Book Review: Δίδυμα Φεγγάρια - Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Φέτος το Πάσχα είχα την ευκαιρία να διαβάσω κάποια βιβλία που μου δάνεισαν εδώ και καιρό και δεν προλάβαινα λόγω άλλων υποχρεώσεων. Για τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση Ζαϊρη έχω αναφερθεί μάλιστα μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα που έκανα πριν λίγο καιρό, σχετικά με Ελληνίδες συγγραφείς που ξεχώρισαν και μπήκαν στην καρδιά μας. Είναι από τις λίγες Ελληνίδες συγγραφείς που έχω σχεδόν όλα της τα βιβλία. Παρόλα αυτά  μπορώ να πω ότι έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία της, περίμενα και το πολυαναμενόμενο βιβλίο της με τίτλο "Δίδυμα Φεγγάρια", που τόσο διαφημίστηκε, να μην με απογοητεύσει. Αν και το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκίνησα να το διαβάζω σε μορφή e-book, τελικώς το άρχισα από την αρχή από τη στιγμή που μου το δάνεισε μια φίλη και συνάδελφος της μαμάς μου. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
α) Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη 
β) Τίτλος: Δίδυμα Φεγγάρια
γ) Έτος Έκδοσης: 2014 
δ) Έκδοση: Εκδόσεις Ψυχογιός

Πλοκή: …Κι ύστερα έκλεισε τα χέρια του γύρω μου κι ύστερα βυθίστηκα στην αγκαλιά του άντρα που αγαπούσα. Το χαμόγελό του έγινε ένα με το τρέμουλο της καρδιάς μου. Κι ύστερα θόλωσαν τα μάτια μου από τη γλύκα του σμιξίματός μας. Ακόμα και το φεγγάρι θολό μού φάνταζε. Ήταν εκείνη η ώρα η παραδεισένια. Η ώρα που τα δυο κορμιά μας έγιναν ένα. Ο Ανδρέας μού έλεγε πως με αγαπούσε. Και το ολόγιομο φεγγάρι άκουσε τα λόγια του, έγινε κατακόκκινο από χαρά κι έγειρε για να δροσιστεί στο κανάλι του γλυκού νερού που λίμναζε ανάμεσα στους καλαμιώνες. Το άκουσα στ’ αλήθεια να αναστενάζει από ευτυχία. Το κοίταξα πώς έλαμπε ψηλά στον ουρανό. Το κοίταξα πώς λουζόταν στο νερό δίπλα μου. Ήταν ευλογημένη εκείνη η νύχτα. Η νύχτα με τα δίδυμα φεγγάρια...  Ένας πρίγκιπας. Ένα άσπρο άλογο. Μια νύχτα με δίδυμα φεγγάρια, που ανάσαινε την ομορφιά της Κερκίνης. Κι η Αλίκη φέρνει στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια. Μόνο που αναγκάζεται να πουλήσει το ένα της παιδί… Η Αγάπη και η Ελισάβετ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Μεγαλώνουν χωρίς να ξέρουν την ύπαρξη η μια της άλλης. Μέχρι που οι ζωές τους μπλέκονται αδυσώπητα. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αναπνοή του Θεού πάνω στη γη. Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που χορεύει ανάμεσα στο όνειρο και την αλήθεια, προσπαθώντας να κεντήσει την ίδια την αγάπη.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Ένα βιβλίο όπου η ιστορία του είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα κάτι που φαίνεται και από την περιγραφή στο εξώφυλλο. Όπως από το εξώφυλλο έτσι και από την περίληψη είναι λίγο πολύ γνωστό πως η όλη υπόθεση πρόκειται για μια ιστορία αγάπης-μίσους. Βέβαια σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως από την περίληψη είναι λίγη που μας δίνει η συγγραφέας για την όλη ιστορία που παρουσιάζει μέσα στο βιβλίο. Η ιστορία είναι χωρισμένη σε κεφάλαια, μιας που στο ένα κεφάλαιο γνωρίζουμε την ιστορία της Αγάπης και στο άλλο κεφάλαιο την ιστορίας της Ελισάβετ, της άλλης δίδυμης αδελφής. Δυο διαφορετικοί χαρακτήρες, δυο διαφορετικές προσωπικότητες με διαφορετικά βιώματα. Μαγικές περιγραφές από την όμορφη Κωνσταντινούπολη, από το ταξίδι της Ελισάβετ εκεί. Όμορφες περιγραφές και από το βίο του πάτερ Αμβρόσου, στον Άγιο όρος. Ένα βιβλίο με πολλά συναισθήματα, πολλές εκπλήξεις και ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος. Το εν λόγω βιβλίο έχει πολλά θετικά...ωστόσο το μείον του είναι ότι υπάρχουν σκηνές που επαναλαμβάνονται χωρίς να έχουν ουσία, σε σημείο μάλιστα να κουράζουν και να τις προσπερνάω. Παρόλα αυτά είναι μία υπέροχη ιστορία, αρκετά καλογραμμένη και το τέλος να ικανοποιεί τον αναγνώστη. 

Σαφώς και η μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση είναι απογοητευτική, μιας που ως είθισται αλλάζουν σκηνές και πρόσωπα με αποτέλεσμα να χαθεί η ουσία από την όλη υπόθεση που τόσο όμορφα παρουσιάζει η συγγραφέας στο βιβλίο. 

3 στα 5

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.