Τοp 5 - Αγαπημένες Ελληνίδες Τραγουδίστριες

Δεν πάει πολύ καιρός, από τότε που δημοσίευσα τα πέντε αγαπημένα μου. Στην προηγούμενη ανάρτηση μου είχα μιλήσει, με αφορμή και την Παγκόσμια Μέρα, για πέντε αγαπημένες ταινίες για το σύνδρομο Down, που θυμάμαι και βλέπω ακόμα και σήμερα. Η ανάρτηση η σημερινή είναι διαφορετική. Θα έλεγα, είναι μουσική. Αφού γνωρίσατε τους πέντε αγαπημένους μου Έλληνες τραγουδιστές, σειρά έχουν οι Ελληνίδες τραγουδίστριες. 

Σε αυτήν την πεντάδα, δε δυσκολεύτηκα καθόλου.Πέντε τραγουδίστριες, που στην πλειοψηφία τους, ανήκουν στο λαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο. Τις περισσότερε, είχα την ευκαιρία και την τύχη να τις έχω συναντήσει από κοντά και να τις ακούσω να τραγουδάνε, ζωντανά, είτε στην πίστα, είτε σε συναυλία. Και τις πέντε τις θαυμάζω, και στο είδος τους είναι εξαιρετικές. 

Για όσους με ξέρουν, αυτό το τοπ 5 δεν είναι έκπληξη. Για όσους πάλι δε με ξέρουν, ώρα να με μάθουν!!!

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να σας τις παρουσιάσω στο σημερινό τοπ 5. Τοp 5 - Αγαπημένοι Ελληνίδες τραγουδίστριες

5. Μελίνα Ασλανίδου
Είναι από τις τραγουδίστριες που μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα και να κάνει κέφι. Από λαϊκά, έντεχνα και ποπ μέχρι και ποντιακά, που είναι οι ρίζες της και γενικότερα παραδοσιακά. Η Μελίνα Ασλανίδου αν και ξεχώρισε μέσα από την επανεκτέλεση του τραγουδιού "Τι σου κανα και πίνεις", έχει καταφέρει πολλά μέχρι σήμερα, και ίσως να οφείλεται μετά τη συμμετοχή της στο Voice καθώς και στις Σαββατιάτικες εκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας". Στα χρόνια που βρίσκεται στη ελληνική μουσική σκηνή, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες καλλιτέχνες είτε δισκογραφικά είτε σε πίστα. Έκανε το "Λάθος" να εμφανιστεί στην μουσική σκηνή και από τότε χαρίζει μοναδικά τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Είναι μια από τις λίγες Ελληνίδες τραγουδίστριες που έχω καταφέρει να δω, ακούσω και να συναντήσω από κοντά, δύο φορές. 

4. Πέγκυ Ζήνα
Η Πέγκυ Ζήνα είναι από τις τραγουδίστριες που απλά την ακούς...Από τις τραγουδίστριες που η φωνή της σε μαγεύει, ειδικά όταν τραγουδάει μπαλάντες. Σε όποιο είδος κι αν δοκιμαστεί, τα έχει καταφέρει με επιτυχία. Στα χρόνια που είναι στην μουσική σκηνή έχει κυκλοφορήσει πάνω από 15 δίσκους, πολλοί εξ αυτών, πλατινένιοι ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, στιχουργούς και σκηνοθέτες. Το 2017, επισκέφθηκε τον Έβρο, δίνοντας μια συναυλία για φιλανθρωπικό χαρακτήρα και παράλληλα έδωσε χαρά σε όλους μας, που την είδαμε και την ακούσαμε, με μειωμένο εισιτήριο για όλους, κάπου κοντά στα 8€. 


3. Καίτη Γαρμπή
Η Καίτη Γαρμπή, είναι από τις τραγουδίστριες που έχουν σημαδέψει την παιδική μου ηλικία και όχι άδικα. Στο τοπ 5 με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, κάνω αναφορά και στο λόγο, που έχω ένα αλλιώτικο δέσιμο με αυτήν την τραγουδίστρια. Στη συνάντηση μας, δέ, πριν κάποια χρόνια που ήρθε στην πόλη μου, και της ανέφερα το περιστατικό και πως σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγαπημένες μου τραγουδίστριες ever, η ίδια χαμογελούσε και με έσφιξε τόσο δυνατά, που δεν ξεχνιέται μέχρι σήμερα. Λίγα χρόνια μετά από αυτήν την συνάντηση, ξαναβρεθήκαμε...και θυμόταν και το όνομα μου, που εύκολα δεν ξεχνιέται αλλά και το περιστατικό. Ε μετά από αυτό δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, για την μοναδική Καίτη. 


2. Ελευθερία Αρβανιτάκη
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, θεωρώ, ότι είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της, στο έντεχνο είδος, που ερμηνεύει εδώ και χρόνια. Έχει καταπιαστεί και με άλλα είδη, και πάντοτε με επιτυχία. Μια σπουδαία καλλιτέχνης, με μια καριέρα αντάξια του ονόματος της. Έχει φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του αγγλικού περιοδικού Folk Roots, εμφανίστηκε σε 3 διοργανώσεις του Festival WOMAD και σε άλλα σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Το 2004 συμμετείχε στην λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αθήνα. 

1. Ελένη Βιτάλη
Το έχω ξαναπεί και ας γίνω γραφική, κι ας παρεξηγηθούν κάποιοι. Η Ελένη Βιτάλη, θεωρώ ότι έχει μια μοναδική και ξεχωριστή φωνή, από τις καλύτερες λαϊκές που πέρασαν από τη χώρα μας. Θα μπορούσε άνετα να κάνει την καριέρα που δεν έπρεπε να κάνει η Αλεξίου, αλλά δεν της δόθηκαν τραγούδια. Χωρίς μεγάλο ρεπερτόριο έχει καταφέρει κάτι μοναδικό...τα τραγούδια της ακόμα ακούγονται και μάλιστα όχι μόνο από την παλιά αλλά και την νέα γενιά. Κάποιοι τη μάθανε μέσα από το τραγούδι "Μακριά μου να φύγεις", το οποίο μέχρι και σήμερα έχει εκτελεστεί πολλάκις από πολλούς. Κάποιοι άλλοι την γνώρισαν μέσα από την εκπομπή "Στην Υγειά μας", που βρέθηκε καλεσμένη αρκετές φορές. 

Αυτό ήταν το δικό μου top 5 με τις δικές μου Ελληνίδες τραγουδίστριες
Ποιοι είναι οι δικές σας αγαπημένες Ελληνίδες τραγουδίστριες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.