Γνώριζες ότι .... #1

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας, που βρίσκει τις Δικές μου Στιγμές, με αλλαγές και νέες στήλες. Μια από αυτές τις νέες στήλες είναι και η σημερινή. Στη στήλη αυτή γνωρίζουμε όλοι μερικά πράγματα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας, τα οποία και χρησιμοποιούμε. Εσύ γνωρίζεις πότε κατασκευάστηκε ο πρώτος μαρκαδόρος, και ποιες οι χρήσεις του; Γνωρίζεις ποιος εφηύρε το χαρτί και πόσα τυπώνονται κάθε χρόνο; Ποιος είναι ο ακριβότερος στυλός και το μελάνι του πόσες λέξεις μπορεί να γράψει? Αυτά κι άλλα πολλά που δεν γνωρίζεις ή και γνωρίζεις θα συναντάς, κάθε μήνα, μέσα από τη στήλη "Γνώριζες ότι..."Aυτά λοιπόν θα παραθέτω, αφού προηγουμένως έχω κάνει μια έρευνα. 

Στη σημερινή ανάρτηση, λοιπόν, θα αναφερθώ στο στυλό, ναι στο σωληνάριο που μέσα έχει μελάνι και που έχει αντικαταστήσει τα μολύβια και τις πένες. (αυτά θα τα δούμε σε επόμενες αναρτήσεις)

Γνώριζες ότι ....

  1. Το στυλό προέρχεται από τη γαλλική λέξη stylo.
  2. O Ούγγρος Λάζλο Γιόζεφ Μπιρό θεωρείται ο εφευρέτης του σύγχρονου στυλό.
  3. Κάθε δευτερόλεπτο πωλούνται παγκοσμίως 125 στυλό! Το μελάνι που υπάρχει σε ένα στυλό μπορεί να γράψει περίπου 45.000 λέξεις!
  4. Εάν κάνεις δώρο ένα στυλό σε κάποιον, κατά 95% το πρώτο πράγμα που θα γράψει θα είναι το όνομα του είτε την υπογραφή του.
  5. Το πιο ακριβό στυλό στην ιστορία αξίζει 8 εκατομμύρια δολάρια και ονομάζεται Fulgor Nocturnus.(φώτο κάτω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.