Ο Κώστας Κρομμύδας στην Αλεξανδρούπολη

Ο γνωστός και αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο, "Μυρωδιά απο σανίδι", την Πέμπτη 10 Μαΐου, στο χώρο του βιβλιοχαρτοπωλείου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. Ο συγγραφέας, σε μια διαφορετική συνάντηση, προτίμησε το βιβλιοπωλείο ως χώρο για να έρθει πιο κοντά με το αναγνωστικό κοινό, και να μιλήσει με παλιούς αλλά και νέους αναγνώστες για το νέο του βιβλίο, να μοιραστεί μαζί τους σκέψεις για το ίδιο το βιβλίο ή για προηγούμενα καθώς και να υπογράψει αντίτυπα. 

Ο συγγραφέας, μέσα σε μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, καλωσόρισε χαμογελαστός όλους τους αναγνώστες του και μίλησε για όλα. Σε ποια ηλικία έφυγε από τα Τρίκαλα και κατέβηκε στην Αθήνα, για την οικογένεια του, για τις δουλειές που έκανε όσο ζούσε στην Αθήνα και έπρεπε να επιβιώσει, για τις στιγμές που έζησε κλεισμένος σε ένα σπίτι λόγω οικονομικών δυσκολιών, για την πρώτη του αγάπη, που ήταν και η αιτία εκείνο το διάστημα, να ανεβοκατεβαίνει Τρίκαλα - Αθήνα, για το πότε πρωτοάρχισε να γράφει, για την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, για την πρώτη του συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας και το πως προέκυψε η συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα. Εκεί έκανε παύση...Το ότι ήμουν ηθοποιός ήξερα ότι θα μου ανοίγονταν εύκολα οι πόρτες για να εκδώσω ένα βιβλίο. Είχα δώσει το ίδιο χρονικό διάστημα το ίδιο αντίτυπο, σε δύο εκδοτικούς, στον Ψυχογιό και στην Διόπτρα. Όταν διαβάστηκε από το Ψυχογιό και με ζήτησαν, είχα ήδη υπογράψει με το σημερινό μου εκδοτικό..... Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι το βιβλίο του, δόθηκε από το Ψυχογιό σε μια συγγραφέα για να το αξιολογήσει, χωρίς να της αποκαλύψουν το όνομα του, μέχρι τη στιγμή που εκείνη το διάβασε και ζήτησε να το εκδώσουν....Έμαθα σχετικά πρόσφατα και μάλιστα από την ίδια, πως το αντίτυπο που είχα δώσει τότε στο Ψυχογιό το είχε διαβάσει εκείνη και ζήτησε να με πάρουν, ήταν η Λένα Μάντα, και σήμερα είναι πολύ καλή μου φίλη


_________________________________________________


Για μένα ήταν ιδιαίτερη χαρά να παρευρεθώ στην συγκεκριμένη συνάντηση. Μπορεί να μην έχω διαβάσει πολλά βιβλία του Κώστα Κρομμύδα αλλά όσα είχα την τύχει να πέσουν στα χέρια μου, με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένη. Τον χαρακτήρισα πολυδιαφημισμένο και πως δεν περίμενα ποτέ ότι θα κατάφερνε να έγραφε ένα βιβλίο, το οποίο θα με κέρδιζε. Στη συνάντηση αυτή, παραδέχτηκα στον ίδιο πως είχα τις επιφυλάξεις μου όταν πρωτοέμαθα ότι θα κυκλοφορούσε βιβλίο...ακόμη ένας ηθοποιός που γίνεται συγγραφέας. Παραδέχτηκα ότι τον είχα υπερεκτιμήσει κάτι που ανέφερα και σε κριτική βιβλίου του. Ο ίδιος χαμογελάει και με ακούει....θέλει να ακούσει την γνώμη μου, όπως και όλων των παρευρισκόμενων.... θέλει όπως λέει να βελτιωθεί. Μιλάμε για τη Σαμοθράκη και έπειτα για την Ουρανόεσσα. 

Μάλιστα σε ερώτηση μου αν θα έγραφε ένα ακόμη βιβλίο του στυλ "Φως μέσα στη θύελλα", ο ίδιος απαντά ευθέως ... Ναι θα ξαναέγραφα, γιατί ήταν κάτι διαφορετικό από αυτά που έχω γράψει και ο κόσμος το αγκάλιασε. 

Μιλάμε για πολλά. Μιλάμε στον ενικό, όπως το ζητάει. Γελάμε. Βγαίνουμε φωτογραφίες και κρατάμε με αυτόν τον τρόπο τις όμορφες αυτές στιγμές. Φεύγοντας, από τη συνάντηση, κρατώ ότι τον Κώστα Κρομμύδα τον χάρηκα από πολλές απόψεις. Εγκάρδιος, ζεστός, χαμογελαστός, με χιούμορ μα κυρίως πολύ προσιτός. Δε κοίταξε ούτε μια φορά το ρολόι και όταν το έκανε ήταν λίγο πριν λήξει η συνάντηση μας. Αγκάλιασε όλο το κοινό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανανεώσαμε το επόμενο ραντεβού, με την ελπίδα να είναι σύντομα!!!


Τη στιγμή που μου υπογράφει το βιβλίο του.
Στιγμές από τη συνάντηση στο βιβλιοπωλείο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Νέο βιβλίο και Ενυπόγραφο "Φως μέσα στη θύελλα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.