«Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι»: Η νέα δουλειά της Εβρίτικης Ζυγιάς με "Τα Δίδυμα Τείχη"


Ένας νέος δίσκος, έρχεται να μπει στη συλλογή όσων λατρεύουν την ελληνική και δή θρακιώτικη παράδοση. Ο δίσκος με τίτλο «Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι» που σημαίνει «Κάντε ησυχία και ακούστε» είναι η νέα δισκογραφική δουλειά που παρουσιάζει ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Τα Δίδυμα Τείχη" σε συνεργασία με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά»
Οι φίλοι της παράδοσης, σίγουρα θα γοητευθούν από αυτήν την νέα αξιόλογη δουλειά, μιας που εκτός από τα τραγούδια που προήλθαν από καταγραφές των μελών του συλλόγου και του συγκροτήματος, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσει και ένα μοναδικό ένθετο 136 σελίδων,που περιλαμβάνει στις σελίδες του, την ιστορία των χωριών της Μακράς Γέφυρας και το πως προήλθαν τα ονόματα τους(αναφέρεται η πρώτη τούρκικη ονομασία σε ξεχωριστό πίνακα) καθώς και λαογραφικά στοιχεία του κάθε οικισμού. Όλα αυτά προέρχονται από καταγραφές και μαρτυρίες των κατοίκων που κατοικούν σήμερα στα χωριά. 

Ακόμη δίνονται λεπτομερείς περιγραφές για την ανδρική και γυναικεία ενδυμασία, που φορούσαν οι κάτοικοι μέχρι και το 1990. Επιπλέον πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από το αρχείο του συλλόγου "Τα Δίδυμα Τείχη", του Μορφωτικού Συλλόγου Ισαακίου, του ΚΑΠΗ Ισαακίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου, της Ασπρογέρακα Αθανασίας, της Καραμπασίδου Ελένης, της Καραμπασάκης Παρασκευής και της Γκιρτζιμάνη Αποστολίας. 

Στον δίσκο συμμετέχουν και ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας, που έγινε γνωστός από το The Voice, o Βαγγέλης Παπαναστασίου, Αναστάσιος Θεοδωράκης, Ζωή Παπαδάκη (τραγουδά στο κομμάτι 4), Χρυσούλα Ποτίδου (τραγουδά στο κομμάτι 7).Όλα τα τραγούδια ερμηνεύουν μέλη του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Τα Δίδυμα Τείχη".  


Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του συλλόγου, Απόστολο Πολυσάκη ο δίσκος είναι μία μοναδική ολοκληρωμένη δουλειά που παρουσιάζει όλες τις πτυχές ιστορίας και λαογραφίας των χωριών αυτών.


Ο δίσκος περιέχει 14 ανέκδοτα τραγούδια από χωριά της Μακράς Γέφυρας και προς το παρόν διατίθεται από τα «Δίδυμα Τείχη» και την Εβρίτικη Ζυγιά. Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2553026726 ή στο e-mail didymateichi@yahoo.gr ή στο evritikizygia@gmail.com.

Εξώφυλλο & Οπισθόφυλλο

Ακούστε αποκλειστικά από το κανάλι μου το τραγούδι "Βαριά βαριά συννέφιασι"

Ακούστε από το κανάλι του συλλόγου "Τα Δίδυμα Τείχη" αποσπάσματα τραγουδιών καθώς και το ομότιτλο τραγούδι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.