Book Review: Φόνος 5 αστέρων - Έλενα Ακρίτα

Κληρονομιές, εκβιασμοί, κρυμμένα πάθη, θαμμένες αλήθειες, ερωτικά σκάνδαλα, συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει... μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει...Μέσα σε όλα αυτά και δύο φόνοι με διαφορά 10 ετών. Η Έλενα Ακρίτα για πρώτη φορά δοκιμάζεται και τολμά να γράψει αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο "Φόνος 5 αστέρων". Ένα βιβλίο διαφορετικό απ΄αυτά που έχει γράψει, λέει φίλος μου και φανατικός αναγνώστης της συγγραφέας. 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
α) Συγγραφέας: Έλενα Ακρίτα 
β) Τίτλος: Φόνος 5 αστέρων
γ) Έτος Έκδοσης: 2015 
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΔιόπτραΠλοκή: Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν… Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος. Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. Λόγοι υγείας; Ατύχημα; Φόνος; «ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» ουρλιάζουν πανευτυχή τα πρωτοσέλιδα: O φόνος «πουλάει». Και σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων 5 αστέρων, μόνο ένας φόνος 5 αστέρων αρμόζει. Η κόρη του μαζί με τη φίλη της δημοσιογράφο ξεκινούν μια αγωνιώδη έρευνα που θα τις βυθίσει στα πιο σκοτεινά στρώματα της «καλής» κοινωνίας. Από τη Βοστόνη στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στην Αθήνα, οι δρόμοι της νύχτας θα τις οδηγήσουν σε μυστικά και ψέματα. Σε κληρονομιές, εκβιασμούς και κρυμμένα πάθη. Σε θαμμένες αλήθειες κι ερωτικά σκάνδαλα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει. Και αδειάζει γρήγορα. Γιατί στην πραγματικότητα απομένουν μόνο 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει.Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Είναι αλήθεια ότι από τις εκδόσεις Διόπτρα έχω λίγα βιβλία, από την αστυνομική λογοτεχνία, αλλά καλά. Από τη στιγμή που άκουσα ότι η συγγραφέας θα κυκλοφορήσει αστυνομικό μυθιστόρημα, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσω και να διαβάσω για πρώτη φορά ένα βιβλίο της καθώς δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω άλλο προηγούμενο βιβλίο της...Ο «Φόνος 5 αστέρων» έγινε το βιβλίο που δεν ήθελα να λείπει από τη βιβλιοθήκη μου, μετά και από τον απόηχο που δημιούργησε. Αυτό το βιβλίο πραγματικά, όπως είπε κι ένας φίλος, δεν είναι να το διαβάσεις καθημερινή καθώς δε θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η ιστορία είναι καλογραμμένη απλά, έχει ενδιαφέρον, μυστήριο, ένταση αλλά και μία απρόσμενη ανατροπή στο τέλος. Παρόλα αυτά το δικό μου ενδιαφέρον ξεκίνησε από τη μέση και μετά. Επιπλέον με ενόχλησαν σε αρκετά σημεία του βιβλίου, οι λαϊκές εκφράσεις και οι ατάκες σε συνδυασμό με το καυστικό και ειρωνικό χιούμορ που διακρίνει τη συγγραφέα αλλά και μια υποβόσκουσα ειρωνεία απέναντι στην τάξη των πλούσιων. Το φινάλε ήταν κάπως προβλέψιμο από την πλευρά μου(και ίσως σε άλλους φαν τέτοιου είδους μυθιστορήματος) ακόμα και για την ταυτότητα του δράστη, αφού υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν προς τα εκεί. Πρόκειται όμως για ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο την ελληνική κοινωνία και τα σύγχρονα προβλήματά της, που αν και μέτριο για το είδος του, αξίζει να διαβαστεί, μιας που πρόκειται για το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ε.Ακρίτα. 

3 στα 5(Κριτική μου για το all4fun)* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.