Δημιουργία λογαριασμού PayPal και σύνδεση στο Εbay

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και γενικά από τότε που μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο, όλο και αυξάνονται τα online e-shop και η αγορά προϊόντων σε πολύ πιο χαμηλή τιμή από ιστοσελίδα που ανήκει εκτός συνόρων. Πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές θα προτιμήσουν να αγοράσουν πχ ένα κινητό μέσω διαδικτύου παρά από κάποιο κοντινό τους κατάστημα. Και ο λόγος φυσικά που προβαίνουν σε αυτήν την αγορά είναι κυρίως για την τιμή. Η τιμή ενός πχ κινητού σε ένα διαδικτυακό κατάστημα θα είναι πιο οικονομικός απ΄ότι σε ένα κατάστημα της γειτονιάς....Στο διαδίκτυο πολλές φορές δεν πληρώνεις το αντίτιμο με την παραλαβή του αντικειμένου που παρήγγειλες. Στο διαδίκτυο και σε sites όπως e-bay, amazon και άλλες τέτοιες παρόμοιες σελίδες, η πληρωμή γίνεται με τον πιο γνωστό πλέον τρόπο, μέσω PayPal. 

Τι είναι το PayPal;

Το PayPal είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο στις χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα άρχισε να γίνεται τα τελευταία χρόνια ωστόσο όμως κάποιοι δεν γνωρίζουν επακριβώς τι είναι, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που το αντιμετωπίζουν με καχυποψία και επιφυλακτικότητα. Tο PayPal είναι μια ιστοσελίδα που δρα ως μεσάζοντας για τις πληρωμές μας στο Internet, στις επιχειρήσεις που το υποστηρίζουν, με στόχο να παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές μας, σε σχέση με την απλή χρήση κάρτας. Ένας λογαριασμός PayPal μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ηλεκτρονική πίστωση από ένα τραπεζικό λογαριασμό ή από μια πιστωτική ή χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα. Με το PayPal οι πληρωμές γίνονται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. 

Πως δημιουργούμε λογαριασμό στο PayPal;

Κατά την είσοδο στην σελίδα του PayPal κάνουμε εγγραφή εδώ επιλέγοντας τον τύπο του λογαριασμού (προσωπικός ή για επιχειρήσεις) και συνεχίζουμε στα επόμενα βήματα, που θα εμφανίσει. Στα επόμενα βήματα ζητάει το e-mail και έναν κωδικό με τον οποίο πάντα θα γίνεται η σύνδεση στο λογαριασμό καθώς και την χώρα. Αμέσως μετά εισάγουμε τα ακριβή προσωπικά στοιχεία μας, σε λατινικούς χαρακτήρες, καθώς και το κινητό σας. Αμέσως μετά μπορούμε να καταχωρήσουμε εκεί τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Mastercard, American Express ή Discovery.

Για σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού στο PayPal, δηλαδή χρεωστικής κάρτας κάνουμε κλικ στο Link a bank account. Για πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες κάνουμε κλικ στο Link a card.(φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία). Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τα στοιχεία της κάρτας ή του λογαριασμού. Για το CCV ο τριψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας.
Και στις δύο περιπτώσεις και μόλις αναγνωριστεί η κάρτα ή ο λογαριασμός πατάτε πάνω στην κάρτα και ζητάτε Επιβεβαίωση (Confirm). Θα σας ζητηθεί ένας 4ψηφιος κωδικός (4 digital code) όπου πρέπει να τον βάλετε εντός λίγων ημερών καθώς σας αφαιρείται 1,5€. Στην πρώτη σας αγορά, το ποσό επιστρέφεται. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εδώ καλό είναι αν διαθέτετε κωδικούς ebanking της τράπεζας που έχετε λογαριασμό ή έχει εκδοθεί η κάρτα να κάνετε είσοδο και απλά να πάτε να δείτε την κίνηση του λογαριασμού ή της κάρτας. Στις κινήσεις θα βρείτε τον 4ψηφιο κωδικό. Μόλις τον βάλετε είστε έτοιμοι για αγορές. Σε αντίθετη περίπτωση απλά πάτε σε ένα ΑΤΜ ή στην τράπεζα και ζητήστε κίνηση λογαριασμού. 

Σύνδεση στο Εbay.

Αν δεν έχουμε λογαριασμό στο ebay κάνουμε έναν εύκολα. Θα μας ζητηθεί το e-mail καθώς και τον κωδικό που έχουμε βάλει για την είσοδο στο ebay. Βάζουμε σε λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία επικοινωνίας μας(διεύθυνση, ΤΚ,κ.α). Γίνεται η επιβεβαίωση και μέσω e-mail και είμαστε έτοιμοι. Μεταβαίνουμε στο My Ebay, που υπάρχει δεξιά επάνω και μετά στην καρτέλα Account. Αριστερά στην στήλη κάτω από το My Account επιλέγουμε το PayPal Account αμέσως μετά κάνουμε σύνδεση του λογαριασμού PayPal με το ebay κάνοντας κλικ στο Link My PayPal Account. Θα μεταφερθούμε αυτόματα στην σελίδα του PayPal όπου θα μας ζητηθεί να κάνουμε σύνδεση. Αυτό ήταν η σύνδεση PayPal στο Ebay έγινε. Τώρα έτοιμοι για αγορές.

Πως ολοκληρώνεται η αγορά από το Ebay;

Αφού έχουμε επιλέξει τα προϊόντα μας πηγαίνουμε στο καλάθι πατάμε για συνέχεια στο Proceed to checkout μέχρι να μεταφερθούμε σε σελίδα που θα μας ζητάει τον τρόπο πληρωμής. Εκεί επιλέγουμε μέσω PayPal. Θα μας βγάλει τη σελίδα με το ποσό (στα αριστερά) και τα στοιχεία μας (στα αριστερά) Πατάμε Confirm and Pay για να ολοκληρωθεί η αγορά.

Για κάθε προϊόν που κάνετε αγορά λαμβάνετε απόδειξη μέσω e-mail, απόδειξη από το e-bay και απόδειξη από το PayPal. 

Για οτιδήποτε απορίες επικοινωνήστε μαζί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.