Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!
ΚΑΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Book Review: Το Σπίτι των Σκιών - Χρυσηίδα Δημουλίδου

9 Ιουλ 2014


Από τη μέρα της κυκλοφορίας του, ήθελα να το αποκτήσω και να το έχω στην βιβλιοθήκη μου. Για πολλούς λόγους άργησε να έρθει στην κατοχή μου. Μέχρι πριν λίγες μέρες όπου και μου το έκαναν δώρο γενεθλίων. Ναι η αλήθεια είναι πως όταν με ρώτησαν τι θα ήθελα για δώρο γενεθλίων είπα το βιβλίο το συγκεκριμένο. Άλλωστε είναι λίγο πολύ γνωστό στο οικείο περιβάλλον μου πως είμαι λάτρης με αυτού του είδους βιβλία και πόσων μάλλον με την συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου(από τις αγαπημένες μου). Η αίσθηση του να κρατάς ένα καινούριο βιβλίο και πόσο μάλλον που θα σου ανήκει και θα βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σου είναι διαφορετική αλλά και μοναδική. "Ναι. Ένα ακόμη βιβλίο στη συλλογή μου".

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:

α)Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου 
β)Τίτλος: Το Σπίτι των Σκιών 

γ)Έτος έκδοσης: 2013 
δ)Έκδοση: Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Ένα εξώφυλλο που πραγματικά σε μαγνητίζει και ταυτόχρονα μπορεί και να σε τρομάζει. Μέσα σε 4 μέρες τα συναισθήματα που σου βγάζει το βιβλίο: από την χαρά-αγάπη στο μίσος, από τον τρόμο στον φόβο και από τη συγκίνηση στην λύτρωση. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με πολύ ωραία πλοκή, με εναλλαγές συναισθημάτων και ανατροπές και αγωνία μέχρι το τέλος. Εξαιρετικές εναλλαγές και στον χρόνο. Μοναδική η αναπαράσταση των γεγονότων του ελληνο-ιταλικού πολέμου που σε πάει αρκετά χρόνια πίσω και σε κάνει σαν τα ζεις σαν να ήσουν εκεί. Τέλος, οι ορισμένες διάσπαρτες φράσεις στο βιβλίο όπου περνάει κοινωνικά, πολιτικά και άλλου είδους μηνύματα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο.

Πλοκή: Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει πυρκαγιά στις καρδιές της δεκαοχτάχρονης μαθήτριας Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως την ημέρα του γάμου τους, ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η γη της πατρίδας της. Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ψάχνοντας για σπίτι, ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη από χρόνια έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει αποκαλύπτεται κάτω από μια παλιά ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νέου ζευγαριού στις αρχές του αιώνα? η κοπέλα της μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό. Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάσταση της, αρχίζουν να συμβαίνουν κάποια περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού της τοιχογραφίας, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την...

5 στα 5

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δημοσίευση σχολίου