CineReview: Annabelle II (Annabelle: Creation)

Η θανάσιμη κούκλα επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη...τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της. Η νέα ταινία είναι σε σκηνοθεσία και παραγωγή των Peter Safran και James Wan, επιτυχημένο δίδυμο των ταινιών «Το Κάλεσμα» και «Το Κάλεσμα 2», καθώς και του σκηνοθέτη του "Lights Out", David F. Sandberg. Το σενάριο είναι του Gary Doberman που υπέγραψε το σενάριο και της πρώτης ταινίας αλλά είχε προσαρμόσει και το σενάριο στην μεταφορά του IT στη μεγάλη οθόνη. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 
Ταινία: Annabelle II (Annabelle: Creation)
Σκηνοθεσία: David F. Sandberg
Πρωταγωνιστούν: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto κ.α
Είδος Ταινίας: Τρόμου/Θρίλερ
Έτος Παραγωγής: 2017 
Διάρκεια: 109΄


ΥΠΟΘΕΣΗ: Δώδεκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής. Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Άνναμπελ.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Για όσους δεν έχουν δει το πρώτο μέρος της ταινίας, μπορούν να το κάνουν και μετά το τέλος αυτής. Προσωπικά με το πρώτο μέρος της ταινίας, ψιλοαπογοητεύτηκα και για αυτό το λόγο άργησα να πάρω την απόφαση για τον αν θα παρακολουθήσω την ταινία στο κινηματογράφο. Ωστόσο το δεύτερο μέρος, το sequel μου άρεσε αρκετά, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Γενικά τα sequel ταινιών αυτού του είδους, πάντα απογοητεύουν. Το Annabelle: Creation ήρθε να τα αλλάξει όλα. 

Στην αρχή της ταινίας μεταφερόμαστε, δώδεκα χρόνια πριν, όπου οι Mullins, κατά την επιστροφή τους στο σπίτι και ενώ έχουν σταματήσει καθώς έχουν πάθει λάστιχο, χάνουν την κόρη τους, Annabelle, η οποία βρίσκει τραγικό θάνατο. Δώδεκα χρόνια μετά, οι Mullins, ανοίγουν το σπίτι τους, και καλωσορίζουν την καλόγρια Sister Charlotte και τα ορφανά κορίτσια που έχει υπό την προστασία της. Από τη πρώτη μέρα, παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο σπίτι, φώτα αναβοσβήνουν και στο βάθος, ένα απαγορευμένο κλειδωμένο δωμάτιο. Μια από τις ορφανές, η Janice ξεκλειδώνει το απαγορευμένο δωμάτιο και το κακό είναι προ των πυλών. Το κακό είναι η δαιμονισμένη κούκλα «Annabelle».

Σε όλη την ταινία, το μυστήριο, η αγωνία, η ένταση, ο τρόμος και το ενδιαφέρον, χτυπάνε κόκκινο. Η ατμοσφαίρα που δημιουργείται μέσα από κάποιες τρομακτικές σκηνές, κρατάνε το θεατή και δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο. Το φινάλε είναι μέτριο ωστόσο γίνεται μια αρκετά καλή σύνδεση με το πρώτο Annabelle. Χωρίς πολλά εφέ, με μια εξαιρετική σκηνοθεσία και ένα καταπληκτικό μουσικό background, το Annabelle: Creation είναι ίσως από τις καλύτερες ταινίες το τελευταίο διάστημα που έχω παρακολουθήσει. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καταπληκτικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. 

Εν κατακλείδι, η ταινία Annabelle: Creation, βλέπεται ευχάριστα, δεν κουράζει, έχει αρκετές δυνατές δόσεις τρόμου, η ατμόσφαιρα είναι τρομακτική και περιέχονται και στιγμές μυστηρίου. Ένα αξιόλογο sequel, με αρκετά έξυπνη και πετυχημένη σύνδεση με το πρώτο φιλμ, όπου δίνονται και εξηγήσεις για την προέλευση της δαιμονικής κούκλας. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Ναι, ειδικά αν έχεις δει την πρώτη ταινία και θέλεις να μάθεις τι ακριβώς έχει γίνει. Επιπλέον είναι από τις καλές ταινίες του είδους, τον τελευταίο χρόνο. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10

TRAILERS: (με ελληνικούς υπότιτλους)_______________________________________________________________________
* Η ανάρτηση είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κι άλλες κριτικές μου σε ταινίες που έχω παρακολουθήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.