REVIEW: 2ος Μαραθώνιος Αστυνομικής Λογοτεχνίας

15 Νοε 2016

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προ(σ)κάλεσαν τους αναγνώστες τους σε ένα ταξίδι ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, αρχές Μαρτίου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Λέσχη Noir διοργάνωσαν το "γύρο του κόσμου με την αστυνομική λογοτεχνία", καλώντας όλους τους βιβλιοφάγους και φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας να λάβουν μέρος, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς να γεμίσουν την αστυνομική βιβλιοθήκη τους με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσουν πολλά άλλα δώρα.
Ένα ταξίδι που έφτασε στο τέλος του, αφού ο Οκτώβριος ήταν ο τελευταίος μήνας για συμμετοχές και ο Νοέμβριος ο μήνας με τις ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσει ο κάθε αναγνώστης για τα 6 βιβλία που θα διάβαζε. Ένα ταξίδι ανάγνωσης στο οποίο συμμετείχα και εγώ για δεύτερη φορά ήρθε στο τέλος νωρίτερα από πέρσι(δείτε εδώ). Για μια ακόμη χρονιά στόχος ήταν ο τερματισμός και η ανάγνωση νέων αστυνομικών βιβλίων. Αν φυσικά είμαι στους τυχερούς, η νίκη αυτή θα είναι καλοδεχούμενη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ανάγνωση στα αστυνομικά σταματά εδώ λόγω του Μαραθωνίου. Οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να σταματήσουν να διαβάζουν αστυνομικά μυθιστορήματα - κάθε μήνα υπάρχουν και νέες κυκλοφορίες στο είδος αυτό από αρκετούς πλέον εκδοτικούς οίκους.

9 κατηγορίες, 6 αστυνομικά βιβλία της επιλογής από κάθε διαφορετική κατηγορία. Η κάθε κατηγορία αντιστοιχούσε σε μια γεωγραφική περιοχή - χώρα προέλευσης του συγγραφέα ή χώρα στην οποία εκτυλίσσονταν η ιστορία του βιβλίου.  Ποια ήταν τα 6 αστυνομικά μυθιστορήματα που επέλεξα να διαβάσω για το Μαραθώνιο και ποια η δική μου κριτική; (Παρακάτω είναι κριτικές για 7 αστυνομικά βιβλία καθώς διαβάστηκε ένα επιπλέον)

Κατηγορία:Ιρλανδία/Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ - Stuart NevilleΑν και είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, είναι το δεύτερο βιβλίο του που διαβάζω, με αφορμή και το 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, δεν υπάρχει θύμα ούτε αναζητείται ο δολοφόνος – γίνονται άλλωστε γνωστά από την αρχή. Ο τίτλος του βιβλίου και η περίληψη στο οπισθόφυλλο είναι αρκετά για να κάνουν τον αναγνώστη να γνωρίσει την υπόθεση, να διαβάσει το βιβλίο και να μάθει αν τελικά καταφέρει να φέρει εις πέρας, ο Τζέρι Φέγκαν, την αποστολή του. «Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ» είναι ένα βιβλίο, όχι καθαρόαιμο αστυνομικό αλλά πολιτικό θρίλερ θα το χαρακτήριζα, μια περιπέτεια με αρκετές σκηνές δράσεις και σασπένς, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου και σε προκαλεί να το τελειώσεις, μέχρι τη κατάληξη της ιστορίας. Εξαιρετική η μετάφραση του βιβλίου, με λεπτομερείς αναφορές-σημειώσεις στο τέλος, στο παράρτημα του βιβλίου, σε ονόματα και γεγονότα, αν και θα προτιμούσα να βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας ώστε να μην ανατρέχω όλη την ώρα πίσω. 4/5Κατηγορία:Σουηδία/Ανεπιθύμητο – Kristina Ohlsson: Η πρώτη μου γνωριμία με τη συγγραφέα Kristina Ohlsson και το «Ανεπιθύμητο» της, μόνο θετική ήταν. Εξαιρετικό ντεμπούτο για τη συγγραφέα, την αστυνομικό Φριεντρίκα Μπέργιμαν και την ομάδα του Άλεξ Ρεστ. Από τις πρώτες σελίδες η συγγραφέας σε βάζει στο κλίμα της πλοκής, με την αγωνία και το μυστήριο να κορυφώνεται σελίδα σελίδα. Κατά την αφήγηση και την εξέλιξη της ενδιαφέρουσας ιστορίας, θέτονται ορισμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτή της κακοποίησης των γυναικών από τους συντρόφους τους. Ένα πολύ δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου, διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Από τα καλά σκανδιναβικά που διάβασα φέτος, με την συγγραφέα Kristina Ohlsson να μπαίνει στις επιλογές μου. 4/5Κατηγορία:Ισλανδία/Η Εκδίκηση – Yrsa SigurdardottirΑπό τα καλύτερα και πολύ δυνατά βιβλία που διάβασα τη φετινή χρονιά, και στα πλαίσια του 2ου Μαραθώνιου Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ήταν το βιβλίο της Ισλανδής συγγραφέας Yrsa Sigurdardottir. Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, τρομακτικό. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός αστυνομικού μυθιστορήματος και θρίλερ/τρόμου. Μια εξαιρετική και καλογραμμένη υπόθεση και ένα καταπληκτικό δέσιμο των δύο ιστοριών στο τέλος. Σε κάθε τέλος του κεφαλαίου δεν μπορείς να σταματήσεις την ανάγνωση, γυρνάς τις σελίδες κατευθείαν, δείγμα του ότι το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα, για να μάθεις τη συνέχεια της ιστορίας. Πολύ καλές περιγραφές από το τοπίο του νησιού. Ένα ανατρεπτικό και συνάμα διαφορετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που πραγματικά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Λάθος που το ξεκίνησα βράδυ καθώς έμεινα ξάγρυπνη όλη τη νύχτα για να το ολοκληρώσω. Συστήνεται ανεπιφύλακτα. 5/5

