5 Έλληνες YouTubers που μπορούν να σε «χαλαρώσουν»

Τα τελευταία χρόνια, στην κοινότητα του YouTube, ολοένα και αυξάνονται τα κανάλια και οι Youtubers που ασχολούνται με τα ASMR βίντεο. Τα βίντεο αυτά χαλαρώνουν τον οποιονδήποτε που τα παρακολουθεί και είναι ικανά να τον κοιμίσουν. Μάλιστα τα βίντεο αυτά έχουν αποσπάσει εκατομμύρια views, με τους ειδικούς επιστήμονες να μην μπορούν να καταλάβουν το γιατί. 

Τι είναι όμως το ASMR βίντεοΤο ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) σημαίνει «Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού». Είναι μια κατάσταση του νευρικού συστήματος κατά την οποία το άκουσμα μιας ψιθυριστής φωνής προκαλεί σε κάποια άτομα ταυτόχρονη ενεργοποίηση πολλών αισθήσεων. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλείται μέσα από διάφορες τεχνικές. Τέτοιες τεχνικές είναι η απαλή μουσική, ένα άγγιγμα, μια ψιθυριστή φωνή που μιλάει ή διαβάζει ένα βιβλίο, διάφοροι ήχοι που προέρχονται από μασούλημα, χτυπήματα (αργά ή και γρήγορα), από ξύσιμο αλλά και από άνοιγμα κουτιών.

Ποιοι και γιατί βλέπουν τα ASMR βίντεο; Τα ASMR βίντεο, εκτός από το να διεγείρουν τον οποιονδήποτε που τα παρακολουθεί, προσφέρουν πολλά σε όσους τα βλέπουν. Τα ASMR βίντεο τα παρακολουθούν όσοι θέλουν να χαλαρώσουν, να διώξουν το στρες και να κοιμηθούν πιο εύκολα. Μικρό είναι το ποσοστό αυτών που έχουν δηλώσει πως βλέπουν τα βίντεο ως μέσο επίτευξης της σεξουαλικής διέγερσης. 

Με μια αναζήτηση στο YouTube, θα βρείτε πολλά κανάλια που ανεβάζουν ASMR βίντεο. Τα ξένα κανάλια που ασχολούνται με αυτά τα βίντεο είναι πολλά, και κάποια από αυτά έχουν και κέρδος. 

Προσωπικά αυτά τα περιβόητα ASMR βίντεο, τα ανακάλυψα, τους τελευταίους πέντε μήνες, εντελώς τυχαία και μπορώ να πώ ότι, όταν είμαι μόνη μου σπίτι αλλά και να μην είμαι φοράω ακουστικά, όντως σε χαλαρώνουν, και σε κοιμίζουν. Με αφορμή λοιπόν κάποιους ξένους Youtubers, που άρχισα να ακολουθώ το τελευταίο διάστημα, έψαξα να βρω και δικούς μας Έλληνες Youtubers που να ασχολούνται με αυτά τα βίντεο. Και ναι.... και βρήκα και άρχισα να τους ακολουθώ αλλά και τους ξεχώρισα, μεταξύ κάποιων άλλων. 


Νο1. Cutebunny992 ASMR
Η Μαριάννα δημιούργησε το Νοέμβριο του 2014, το δικό της κανάλι στο Youtube, με όνομα Cutebunny992 ASMR. Όπως προδίδει από το όνομα της, καταπιάνεται με τα ASMR βίντεο και χαλαρώνει Έλληνες και Ξένους θεατές. Έχει συνολικά 111.367 συνδρομητές ενώ τα βίντεο της συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 21.000.000 προβολές. Βρείτε το κανάλι της εδώ.

Νο2. Peggy WhispersInChaos
Η Πέγκυ δημιούργησε τον Οκτώβριο του 2008, το δικό της κανάλι στο Youtube, με όνομα Peggy WhispersInChaos. Από το 2015 μέχρι και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τα ASMR βίντεο. Έχει συνολικά 3.704 συνδρομητές ενώ τα βίντεο της συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 350.000 προβολές. Βρείτε το κανάλι της εδώ.

Νο3. GREEK ASMR
Η Βίκυ δημιούργησε τον Δεκέμβριο του 2014, το δικό της κανάλι στο Youtube, με όνομα GREEK ASMR. Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα ASMR βίντεο. Έχει συνολικά 3.118 συνδρομητές ενώ τα βίντεο της συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 490.000 προβολές. Βρείτε το κανάλι της εδώ.

Νο4. Aphrodite Gr
Η Αφροδίτη δημιούργησε τον Νοέμβριο του 2012, το δικό της κανάλι στο Youtube, με όνομα Aphrodite Gr. Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα ASMR βίντεο. Έχει συνολικά 1.932 συνδρομητές ενώ τα βίντεο της συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 233.000 προβολές. Βρείτε το κανάλι της εδώ.

Νο5. ASMR Bholder
Ο Στέφανος δημιούργησε τον Ιούνιο του 2016, το δικό του κανάλι στο Youtube, με όνομα ASMR Bholder. Είναι σχετικά καινούριος στα ASMR βίντεο, αφού ασχολείται με αυτά σχεδόν ένα χρόνο. Έχει συνολικά 55 συνδρομητές ενώ τα βίντεο του συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 3.000 προβολές. Βρείτε το κανάλι του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.