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣΠλοκή: Μόλις φτάνει στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να δώσει μια διάλεξη, ο Ρόμπερτ Λάνγκντον έρχεται αντιμέτωπος με ένα παράξενο αντικείμενο στο οποίο βρίσκονται χαραγμένα πέντε σύμβολα. Πρόκειται για ένα είδος πρόσκλησης από αρχαίους καιρούς, και ο παραλήπτης είναι αναπόφευκτο να οδηγηθεί σε έναν κόσμο απόκρυφης και εσωτερικής, σοφίας χαμένο προ πολλού. Όταν ο Πίτερ Σόλομον πέφτει θύμα απαγωγής, ο Λάνγκντον καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος να σώσει τον φίλο και μέντορά του είναι να δεχτεί την πρόσκληση-πρόκληση του αντικειμένου, να σπάσει τον κώδικα και να ακολουθήσει τα ίχνη ως το τέλος. Έτσι, δεν αργεί να βρεθεί στο λαβύρινθο από στοές, κρυμμένους ναούς και αθέατες κρύπτες που βρίσκονται κάτω από την Ουάσινγκτον. Σε αυτό το σκοτεινό και επικίνδυνο σύμπαν κυριαρχούν τα ανεξιχνίαστα μυστικά των Μασόνων και οι αποκαλύψεις του Λάνγκντον οδηγούν σε μια ασύλληπτη και αμείλικτη αλήθεια.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Όπως όλα του τα βιβλία έτσι και αυτό υπάρχει από την αρχή του βιβλίου το μυστήριο, η δράση και μάλιστα αρκετά έντονη σε πολλά σημεία, αγωνία, αναφορές σε αληθινές υπάρξεις, μυστικές οργανώσεις, γεγονότα και τοποθεσίες και φυσικά ανατροπές μέχρι το τέλος. Μαζί και ο Ρόμπερτ Λάνγκτον με το ρολόι, που δεν αποχωρίζεται ποτέ, του Μίκυ Μάους. Όπως σε όλα του τα βιβλία έτσι και σε αυτό η ύπαρξη πολλών περιγραφών πάνω σε κάποιο αντικείμενο ή μια θεωρία ή μια επιστήμη καταντάει λίγο κουραστική και προσπαθεί σε συνδυασμό με την φαντασία του, ο συγγραφέας, να μας επιβάλει κάποια πράγματα. Παρόλα αυτά η γραφή του συγγραφέα είναι μοναδική, καταφέρνει να ενώσει την πραγματικότητα με μια ψεύτικη ιστορία που λίγο θες για να πιστέψεις ότι είναι κι αυτή αληθινή. Το τελείωμα του βιβλίου με ξένισε έως πολύ θα έλεγα. Γενικά μπερδεύτηκα και με τους πολλούς διαλόγους οπότε μου άφησε μια πικρή γεύση. Ωστόσο το βιβλίο γενικά διαβάζεται εύκολα, κάποια σημεία ίσως και να κουράζουν αλλά ο καθένας μπορεί να τα προσπεράσει. Σε σύγκριση με άλλα του βιβλία,όπως τον Κώδικα Ντα Βίντσι, το Χαμένο Σύμβολο, το βρήκα μέτριο. Ψιλοαπογοητεύτηκα με αυτό του το βιβλίο και ευτυχώς που το δανείστηκα και δεν το αγόρασα.3 στα 5* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.