Κατηγορία:Νορβηγία/Περισσότερο αίμα - Jo NesboΤο δεύτερο μέρος της διλογίας, με προβλημάτισε καθώς περίμενα τη συνέχεια του ήρωα από το πρώτο μέρος, "Άίμα στο χιόνι". Αντ' αυτού ήταν σαν να διάβαζα μια καινούρια ιστορία με το μόνο κοινό που ένωνε τα δύο βιβλία τον Ψαρά και το Όσλο, με αποτέλεσμα να χαθεί λίγο το ενδιαφέρον. Το βιβλίο αυτό, όπως και το πρώτο, διαβάστηκε γρήγορα λόγω του όγκου του βιβλίου. Αυτό το "κάτι" που έψαχνα από το πρώτο βιβλίο της διλογίας αυτής δεν το βρήκα ούτε στο δεύτερο. Πολύ ανάλαφρο στο είδος που γράφει ο συγγραφέας, με γρήγορη αφήγηση των γεγονότων αλλά με ελάχιστη δράση και ανατροπές. Σαφώς και η διλογία αυτή είναι διαφορετική από τα βιβλία που γράφει και μας έχει μάθει ο Nesbo, είναι καλογραμμένο, η ιστορία δεν είναι άσχημη, έχει ωραίο τέλος ωστόσο κατά τη γνώμη μου, έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του, είναι το χειρότερο βιβλίο που έχω διαβάσει από το συγγραφέα. Αναμένω το επόμενο του βιβλίο να είναι καλύτερο πιστεύοντας πως η διλογία αυτή να ήταν ένα διάλειμμα από τις περιπέτειες του Χάρι Χόλε και να επιστρέψει με τον ντετέκτιβ που όλοι έχουμε αγαπήσει. Γιατί ο Χ.Χόλε λείπει πολύ!! 2/5

Κατηγορία:Ισπανία/Ο Ελληνικός Λαβύρινθος - Manuel Vazquez MontalbanΈχοντας διαβάσει προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα ήλπιζα ότι "Ο ελληνικός λαβύρινθος" θα ήταν λίγο καλύτερος. Το εξώφυλλο του βιβλίου σε μαγνητίζει και σου δημιουργεί μυστήριο ωστόσο η συνέχεια του δεν είναι αντάξια. Η πλοκή του δεν είναι κατι το ιδιαίτερο. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα χάρη στον μικρό όγκο του. Επιπλέον είναι ένα βιβλίο που σου ανοίγει την όρεξη κυριολεκτικά με αναφορά σε συνταγές από την ελληνική, ισπανική αλλά και ιταλική κουζίνα. Δεν θα το χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά σαν μία κοινωνική ιστορία. Η πλοκή ήταν αδιάφορη, οι ήρωες του βιβλίου επίσης το ίδιο, δεν υπήρχε καθόλου, σασπένς, ανατροπές αλλά και λύση στην όλη ιστορία. 2/5

