R.I.P Καλό ταξίδι Παντελή Παντελίδη

Η είδηση του θανάτου του σήμερα το πρωί έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Στο άκουσμα της είδησης όλοι νόμιζαν πως ήταν άλλη μία φάρσα/ραδιοαρβύλα από αυτές που κυκλοφορούν συχνά πυκνά στα social media. Ο τραγουδιστής που ήρθε ξαφνικά στη ζωή μας, που σε άλλους άρεσε και σε άλλους δεν άρεσε, ο Παντελής, έφυγε στα 30 του χρόνια τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα.  

Λίγες ώρες πριν ο τραγουδιστής αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μια άλλη κοπέλα κάπου στην Πελοπόννησο, έχασε τη ζωή της. Για το θάνατο της κοπέλας φυσικά λίγοι είναι αυτοί που το γνωρίζουν. Πόσω μάλλον για το θάνατο κάποιου άλλου. Για το θάνατο του τραγουδιστή όμως η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί. Δύο τραγικοί θάνατοι στην άσφαλτο, δυο νέα παιδιά που έφυγαν νωρίς και τόσο άδικα.  Ο θάνατος τελικά δε ρωτάει που θα χτυπήσει...ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις...δεν έχει επίθετο!!!

Σοκ, πίκρα, στεναχώρια για δυο παιδιά που έφυγαν νωρίς, πάνω στην άσφαλτο, ανεβάζοντας τα νούμερα, σε στατιστικό επίπεδο, σε τροχαία ατυχήματα. Η ζώνη λένε σώζει ζωές και δεν είναι τυχαίο πως όσοι "σβήνουν" στην άσφαλτο είναι επειδή δεν τη φόρεσαν. Και στις δυο περιπτώσεις θανάτου φαίνεται πως οι δύο οδηγοί δεν την φορούσαν. Φορέστε αυτή τη ρημάδα τη ζώνη, μήπως και ελαττωθούν λοιπόν τέτοιου είδους ατυχήματα. Οδηγάτε προσεχτικά, χωρίς υπερβολική ταχύτητα, χωρίς να μιλάτε στο τηλέφωνο, χωρίς να στέλνετε μηνύματα, χωρίς να κάνετε οτιδήποτε....

R.I.P για την κοπέλα. R.I.P για τον Παντελή. Ναι τον Παντελή και όχι τον Παντελίδη. 

Ακούω και διαβάζω σήμερα (18/2/2016) μετά την επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Παντελή (Παντελίδη), μερικούς που βρίζουν αυτούς που - όσο ζούσε ο Παντελής τον έκραζαν - ξαφνικά θυμήθηκαν τον τραγουδιστή και στέλνουν συλληπτήρια στην οικογένεια του. Τον φάγανε, λένε. Ρε πάτε καλά...εδώ χάθηκε μια ψυχή, ένα νέο παιδί που τόλμησε και κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει γνωστός μέσα από τα τραγούδια του στο Youtube, να αγαπηθεί στο νεανικό και όχι μόνο κοινό, να τον αγαπήσουμε και εσείς το χαβά σας; Ο οποιοσδήποτε αν έχει(είχε) κόντρα με το παιδί - που λέγεται Παντελής Παντελίδης, δεν έκανε κέφι με τα τραγούδια του ή πολύ απλά δεν τον γούσταρε δε σήμαινε ότι ήθελε και το κακό του, απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ - ο καθένας μας έχει τα δικά του γούστα στις μουσικές του επιλογές. Δεν αρέσουν όλοι πάντα. Από την αρχή που μπήκε στη ζωή μας, έφαγε τόσο κράξιμο που ακόμα δεν καταλαβαίνω το λόγο. Ίσως και να ζήλευαν. 

Παράτησε μια σίγουρη δουλειά, το πολεμικό ναυτικό για να κάνει αυτό που ήθελε...να γίνει τραγουδιστής...κι ας έχουμε γεμίσει αντιγραφές...Τα όνειρα του καθενός δεν μπορείς να τα σταματήσεις και ο χρόνος θα δείξει αν αξίζουν να μείνουν. Παντελή τώρα που έφυγες σε θυμήθηκαν όλοι...καλά λένε πως μόνο όταν φύγει κάποιος καταλαβαίνεις την αξία του.

Στεναχωρέθηκα και ακόμα δεν το πιστεύω πως ο Παντελής έφυγε. Νομίζω είναι φάρσα. Λες γιατί; Αυτά τα "γιατί" που "τρώνε" τον καθένα όταν χάσει κάποιον δικό του. Αυτά τα "γιατί" που δεν πρόκειται απάντηση να πάρει κανείς μας. Κι έχω χάσει κι εγώ δικό μου άνθρωπο... όλοι έχουμε χάσει!!! 

Ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος, αναπάντεχος, απρόσμενος, άδικος και σοκαριστικός. Όπως είπαν και κάποιοι τραγουδιστές, ο Παντελής ήταν από τους τραγουδιστές που ήρθε ξαφνικά στη ζωή όλων μας, έκανε ταραχή και έφυγε τόσο ξαφνικά. Μερικά τραγούδια του που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο από το πρωί είναι, "Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε", "Παραμυθιάζομαι", "Της καρδιάς μου το γραμμένο", "Πίνω από 'κεί ψηλά για σένα". Τα τραγούδια του θα τ΄ακούμε για πολύ ακόμα πάντως κι ας λένε κάποιοι το αντίθετο. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Καλό ταξίδι Παντελή...!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.