Ο Jo Nesbo επιστρέφει με τον Χάρι Χόλε!!!!Είναι γεγονός! Harry Hole is back. Ο Jo Nesbo επιστρέφει με την ενδέκατη περιπέτεια του διάσημου επιθεωρητή, που αγάπησαν εκατομμύρια αναγνώστες, Χάρι Χόλε. Η δίψα, είναι το νέο βιβλίο του Jo Nesbo και θα κυκλοφορήσει όπως ανακοίνωσαν προ ημερών οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στις 29 Μαρτίου του 2017 –την ημέρα γενεθλίων του ροκ σταρ του σκανδιναβικού αστυνομικού, σχεδόν ταυτόχρονα με τη νορβηγική έκδοση–, σε μετάφραση από τα νορβηγικά της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη. 

Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη Δίψα ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν. 

Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.


Οι Nesbomaniacs να αρχίσουν να ζεσταίνονται, καθώς το 2017 θα είναι η χρονιά του Jo Nesbo, αφού συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας του πρώτου βιβλίου της σειράς Χόλε, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε.
Όπως δηλώνει ο Jo Nesbo: 

«Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι, οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’ αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».

Από το Δελτίο Τύπου 
των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τα λόγια για τον σκανδιναβό συγγραφέα είναι περιττά. Έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτόν, μιας που είναι αγαπημένος συγγραφέας. Για πολλούς θεωρείται σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας. Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα που είχα κάνει για τον Jo Nesbo, πριν περίπου ένα χρόνο. 

Ανυπομονώ για τη νέα περιπέτεια του Χ.Χόλε, που έχει λείψει πολύ. Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.