Κατηγορία:Η.Π.Α/Το κορίτσι που εξαφανίστηκε - Gillian FlynnΤο βιβλίο της Αμερικανής συγγραφέας Gillian Flynn, «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», διαβάστηκε αφότου παρακολούθησα την ταινία πιο πολύ για να δω κατά πόσο η ταινία ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου καθώς και να διαβάσω λεπτομέρειες που σαφώς στην ταινία δεν υπήρχαν. Η ιστορία πραγματεύεται την σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού και την εξαφάνιση της συζύγου. Από το πρώτο μέρος της ιστορίας, η εξαφάνιση της συζύγου είναι το πρώτο πράγμα που γίνεται γνωστό. Έπειτα έρχονται στο φως τα προβλήματα του ζευγαριού. Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας τα πάντα ανατρέπονται, μιας που έρχονται νέα δεδομένα και αποκαλύπτεται η αλήθεια και η συγγραφέας αναγκάζει ουσιαστικά τον αναγνώστη να διαλέξει πλευρά. Το εντυπωσιακό αλλά και ανατρεπτικό τέλος αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση παρόλα αυτά το βιβλίο είναι καλογραμμένο και διαβάζεται εύκολα. Ανατροπές και σασπένς μέχρι τέλους, που σε κάνει να μην θέλεις να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια σου. 4/5

Κατηγορία:Ελλάδα/Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς – Χίλντα ΠαπαδημητρίουΕίναι το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από τη συγκεκριμένη συγγραφέα, την οποία και γνώρισα στα πλαίσια του πρώτου Μαραθώνιου Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η δεύτερη ιστορία με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο είναι σαφώς πολύ καλύτερη από την πρώτη. Από τον τίτλο φυσικά και μόνο «Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς», το μυαλό του αναγνώστη μπορεί να καταλάβει έστω και στο ελάχιστο ένα μέρος της υπόθεσης. Η πλοκή είναι πολύ καλή, ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα - η συγγραφέας κινείται για ακόμη μια φορά στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και δίνει πληροφορίες που δεν γνώριζα - και το τέλος αντάξιο της. Ένα βιβλίο που, σε συνδυασμό μάλιστα και με τις αναφορές σε στίχους ελληνικών αλλά και ξένων τραγουδιών, στην αρχή του κάθε κεφαλαίου, διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, χάρη και στο μικρό σχετικά όγκο του. Ένα όμορφο αστυνομικό βιβλίο από μια συγγραφέα που περιμένω σίγουρα το επόμενο βήμα της με ήρωα και πάλι τον αστυνόμο Χ.Νικολόπουλο. 4/5


📚 Εσείς πήρατε μέρος και αν ναι τερματίσατε;;; 📚


Δείτε την κριτική μου και στο OpenMind ΕΔΩ

* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε βιβλία που έχω διαβάσει

2 σχόλια

 1. Ανώνυμος2/4/17 2:39 μ.μ.

  Τα κατάφερα κι εγώ!
  Τερμάτισα - ήμουν στους 90!
  Δεν βλέπω όμως να συμμετέχω στον 3ο.
  Όλα τα βιβλία είναι νέες κυκλοφορίες, δεν υπάρχουν σε ποκετ έκδοση και το κόστος ανεβαίνει.. ...
  Θέλω όμως.. .να "τρέξω".
  Ελπίζω κάτι να γίνει μέχρι το τέλος!

  Διάβασα 3 από τα βιβλία που διάβασες κι εσύ και συμφωνώ απόλυτα με τη βαθμολογία σου(το κορίτσι που εξαφανίστηκε, το ανεπιθύμητο, ο ελληνικός λαβύρινθος)

  Εύα λιτσακη


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου Εύα. Και στους δυο μαραθώνιους είχα τερματίσει κι εγώ απλά δε στάθηκα τυχερή στην τελική κλήρωση.

   Ναι κι εγώ το σκέφτομαι για φέτος αν θα συμμετάσχω. Το κακό είναι ότι έχω πέντε βιβλία αλλά βρίσκονται στη συμπληρωματική λίστα. Από τα βιβλία που προτείνουν στην κύρια λίστα ανάγνωσης, δεν έχω κανένα. Έχω στις επιλογές μου μόνο του Nesbo και του Stuart Neville.

   Σε περίπτωση συμμετοχής ευελπιστώ να τα δανειστώ από κάποιο γνωστό που διαβάζει κι εκείνος αυτό το είδος της λογοτεχνίας. Εκτός κι αν κάποια κυκλοφορήσουν σε e-book, και τα κατεβάσω από κάποιο site. Ελπίζω σε κάτι από αυτά.

