Το μπαούλο της γιαγιάς #6

Το μπαούλο της γιαγιάς επιστρέφει και ανοίγει για έκτη φορά, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ανανεωμένο και δίνει μικρά tips για καθημερινά πράγματα. Μια στήλη που είχα παραμελήσει αρκετά, λόγω άλλων θεμάτων. Από το 2016 και μετά στις αλλαγές που γίνονται στη σελίδα, επισημαίνω την επιστροφή και παλιών στηλώνΗ στήλη αυτή λοιπόν περιλαμβάνει νέα tips. Συμβουλές από πάππου προς πάππου, που λένε, που μου έχουν δώσει αλλά και έχω ακούσει από γιαγιά, μαμά, και θείες. Συμβουλές που έρχονται από εσάς τους ίδιους αναγνώστες. 

1. Λακ για Μελάνι στα ρούχα
Έχετε λερωθεί με μελάνι, στα ρούχα και ψάχνεις να βρεις τον τρόπο για το πως θα το ξεβγάλεις. Σου έχω τη λύση. Ψεκάστε με λακ στο σημείο του λεκέ στο ρούχο και στη συνέχεια πλύνετε το κανονικά. Η λακ θα σταθεροποιήσει το μελάνι και θα το εμποδίσει να απλωθεί και να ποτίσει το ρούχο.

2. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας.
Έχει αποδειχτεί ότι μαγειρεύοντας και σκεπάζοντας τα σκεύη μαγειρικής, εξοικονομείτε χρόνο αλλά και χρήμα. Με κλειστό το καπάκι θα χρειαστείτε το μισό χρόνο μαγειρέματος ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το ρεύμα. 

3. Μουστάρδα στον πάγκο κοπής
Οι ξύλινοι πάγκοι κοπής είναι συχνό αντικείμενο που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά. Παρόλα αυτά ένα πλύσιμο δεν είναι αρκετό ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τροφών.  Για να αποστειρώσετε το δικό σας πάγκο κοπής βάλτε λίγη ποσότητα μουστάρδας επάνω του και τρίψτε καλά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με μπόλικο νερό. 

4. Αναπτήρας...μακαρόνι
Χρειάζεστε μακρύ αναπτήρα για να ανάψετε ένα ρεσό κερί ή τη φωτιά στο τζάκι ή οτιδήποτε άλλο που δεν φτάνει το χέρι σας; Ανάψτε ένα μακαρόνι σπαγγέτι και γρήγορα στο κεράκι σας ή στο τζάκι. 

5. Κρύο νερό για λεκέ από λευκό κρασί
Σε αντίθεση με το κόκκινο, ο λεκές από λευκό κρασί για να απομακρυνθεί χρειάζεται να ρίξετε κρύο νερό, ώστε να τον ξεφορτωθείτε. Αφότου τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, ψεκάστε το λεκέ με λίγο νερό και απορρυπαντικό πιάτων προτού βάλετε το λερωμένο ύφασμα για πλύσιμο. 

6. Ξίδι για λεκέ από μπύρα
Για να απομακρύνετε το λεκέ από μπύρα αλλά και τη χαρακτηριστική μυρωδιά της, αφήστε το λερωμένο ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε ένα διάλυμα όπου θα έχετε ρίξει μισό φλιτζάνι ξίδι και δυο φλιτζάνια νερό. 

7. Ξίδι για λεκέ από πούδρα
Λερώσατε τα ρούχα σας με πούδρα. Αρχικά μην τρίψετε για κανένα λόγο με το χέρι το σημείο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε λίγο λευκό ξίδι και ανακατέψτε το με νερό. Έπειτα βουτήξτε το ρούχο με το λεκέ μέσα στο μπολάκι με το μείγμα. Μετά από ένα ελαφρύ τρίψιμο, ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί. 

8. Για βουλωμένους νεροχύτες με λίπη
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στο σωλήνα μια κούπα αλάτι με μια κούπα μαγειρική σόδα και στη συνέχεια βραστό νερό. Το πρόβλημα σας θα λυθεί αμέσως. 


Το μπαούλο της γιαγιάς για σήμερα κλείνει. Την επόμενη φορά με περισσότερες ακόμα μικρές συμβουλές για μικρά καθημερινά πράγματα.

Αν έχεις κι εσύ να προτείνεις μια συμβουλή, στείλε μου την εδώ ώστε να τη δεις δημοσιευμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.