Θέατρο/Review: Ένα εξοχικό παρακαλώ

Πάνε σχεδόν τρία χρόνια, από την τελευταία θεατρική παράσταση που έχω παρακολουθήσει. Συγκεκριμένα η τελευταία παράσταση που θυμάμαι να έχω παρακολουθήσει ήταν οι «Άντρες έτοιμοι για όλα». Λόγω φυσικά κάποιων επαγγελματικών αλλά και οικογενειακών υποχρεώσεων, έμεινα μακριά από τα θέατρα, που τα καλοκαίρια συχνά πυκνά, περιοδεύουν. Η αλήθεια είναι ότι όσοι ζουν στην επαρχία, κι αγαπάνε το θέατρο, περιμένουν το καλοκαίρι για να απολαύσουν μια καλή θεατρική παράσταση αλλά και να δουν από κοντά αγαπημένους ηθοποιούς.

Η παράσταση «Ένα εξοχικό παρακαλώ» είναι μια παράσταση που ήθελα να δω για πολλούς λόγους, από τη στιγμή που διάβασα το καλοκαιρινό πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων της πόλης μου αλλά και από τη στιγμή που είδα επιτέλους την αφισοκόλληση. Καταρχάς λόγω Μαριάννας Τουμασάτου, άλλωστε έχω κάνει λόγο σε παλιότερη ανάρτηση ότι είναι από τις αγαπημένες μου γυναίκες ηθοποιούς, την οποία είχα και έχω την τύχη να την δώ από κοντά για τρίτη φορά. Κατά δεύτερον λόγω και του υπόλοιπου κάστ, αφού η πλειοψηφία αυτών, ήταν ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην αγαπημένη σειρά, Οι Συμμαθητές. Κατά τρίτον, λόγω φυσικά του ηθοποιού Κώστα Αποστολάκη, ένας μοναδικός ηθοποιός που όπου κι αν παίξει είναι εξαιρετικός. 

Στα του θεάτρου τώρα....η παράσταση ήταν πολύ ωραία, με πολύ γέλιο με αστείες ατάκες, ωραίο σενάριο και απόδοση εκπληκτική από όλους τους ηθοποιούς, με τον Κώστα Αποστολάκη, σε μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία. Από το δεύτερο μέρος και μετά, το γέλιο απογειώνεται, μετά και την εμφάνιση του απολαυστικού Σπύρου Πούλη. Ευτυχώς οι βωμολοχίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της παράστασης ήταν ήπιες. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να μην υπάρχουν διότι παρακολουθούν την παράσταση και μικρά παιδιά. Οποιοσδήποτε παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση, θα περάσει σίγουρα ένα απολαυστικό δίωρο.  
Το σκηνικό


ΠΛΟΚΗ: Ένα χαλαρό οικογενειακό σαββατοκύριακο στο εξοχικό μετατρέπεται σε τραγικωμωδία, καθώς συμβαίνουν πολλά αναπάντεχα γεγονότα. Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι. Ποιος θα πάρει αυτό που θέλει, ποιος θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιος θα φύγει με τα λεφτά, ποιος με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.