   Διαγραφή

«Μένουμε σπίτι» (29) #Hashtag (9) #psichogiosbooks (1) #SummerTimes (1) 121words (3) 2010 (3) 2011 (13) 2012 (35) 2013 (72) 2014 (55) 2015 (71) 2016 (80) 2017 (156) 2018 (197) 2019 (161) 2020 (171) 2021 (124) 2022 (103) 2023 (69) 2024 (29) 28 Οκτωβρίου 1940 (1) 5 πράγματα που δεν γνώριζες (9) Αγίου Βαλεντίνου (3) ΑΕΚ (4) Αθήνα (1) Αθλητισμός (17) Άκης Πετρετζίκης (1) Αλεξανδρούπολη (62) Αληθινές Ιστορίες (13) ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) Αλμυρές Απολαύσεις (2) Αναγνωστικές Συνήθειες (4) Αναδημοσιεύσεις (46) Ανέκδοτες Ιστορίες (1) Αποκλειστικά (29) Απόκριες (2) Απολογισμός (6) Αυτοβελτίωση (7) Αυτοέκδοση (3) Αφιέρωμα (26) Βαγγέλης Γιαννίσης (8) Βιβλίο (405) Βιβλιονέα (25) Βιβλιοπροτάσεις (10) Βιβλιοπωλεία (5) Για το all4fun (13) Για το OpenMind (36) Γιάννα Τερζή (4) Γιάννης Πλούταρχος (11) Γιώργος Γιαννιάς (4) Γιώργος Γιώτσας (6) Γιώργος Δάμτσιος (15) Γιώργος Πολυχρονίδης (4) Γλυκά των Χριστουγέννων (4) Γλυκιές Αμαρτίες (21) Γνώριζες ότι .... (8) Γράφουν... (33) Δελτίο τύπου (11) Δημήτρης Σίμος (10) Διαγωνισμός (155) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ BY AVON (30) Διατροφή (1) Διάφορα (72) Διήγημα (1) Εθνική Επέτειος/Εορτές (1) Εικόνες (51) Εκδηλώσεις (2) εκδόσεις Άγκυρα (2) εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ (8) εκδόσεις Ανάτυπον (5) εκδόσεις ΑΝΙΜΑ (1) εκδόσεις Αύρα (2) εκδόσεις Βακχικόν (3) εκδόσεις Βάρφη (3) εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ (2) εκδόσεις Γράφημα (3) εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ (25) εκδόσεις Δωρικό (1) εκδόσεις Ελκυστής (5) εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία (3) εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (3) εκδόσεις ΕΞΗ (2) εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ (2) εκδόσεις ΖΕΝΙΘ (2) εκδόσεις Θύραθεν/Επιλογή (1) εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ (5) εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (5) εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (2) εκδόσεις Κλειδάριθμος (45) Εκδόσεις Κύφαντα (1) εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (9) εκδόσεις Λυκόφως (29) εκδόσεις ΜΑΤΙ (1) εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (30) εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (1) εκδόσεις ΟΞΥ (4) εκδόσεις Οσελότος (2) εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ (4) εκδόσεις Παπαδόπουλος (2) εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣΘΡΑΚΗΣ (1) εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (7) εκδόσεις Πηγή (45) εκδόσεις ΠΝΟΗ (7) εκδόσεις Ρώμη (1) εκδόσεις Σαιξπηρικόν (1) εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗΣ (4) εκδόσεις Υδροπλάνο (10) εκδόσεις Φίλντισι (4) εκδόσεις Φυλάτος (4) εκδόσεις Χάρτινη Πόλη (2) εκδόσεις Ψυχογιός (48) εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ (2) εκδόσεις Anubis (3) εκδόσεις Bell (25) εκδόσεις Bookstagram (1) εκδόσεις IWrite (13) εκδόσεις Key Books (1) εκδόσεις McRiver Publications (1) εκδόσεις Nightread (7) εκδόσεις Opera (2) εκδόσεις Polaris (1) εκδόσεις Printa-Ροές (1) εκδόσεις Sanofi-Aventis (1) εκδόσεις Workshop (1) Εκπαιδευτικό Υλικό (1) Ελένη της Θράκης (2) Ελληνικές Σειρές (9) Ελληνική Λογοτεχνία (177) Ελληνικός Κινηματογράφος (18) Ενημερωτικά (8) Έτερος εγώ (4) Ευ Ζην (7) Εύκολα και Γρήγορα (16) Ευτυχία Γιαννάκη (3) Ευχές (26) Ζυμαρικά (5) Ζύμες/Πίτες/Ψωμιά (2) Η Βιβλιοθήκη μου (260) Ημερολόγιο (14) Θεατρικό έργο (3) Θέατρο (41) Θεσσαλονίκη (1) Θοδωρής Παπαθεοδώρου (4) Θρακιώτες Συγγραφείς (34) Θρακιώτικη ποίηση (13) Καίτη Οικονόμου (5) Καλό μήνα (5) Καλοκαίρι (34) Κάπα Εκδοτική (2) Κινηματογραφικά Νέα (11) ΚΛΑ (10) Κομοτηνή (1) Κριτικές (244) Κριτικές Ταινιών (149) Κυρίως Πιάτο (6) Λένα Μαντά (5) Λήψεις (7) λληνική Λογοτεχνία (1) Μακιγιάζ (1) Μαντινάδες (1) Μαραθώνιος Ανάγνωσης (2) Μαρία Τζιρίτα (9) Μάριος Δημητριάδης (6) Μεγάλες Αλήθειες (11) Μηνύματα (36) Μια στιγμή σε ένα ποίημα (15) Μίνι Συνέντευξη (3) Μόνο Σοκολάτα (7) Μουσεία (2) Μουσικά Νέα (17) Μουσική (148) Ξένες Σειρές (2) Ξένη Λογοτεχνία (57) Ολυμπιακοί Αγώνες (2) Όσπρια (1) Παγκόσμιες Ημέρες (8) Παιδικές Αναμνήσεις (4) Παιδική Λογοτεχνία (21) Παιχνίδια (4) Παρουσίαση (6) Παρτιτούρες για μπουζούκι (12) Πάσχα (15) Περί ορέξεως (38) Περιοδικό (4) Περιποίηση Επιδερμίδας (1) Ποδηλατοβόλτα (3) Ποίηση (19) Πολιτισμός (18) Προ(σ)κλήσεις (11) Πρόγραμμα Περιοδείας (1) Πρόσωπα (113) Προσωπική Φροντίδα (3) Προσωπικότητες (5) Προτάσεις (4) Προτεινόμενα Βιβλία (19) Πρώτες Βοήθειες (5) Πως να... (6) Ρόδος (4) ρόφημα (1) Σαμοθράκη (1) Σκέψεις Ρεαλιστικές (16) Σκοτεινές Πόλεις (2) Στα μονοπάτια της παράδοσης (23) Στιγμές από την ζωή μου (38) Συναυλίες (15) Συνδρομητικά Κουτιά (2) Συνεντεύξεις (99) Συνεργασίες (2) Σχολείο (16) Σχολικές Αναμνήσεις (10) Σχολικές Δράσεις (5) Τα αγαπημένα μου (28) Τα Κείμενα μου (126) Ταινίες (161) Ταξίδια (12) Τέχνες (9) Τεχνολογία (11) Τηλενουβέλες (5) Τηλεόραση (29) Τι έκανα το μήνα.... (13) Το μπαούλο της γιαγιάς (6) Το Χαμόγελο του Παιδιού (2) Τοπικά Νέα (3) Τοπική Κουζίνα (4) τραγούδια (126) Τραγουδιστές/Συγκρότημα (60) ΤραγούδιΤουΜήνα (38) Φωτογραφία (27) Φωτογραφία του Μήνα (13) Φωτογραφικό Αρχείο (22) Χίλντα Παπαδημητρίου (3) Χριστούγεννα (28) Χριστουγεννιάτικα πάρκα (2) Χρονομπαούλο (10) Χρυσηίδα Δημουλίδου (5) Agatha Christie (1) ASMR (1) AVON (33) AVON REVIEW (3) AVONTIPS (2) Bernard Lenteric (3) Blog (9) Blogαλλαγές (8) Book tour (3) Camilla Läckberg (4) CD/DVD (1) Cinobo (5) Coffee and Breakfast (4) Comenius (1) Comics (3) Cosmote Tv (6) Dan Brown (2) Download (5) E-book GiveAway (14) E-shop (3) Ertflix (2) Eurovision (5) EurovisionNews (2) FancyOwl (6) Film Festival (6) GiftBox (47) GlutenFree (4) Goodreads (1) Halloween (4) Handmade (2) HappyBirthday (2) Health & Style (30) Horrorant Film Festival (5) How to... (5) instaphoto (56) Jo Nesbo (8) Jojo Moyes (5) KIDS SAVE LIVES (2) KidsGiveAway (14) kserotiefages.gr (3) LIVE (15) Maginspire🎁 (2) MovieInCinema (164) MovieOnDVD (12) MovieOnline (23) My Project (1) My Stories (2) My YouTube Videos (59) Netflix (37) NetflixReview (36) Nina George (3) NonStopMix (3) nyctophilia.gr (3) Online (6) p (1) Photo-A-Day (15) playlist (27) Rest In Peace(RIP) (3) Stephen King (23) Tips (25) Top 5 (30) Trailer (4) tralala.gr (6) Tv Series (39) Unboxing (11) Wikipedia (1) YouTube (148)